Také junioři již znají chuť vítězství

Junioři IHC Písek v neděli poprvé v letošní sezoně vyhráli, i když to zpočátku na dvoubodový zisk nevypadalo. Vstup do zápasu se jim totiž vůbec nepovedl, když hned při první přesilovce inkasovali a aby toho nebylo málo, při druhé přesilovce si dali vlastní gól - 0:2. Ve druhé třetině si Písek vedl úspěšněji – snížil na jednobrankový rozdíl, který dokázali svěřenci trenéra Miroslava Šperla v poslední části přesunout na svoji stranu. Vítězný gól vstřelil až v 58. minutě navrátilec z ČB Roman Vráblík.
Liga juniorů, sk. B, 3. kolo, ne 30.9.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
5:4
0:2: 3:2, 2:0
Branky a nahrávky: 21. Vráblík (Ingriš), 32. Vácha (Kroupa), 35. Bican (Růžička, Vráblík), 45. Silbernágl (Petele), 58. Vráblík (Růžička, Bican).
Písek: Martins - Myslivec, Vráblík, Cirulis, Koloušek, Tajbl, Kupčus, Kavlík, Bican, Pešta, Kouba, Růžička, Sýbek, Ingriš, Vácha, Kroupa, Silbernágl, Jícha, Kurz, Čáp, Dobeš, Petele
Hned po prvním vyhraném buly vystřelil Stanislav Pešta na branku soupeře ostrou ránu, ale brankář hostí ji vyrazil nad bránu. Ve druhé minutě se Písek dočkal své první přesilovky, ale bohužel během ní dostal od Kobry druhý gól. Domácí se potom vzchopili a vytvořili si velký tlak, který vyústil ve druhou přesilovku. Aby té smůly nebylo málo, tak si Písek vstřelil gól do vlastní branky. Pak mělo domácí mužstvo ještě tři šance v přesilovce dát gól, ale nic z toho nebylo.

Ve druhé třetině, již po jejích padesáti vteřinách, vstřelil obránce Vrablík důležitý gól a snížil na 1:2, byla to první z jeho dvou branek v utkání. Hned na to mělo mužstvo z Prahy svou první přesilovku, kterou ještě nevyužilo, ale tu druhou už bohužel ano - po velké šanci na druhé straně, kdy dva písečtí hráči jeli na samotného brankáře - dvě vteřiny před koncem oslabení domácího týmu. Ve 32. minutě se Písku povedlo opět snížit zásluhou Matěje Váchy a zakrátko i vyrovnat, úspěšným střelcem se stal Jakub Bican. Poslední slovo druhé třetiny měla však Kobra a dala již čtvrtý, ale i svůj poslední gól.

Ve třetí třetině měl jasnou přesilu Písek a taky to pak na výsledku bylo vidět. Již na jejím začátku dostal Písek možnost další šance na srovnání v celkově již osmé přesilovce, kterou mužstvo zvládlo a díky trefě Milana Silbernágla bylo znovu vyrovnáno - 4:4. V průběhu poslední třetiny měli domácí ještě další čtyři přesilovky. O zisku tří bodů rozhodli až v té poslední, kdy se hrálo pět na tři. Rozhodující branku vstřelil Roman Vráblík.

Ohlasy trenérů

Trenér juniorů IHC Miroslav Šperl: „Já si myslím, že jsme do toho dnešního utkání vstoupili hodně nesoustředění. Dovolili jsme zkraje soupeři dát dva góly a ještě k tomu v naší přesilovce, což by se stávat rozhodně nemělo. Ve druhé třetině jsme dostali hru pod kontrolu a vytvořili jsme si tlak, proto je škoda, že jsme neproměnili šance, hlavně ty samostatné nájezdy. Trochu jsme potom pozměnili sestavu, myslím si, že se nám to vyplatilo. Podařilo se nám při hře v přesilovce dát krásný gól a nakonec se k nám v závěru utkání přiklonilo i trochu štěstí a obrátili jsme zápas v náš prospěch. Začátek utkání nebyl dobrý, ale musíme si z toho vzít ponaučení, protože to bylo až trestuhodné. Ale obráceně - my jsme dosud ve všech letošních zápasech vedli po první třetině a prohráli jsme je nakonec poměrně vysokým rozdílem. Dneska jsme tedy po dlouhé době zápas prohrávali a nakonec se nám to podařilo otočit. Kdyby to bylo pravidlem tak by to nebylo špatné.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy