Juniorka o tomto víkendu nebodovala

Junioři Písku budou chtít jistě na uplynulý víkend hodně rychle zapomenout. Prohráli oba zápasy v poměru 2:4, nejprve na ledě nováčka z Českého Krumlova, poté doma s mužstvem Nymburka. Tým píseckých juniorů tak zatím po nekompletních pěti kolech figuruje na šesté pozici se třemi body. O polovinu víkendových branek Písku se zasloužil útočník Pavel Kouba.
O výsledku nedělního zápasu rozhodla poslední třetina. Hosté se v ní brzy ujali vedení, na které Písek ještě reagoval gólem Kouby, ale na další dvě trefy hostů už svěřenci Miroslava Šperla odpověď nenašli. Téměř celý zápas měl Písek spoustu šancí a dokonce i tři nevyužité dvojnásobné přesilovky.
Do článku byla doplněna slova Miroslava Šperla po utkání s Nymburkem.
Liga juniorů, sk. B, 5. kolo, ne 7.10.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Nymburk
2:4
1:0, 0:1, 1:3
Branky a nahrávky Písku: Pešta (Petele), Kouba (Tajbl).

Diváků: 73.

Písek: Jansons (Myslivec) - Cirulis, Koloušek, Tajbl, Kupčus, Petele, Miňha, Kavlík - Bican, Pešta, Vácha, Sýbek, Jiřík, Kouba, Kroupa, Silbernágl, Jícha, Kurz, Mečíř, Čáp.
Hned po padesáti vteřinách zápasu dostal Písek výhodu přesilové hry pět na čtyři, kterou bohužel nevyužil ani přes velké šance. Ale hned po nevyužité přesilovce přece jenom se zavlnila síť v brance hostů a Stanislav Pešta se mohl radovat z prvního gólu. Náhle po gólu byl vyloučen první hráč Písku Ondřej Jiřík na dvě minuty za podražení, ale hosté následnou přesilovku nevyužili. Jen co se Jiřík vrátil, tak domácí tým vybudoval obrovský tlak na soupeře, i díky tomu, že dnes brankář Písku Martins Jansons chytal velmi dobře. Po tlaku se Písek opět dostal do oslabení, ale protože se držel statečně, hosté nic z přečíslení nevytěžili. Moc dlouho se ve hře pět na pět vskutku nehrálo, protože po chvíli šel na trestnou lavici další hráč. Toto oslabení domácí opět vydrželi. Ještě na konci první třetiny dostal Písek druhou výhodu přesilovky, ale neskóroval.

Na začátku druhého dějství se tým Písek dostal do tlaku hostů, z něhož inkasoval první gól. Hned potom domácí dostali třetí šanci v přesilové hře dát gól, ale nic z toho nebylo. Téměř celou druhou třetinu byla k vidění dost přerušovaná a neurovnaná hra. Až na konci třetiny Písek dostal již čtvrtou výhodu přesilové hry a po jedné minutě i výhodu hry pěti na tři, ale střelecky selhal a nevstřelil gól. Krátce nato dostal domácí tým šanci přesilové hry znovu pět na tři, ale opět soupeřova gólmana nepřekonal.

Hned na začátku poslední třetiny se dostal Nymburk do vedení. Pak se Písek dostal do oslabení, ale po chvíli se hrálo čtyři na čtyři a v této časti hry Písek vyrovnal. Druhou branku domácích vstřelil Pavel Kouba, který hrál celý zápas velmi dobře, ale i přesto to bylo vše, co Písek dnes ukázal. Pak se opět domácím vyskytla šance vstřelit gól díky přesilovce pět na tři, ale opět nedokázali tuto obrovskou šanci využít. Pak už hráli jen hosté. Potřetí poslal do domácí klece puk Němeček z Nymburka. Pak Písek nevyužil ani jedenáctou přesilovku. Na konci zápasu ještě Nymburk potvrdil výhru čtvrtým gólem. Poté se ještě Písek dostal do oslabení pět na čtyři, protože Kamil Tajbl dostal trest na 2 minuty plus 10 minut za vražení hráče zezadu.

Ohlasy trenérů

Odpovídá Miroslav Šperl, trenér Písku:

Jak byste zhodnotil nedělní zápas?
V první třetině jsme měli docela velké štěstí, protože jsme se dopouštěli hrubých chyb, dovolili jsme soupeři jít do několika brejků, ale naštěstí jsme z toho nedostávali branky. Naopak jsme vstřelili jednu branku my. Ve druhé třetině jsme si vybudovali šance my, ale žádnou jsme neproměnili, řekl bych, až nezodpovědnou hrou, kdy hráči nestříleli a lehkomyslně zahazovali šance.
Dáváme prostě moc málo branek a teď se nám to dva zápasy za sebou vymstilo, protože jsme v těch zápasech nebyli horší. Ani se nám nedaří v přesilovkách, kdy nám chybí důraz před brankou. Puk se tam kolikrát motá, ale soupeř ho díky tomu nedůrazu může lehce vyhodit. Dnešní poslední dva góly od Nymburka byly po našich hrubých chybách, v podstatě my na góly sami soupeři nahráváme, takže potom při té naší střelecké nemohoucnosti je bohužel výsledek takový, jaký je.

Hrálo v utkání nějakou roli to, že jste v pátek překvapivě prohráli s nováčkem z Českého Krumlova?
Já si myslím, že to zase tak velkou roli nehrálo. I když samozřejmě, ten zápas proti Krumlovu se na nás může zapsat, protože od nás došlo k jeho velkému podcenění. Hráče jsme na to upozorňovali, ať ho nepodcení, ale bohužel si zase nedali říct a v osmé minutě jsme prohrávali 0:2. Když jsme dokázali vyrovnat, tak jsme se tím jako by uspokojili a dostali jsme další náhodný gól od modré čáry. Ke konci to už trochu zrežírovali rozhodčí, poslali nás do oslabení pěti na tři, při kterém jsme inkasovali čtvrtý gól. Bohužel v době, kdy jsme měli na ledě třeba naší první lajnu, jsme měli možná osm deset tutových šancí, ale neproměnili jsme ani jednu.

Určitě vás mrzí neproměňování přesilovek, v posledním utkání jste spálili hned tři přesilovky pět na tři.
Hrát přesilovku se musí umět a musí na to být hráči. Když na to je hráč, který to umí, například jako v A-týmu je Květoň, tak se kolem něj může postavit celé pětka na přesilovku. Když na to hráči nejsou, tak to prostě nejde. Nevyužili jsme ty tři přesilovky, ale zase abychom říkali, že přesilovky vůbec nevyužíváme, to nemůžeme. Ve dvou zápasech předtím jsme teď dali po dvou brankách, takže někdy se holt početní výhoda využije, někdy ne. Ale jak říkám, nemáme tady takové hráče, kteří by byli schopní přesilovky využívat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy