Junioři Písku podruhé vyhráli, jsou sedmí

V sedmém kole získali junioři IHC Písek svoje druhé letošní vítězství. Urodilo se v jihočeském derby s J. Hradcem, které přineslo hodně gólů - celkem deset. Přestřelku začal kapitán domácího týmu Jakub Bican. Domácí byli od začátku lepším týmem, ve druhé třetině vedli dokonce 4:0 a zdálo se být rozhodnuto. Výsledek ale Vajgar ještě hodně zdramatizoval, především díky hattricku Bendíka, ale Písek nakonec vstřelil dva krásné góly a bylo definitivně rozhodnuto. Snížení Vajgaru vteřinu před koncem již přišlo pro hosty příliš pozdě.
Písečtí svojí nedisciplinovaností nabídli soupeři mnoho přesilových her a mohou být rádi, že jich hosté k bodovému zisku nevyužili. Juniorka IHC se tak posunula na 7. příčku se ziskem pěti bodů.
Liga juniorů, sk. B, 7. kolo, ne 14.10.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Jindřichův Hradec
6:4
3:0, 1:2, 2:2
Branky Písku: Bican, Kalečík (Pešta, Cirilus), Pavel Kouba (Jícha, Silbernágl), Pešta (Bican), Jiřík (Jícha), Kroupa (Silbernágl).
Písek: Myslivec (Lukeš) – Cirilus, Koloušek, Tajbl, Petele, Kupčus, Miňha, Kalečík - Kavlík, Bican, Pešta, Vácha, Jiřík, Kouba, Kroupa, Silbernágl, Jícha, Kurz, Mečíř, Hach.
Krátce po prvním buly, které vyhráli hosté, vystřelil na branku vajgarský Vondruška, ale Jakuba Myslivce nepřestřelil. Hned na to dostalo mužstvo Písku trest za hrubost, čímž dalo první výhodu přesilové hry týmu z Jindřichova Hradce - tým hostí ji ale nevyužil. Hned na to skóroval písecký hráč Jakub Bican. Pak se Písek dostal do velkého tlaku, z nějž si vybojoval první přesilovku domácích. Píseckému mužstvu se tato přesilovka vydařila, podruhé v ní upravoval skóre Vladimír Kalečík. Během první třetiny si Písek vypracoval ještě tři šance v přesilových hrách, ale skóroval až Pavel Kouba ve čtvrté příležitosti již ve hře pěti na pět..

Hned na začátku druhého dějství dostal Písek výhodu hry pět na čtyři, ale ta netrvala dlouho, brzy se tedy hrálo čtyři na čtyři. Po těchto vyloučeních Písek skóroval již na 4:0, branku si připsal Stanislav Pešta. Hned na to, ale odpověděli střelci Vajgaru Schmidt a Bendík a upravili na 4:2. Během poslední pětiminutovky se do šance dostali dva písečtí hráči, ale oba trefili jen tyčku. Na konci třetiny bylo tedy skóre 4:2.

Na začátku poslední třetiny vstřelil již třetí gól hostů Bendík, který si připsal druhý gól v zápase. Po té se Písek dostal do těžké situace – dvojnásobného oslabení, kdy mohl soupeř vyrovnat. Vajgar ale neskóroval a Písek odpověděl na toto oslabení dvěma góly od Ondřeje Jiříka a Tomáše Kroupy. Do konce utkání měl Vajgar ještě tři přesilové hry, ale skóroval až vteřinu před koncem Michal Bendík, který tak dosáhl hattricku.

Ohlasy trenérů

Trenér juniorů IHC Písek Miroslav Šperl k utkání uvedl:
Dnes si myslím, že jsme do zápasu vstoupili velice dobře, měli jsme v první třetině dost navrch a vyjádřili jsme to i střelecky. Ale přestože jsme hráče upozorňovali, že náskok v hokeji nic neznamená a vyzývali je, aby hráli zodpovědně, tak opak byl pravdou a druhou třetinu začali přesně, jak jsme si nepřáli. Začali jsme pak dělat chyby z ležérnosti a navíc jsme udělali mnoho faulů, které opravdu nic neřešily. V podstatě jsme si ten zápas sami dohnali do drama, kdy za stavu 4 :3 pro nás jsme se dostali do dlouhého oslabení pět na tři a bylo štěstí, že tam hosté nesrovnali na 4 : 4. Pak jsme dali dva rychlé góly, které si myslím, že o zápase rozhodly. Nekázeň nás dnes mohla stát body, takže si to hráči musejí v hlavách srovnat, protože to je spousta faulů, které byly úplně zbytečné a v tom zápase nám potom dělaly problémy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy