Junioři si s Příbramí poradili

Osmé páteční kolo první ligy juniorů přineslo píseckým barvám tři cenné body. Junioři rozhodli o svém vítězství v povedené druhé třetině, kterou vyhráli 3:1. Největší hokejový um prokázal Stanislav Pešta, který jednu branku dal a na další dvě nahrál. Komentář trenéra juniorů Miroslava Šperla se nevěnuje jenom zápasu, ale hodnotí i letošní ambice mladých Písečanů.
Liga juniorů, sk. B, 8. kolo, pá 19.10.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Příbram
4:2
0:0, 3:1, 1:1
Branky a nahrávky: 22. Koloušek (Kouba), 26. Kalečík (Pešta, Bican), 39. Pešta (Bican), 60. Růžička (Pešta) - 31. Ježek (Karnoš Z., Topič), 57. Karnoš M. (Staňo).

Vyloučení: 9:5 + Růžička 10 min.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 55.

Písek: Myslivec (Lukeš) – Cirilus, Kalečík, Koloušek, Tajbl, Kupčus, Miňha, Dobeš - Kavlík, Bican, Pešta, Růžička, Kouba, Silbernágl, Jícha, Kurz, Sýbek, Mečíř, Čáp, Hach.
Reportáž není k dispozici.

Ohlasy trenérů

Trenér IHC Písek Miroslav Šperl:
Od začátku zápasu jsme měli navrch, ale nebyli jsme schopni tlak vyjádřit střelecky. Od druhé třetiny jsme konečně začali střílet branky, měli jsme i nějaké pěkné akce, několik z nich jsme smolně neproměnili. Zvláště nedobře jsme řešili situace dva na jednoho. Byli jsme ve vedení tři jedna, ale nechali jsme soupeře dotáhnout a to mi moc mrzí. Mohli jsme totiž soupeři odskočit a dohrát zápas v klidu. Bohužel jsme polevili a dopouštěli jsme se zbytečných chyb v rozehrávce. Ztráceli jsme puky ve středním pásmu a soupeř hrozil nebezpečnými protiútoky. Až v poslední minutě jsme zase odskočili takovým kuriózním gólem na rozdíl dvou branek, takže i přes tu místy ležérní hru jsme získali tři body.

S výsledkem a určitými částmi hry jsem tedy spokojen, zvláště když nám chybí tolik hráčů. Chybí Jiřík, Kroupa, Vácha, Ingriš, nehrál ani Petele, takže ta sestava byla poměrně oslabená, tři body jsou tedy moc cenné.

Jak bude sezóna pokračovat, to je otázka. Vzhledem k tomu, že jsme před sezónou počítali s několika obránci, kteří tady nakonec neskončili, tak naše cíle nemohou být nejvyšší. Chybí Švácha, Ondrejec, Jankovský, mysleli jsme si, že tu bude hrát i mladý Kašpar ze Strakonic a mladý Všetečka. Ti hráči však všichni odešli, takže se nám stalo to, že obrana je z mladých hráčů z dorostu. A tihle hráči ani loni v dorostu nikterak nevynikali, vždyť skončili asi až na osmém místě. Takže teď mají trochu problémy a na soutěž si zvykají, v určitých fázích je to na ně moc. Takže náš největší problém je právě obrana. Proto si nedáváme velké ambice a necháme se překvapit.

Z Áčka nás může posílit pouze Kalečík, ale ten hraje za Áčko pravidelně. Nefunguje ani moc spolupráce s pendlama z Budějovic, Dietz by měl nyní za nás nastoupit poprvé, Petele dělá vysokou školu v Plzni, kde taky trénuje, takže je s ním obtížná spolupráce. Mladí hráči z dorostu nastupují třeba i proti hokejistům o tři roky starším, kteří jsou hokejově již mnohem jinde. Že budeme mít problémy, ukázaly už přípravné zápasy, z kterých jsme vlastně jen dva vyhráli. Zatím to jde tedy hodně ztuha a před námi je spousta práce.

Ještě se vrátím k těm hráčům, kteří odešli. Švácha odešel na vysokou školu, takže je jasné, že se zkusil prosadit v Praze. A úplně nečekaně se prosadil ve Spartě, takže je jasné, že jí dal přednost. Ondrejec si to rozmyslel na poslední chvíli, byl v kádru Áčka, ale odletěl do Ameriky zkusit štěstí. Mrzí mě, že odešli Gába a Všetečka, a to v podstatě do stejné ligové soutěže. Tihle hráči by nám moc pomohli. Ale musíme se opřít o to, co tady máme a alespoň ti bažanti dostanou pořádnou šanci ukázat, co v nich je. Do příští sezóny to může být výhoda.

Navíc někteří starší hráči tu obranu drží. Poměrně příjemné překvapení je Kalečík. Ten hraje v Áčku stabilně, zodpovědně, co jsem viděl domácí zápasy, tak hrál vždy velmi dobře. Takže tady v juniorech je suverénně nejlepší. Rozehrává, střílí branky, jeho výkon celé mužstvo zvedá. Mrzí mi, že si teď Budějovice stáhly Vráblíka, na něm bylo vidět, že by pro nás byl kvalitní posilou, i když je to taky „prvoročák“. Budějovickým juniorům se však nedaří, tak si ho stáhli, s Dietzem má ale střídavé starty až do konce roku, tak snad ještě pomůže.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy