Junioři opět remizovali s Rokycany

Po dvou prohrách s Táborem a Velkými Popovicemi se písecká juniorka střetla v pátek s týmem Rokycan, který se drží na šestém místě v tabulce. Písek poměřil síly s Rokycany již podruhé a opět získal jen jeden bod. Asistent kapitána Stanislav Pešta ve 42. minutě zvyšoval už na 3:1, přesto utkání plným bodovým ziskem domácích nakonec neskončilo. Rokycanskému týmu se podařilo vyrovnat a přežít i závěrečnou dvojnásobnou přesilovku Písku.
Písečtí junioři trenéra Miroslava Šperla jsou po čtyřech výhrách, šesti porážkách a dvou remízách celkově na osmém místě.
Liga juniorů, sk. B, 11. kolo, pá 2.11.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Rokycany
3:3
1:0, 0:1, 2:2
Branky a nahrávky Písku: Kroupa, Bican (Pešta, Růžička), Pešta (Cirilus).
Písek: Lukeš - Cirilus, Koloušek, Tajbl, Petele, Kupčus, Dobeš, Kavlík, Bican, Pešta, Vácha, Sýbek, Ingrid, Kouba, Růžička, Silbernágl, Kroupa, Mečíř, Jícha, Čáp.
Hned na začátku první třetiny se dostal tým z Rokycan do velké příležitosti, ale díky skvělému zákroku Matěje Lukeše se Písek ubránil. Poté fauloval hráč hostí a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Během první písecké přesilovky se Písek dostal do obrovské šance, ale Jan Sýbek netrefil prázdnou bránu. Během této přesilovky se nic jiného nestalo. Pak se ale naopak domácí dostali do oslabení, ale díky skvělým zákrokům brankáře Lukeše zůstal stav prozatím beze změny. Trefil se až domácí obránce Tomáš Kroupa, byl to jeho první gól v této sezóně.

Po ne moc vydařené první třetině se dostali hráči Rokycan do velkého tlaku, ale pozorného brankáře Písku se jim prostřelit nedařilo. Pak se Písek dostal do oslabení, ale to netrvalo to dlouho, protože fauloval i hráč Rokycan, a tak se hrálo čtyři na čtyři. Přestože se hrálo téměř celou třetinu z jedné strany na druhou a k vidění bylo na obou stranách mnoho šancí, viděli diváci jen jediný gól - bohužel pro ně znamenal vyrovnání na 1:1. Stalo se tomu jednu minutu před koncem druhého dějství.

Že by třetí třetina byla nudná, se říct rozhodně nedá. Do dvou minut se trefili písečtí hráči Jakub Bican a Stanislav Pešta a rázem to bylo 3:1. Hned na to byl Písek takřka pět minut ve velkém tlaku. Při něm se blýskl především znovu Jakub Bican, který si pohrál s obranou soupeře, ale bohužel se mu nepodařilo přesně zakončit. Po této akci se beze zbytku naplnilo pravidlo „nedáš, dostaneš“ - Rokycanští zkorigovali na 2:3 díky gólu Ondřeje Malého. O tři minuty později se prosadil ten samý hráč znovu a vyrovnal stav na 3:3. Ještě na konci měl Písek výhodu přesilovky pět na tři, ale nevyužil ji, a tak se soupeři o body podělili.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér Písku:
Já myslím, že to byl zápas s dobrou úrovní, nadprůměrný. V první třetině, která byla dost vyrovnaná, oba gólmani své týmy drželi. Ve druhé třetině jsme si vytvořili tlak a měli jsme tam opravdu mraky šancí, bohužel jsme nic nedali. Tam si myslím, že už jsme měli odskočit na nějaký náskok, ten se nám v té druhé třetině nepovedl. Vstup do třetí třetiny se nám vydařil, když jsme odskočili na 3:1, ale po našich vyloženě hrubých chybách jsme dovolili soupeři vyrovnat na 3:3. Na závěr jsme nevyužili přesilovku pět na tři. Myslím si, že je pro nás velká škoda, že jsme dnes o jeden bod přišli.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy