Šest minut druhé třetiny rozhodlo utkání!

Písečtí junioři nedokázali porazit stejně staré hráče z Českého Krumlova a prohráli na svém ledě v poměru 2:5. Přitom samý průběh utkání tomu alespoň zezačátku nenasvědčoval. Hosté se sice dostali brankou Heidenera do vedení, domácí ale dokázali odpovědět a před prvním odchodem do kabin vyrovnal Ingriš. Začátek druhé třetiny ale pro písecké mladíky nevyzněl vůbec dobře a během šesti minut prohrávali o tři branky. Krumlovští si tříbrankový náskok hlídali a po remizové třetí třetině, kdy se za Písecké dokázal prosadit pouze Pavel Kouba, brali všechny body hosté. Další utkání čeká písecké juniory již tuto neděli, kdy zamíří do Nymburka, na domácím kluzišti se představí následující pátek proti celku kolínských Kozlů.
Liga juniorů, sk. B, 13. kolo, pá 16.11.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Český Krumlov
2:5
1:1, 0:3, 1:1
Branky a nahrávky: 19. Ingriš (Sýbek) 52. Kouba (Růžička) - 15. Heidener (Janeček), 22. Hejna (Heidener), 25. Marek, 26. Janeček, 47. Perník (Svěchota). Rozhodčí: Poskočil - Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 62.
Písek: Lukeš (25. Myslivec) - Cirulis, Koloušek, Tajbl, Petele, Kupčus, Miňha, Dobeš, Kavlík, Kalečík, Růžička, Kouba, Sýbek, Ingriš, Silbernágl, Vácha, Kroupa, Jícha, Hach, Mečíř.
Český Krumlov: Dašek - Svěchota, Hejna, Fučík, Chrt, Budina, Heidener, Ficek, Dušek, Janeček, Perník, Marek, Vašek, Kortán, Miler.
Do první šance utkání se dostal v samotném úvodu Ingriš, jemuž se postavil na hůl odražený kotouč, nečekanou příležitost ale proměnit nedokázal. Ihned z protiútoku nebezpečně pálil Jakeš, jeho střela však mířila mimo Lukešovy tyče, a tak i hosté svoji první šanci nevyužili. V polovině čtvrté minuty podržel Jíchu před domácí střídačkou krumlovský Marek a píseckému výběru se naskytla první přesilová hra zápasu. Největší šancí přesilovky byla střela Tajbla od modré, která mířila těsně nad horní tyčku Daškovy branky, v dalším průběhu početní výhody se písecké juniorce nedařilo založení a hosté se vrátili do plného počtu bez většího náporu. Aktivní domácí útočníci si vynutili v obrané třetině krumlovského mužstva dvouminutový trest, hostující Vašek byl potrestán menším trestem za podražení a píseckému mužstvu se objevila druhá výhoda jednoho hráče na ledě. Ale i tentokrát neúspěšná, jediným, kdo ohrozil krumlovského Daška byl Kalečík, jehož dělovka z jízdy trefila hostující třiatřicítku do masky. Naopak mohli Písečtí ještě inkasovat, hostujícího Janečka zastavil až ukázkovým zákrokem u mantilelu Tajbl. Také Krumlovští hráči se dočkali přesilové hry a netrvalo příliš dlouho a radovali se také z první branky – v čase 14:46 otevřel skóre střelou po horní tyčku Heidener. Přesto ještě přišlo v první třetině vyrovnání z hole Ingriše, který z mezikruží střelou švihem zvrátit nepříznivý stav.

Do druhé třetiny vstoupili velmi dobře hráči Českého Krumlova, a tak musel Lukeš zasahovat již ve čtrnácté vteřině. V čase 21:51 vrátil hostům vedení Hejna, který vyzrál na domácího brankáře „blafákem“. Tato branka dokázala svěřence trenéra Haška nabudit, pak ale přišel trest pro hostujícího Kortána a očekávalo se minimálně srovnání tempa hry. Opak se stal ale pravdou a Krumlovští po jedenácti vteřinách hry ve čtyřech zvýšili na 1:3. V oslabení se prosadil Marek a po třetí brance vyhnal Lukeše z branky. Místo něho nastoupil posléze Myslivec. Hostům se ve čtyřech překvapivě dařilo i nadále a první zákrok Myslivce byl neúspěšný – v čase 25:46 se po samostatné akci postaral o další branku ex-budějovický Janeček – 1:4. To bylo pro domácí lavičku příliš a Písečtí si vyžádali oddechový čas. Po malé pauze si domácí zahráli dvojnásobnou přesilovou hru, Sýbkova střela byla zastavena Daškovým betonem, sólový průnik Kroupy zase skončil pod lapačkou mladého brankáře. V poslední přesilovkové akci zastavil Jíchu signalizovaný offside. Po delší době si záhráli přesilovou hru také hosté, šestadvacet vteřin dokonce dvojnásobnou, když se ta trestné lavici potkal Ingriš s Kalečíkem. Oslabení se mladíkům od Otavy dařilo a hosté se ani na vteřinu neusadili v domácím pásmu. Před druhou přestávkou byl blízko snížení Kroupa, hostující Dašek však vyšel v nájezdu jako úspěšnější.

Poslední dvacetiminutovka odsartovala slibnou šancí píseckého Sýbka, domácí pro offside ale byli vykázáni z obrané třetiny soupeře. Kalečík ztratil v útočném pásmu hokejku a v plné rychlosti sesadil Jakeše, to se však nelíbilo Poškočilovi, který jej odměnil dvouminutovým trestem za nedovolené bránění. Oslabení i tentokrát zvládli Písečtí velmi dobře a opět se naskytla slibná šance Kroupovi, který stejně jako několikrát předtím, nenašel na Daška recept. Mnoho příležitostí na domácí straně a jedna šance na hokejkách hostů zakončená brankou, tak se dá shrnout vývoj úvodu třetí třetiny - v čase 46:12 zajistil hostům čtyřbrankový náskok Perník, který po velké zásluze nahrávajícího Svěchoty měnil skóre na 1:5. Přesto ale Písečtí nezahodili zbraně a nadále se pokoušeli pohnout s nepříznivým stavem. Kouba se vydal teméř přes celé kluziště sám na Daška, dobruslující Janeček jej ale stačil nedovoleným zákrokem zastavit. Po třiadvaceti vteřinách putoval na trestou lavičku hostů další hráč a Písečtí měli před sebou více než minutu a půl dvojnásobné přesilovky. Střela Růžičky mířila těsně nad branku, Sýbek dokonce nastřelil tyčku hostující branky, přesto se skóre neměnilo. V čase 51:11 nahrál zpoza branky Růžička a kapitán Kouba upravil stav utkání na 2:5. Velmi dobře hrající Kalečík byl blízko třetí branky, ležící Dašek nakonec zabránil efektivním zákrokem. Ani Kolouškova střela od modré již branku nepřinesla a písečtí junioři podlehli na svém ledě celku Českého Krumlova 2:5.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy