O víkendu měla juniorka bodový půst

Juniorům Písku se letos bodovat nedaří, což se znovu potvrdilo o víkendových zápasech. Nejprve v pátek podlehli 2:6 Příbrami, v neděli jim byl soupeřem Tábor. Písek se s Kohouty střetl letos podruhé a i tentokrát získal dva body soupeř. V prvním zápase prohrál Písek na ledě Tábora 2:4 a nyní na domácím hřišti 1:3. Domácí zahodili plno šancí, k bodovému zisku nepomohly ani dvě posily do obrany z Českých Budějovic Vráblík a Dietz. „Máme velkou marodku a zbylí kluci toho mají už dost,“ říká trenér průběžně poslední písecké juniorky Miroslav Šperl.
Liga juniorů, sk. B, 18. kolo, ne 2.12.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
1:3
0:1, 0:1, 1:1
Branka Písku: Sýbek - Kolomý (Holávek), Růžička (Kolomý), Kolomý (Peckářek).
Písek: Myslivec – Lukeš, Vrablík, Cirilus, Koloušek, Tajbl, Dietz, Kalečík, Bican, Pešta, Vách, Sýbek, Ingiš, Kouba, Kroupa, Jícha, Petele.
Tábor: Šelepa, Pecl, Maryška, Hastrman, Čunát, Zeman v., Mraňo, Balík M., Peckářek, Holávek, Zeman L, Růžička, Perník, Kolomý, Španěk, Balík R., Halom, Fuňka.
Hned po prvním buly, kdy se Písek ujal kotouče, se snažil o rychlé vstřelení branky - neměl k tomu daleko, protože brankáři hostí Šelepovi nadělali domácí hodně starostí. Pak se Písek ještě pět minut držel v útočném pásmu, ale brankář hostí všechny střely pochytal. Pak se Písek dostal do dvojnásobného oslabení, vyloučeni byli Vácha za zdržování a Ingriš za vysokou hůl. Hosté šancí na vedoucí gól pohrdli, stejně tak naložili s další přesilovkou, kterou měli po dalším trestu Ingriše za hákování. Až v plném počtu hráčů na ledě se prosadil táborský Kolomý. Písek se snažil o rychlé vyrovnání, ale místo toho se dostal opět do oslabení.

Ve 22. minutě dostal Písek šanci vyrovnat, za držení byl poslán odsedět dvě minuty táborský Zeman. Zanedlouho se domácím naskytla obrovská šance vyrovnat, když byl Táboru vykázán druhý hráč. I přes velký tlak a mnoho šancí Písečtí minutovou dvojnásobnou přesilovku nezužitkovali. Pak přišla pro domácí studená sprcha a Tábor se ujal vedení o dvě branky zásluhou Růžičky. Ve 31. minutě Písek dostal opět šanci přesilové hry pět na čtyři, ale opět, i přes velké šance, neskóroval. V poslední pětiminutovce se Písek dostal ještě jednou do přesilové hry, ale i do oslabení, ale skóre zůstalo nezměněno.

V první desetiminutovce třetí třetiny se hrálo z jedné strany na druhou, zvláště Písečtí si dokázali vypracovat mnoho velkých šancí, ale hostujícího brankáře stále nepřekonali. Naopak v oslabení mohlo být ještě hůře, ale písecký brankář Myslivec se svými několika zákroky blýskl. Pak konečně dokázali Písečtí překonat do té doby pozorného Šekelu, byl to Jan Sýbek, kdo snížil na 1:2. Bohužel Tábor již po jedné minutě opět skóroval, svůj třetí kanadský bod v zápase si připsal v 55. minutě Filip Kolomý. Táborský gólman Šelepa už nic za svá záda nepustil, ani v další přesilovce Písku, a tak hosté odjeli z Písku s plným bodovým ziskem.

Ohlasy trenérů

Trenér juniorů Miroslav Šperl: „Vzhledem k naší situaci, kdy už třetí týden hrajeme v podstatě s minimálním počtem hráčů, už toho mají kluci dost. V neděli proti Táboru nás posílili dva beci z Budějovic, ale bohužel štěstí nám znovu nepřálo, motalo se to okolo brankáře Tábora i na brankové čáře a nic, na druhé straně Tábor z minima šancí využil tři ke střelení branky. Je to škoda, ale je to tak. Myslím si, že jsme si zasloužili lepší výsledek, protože jsme měli o mnoho víc šancí, byli jsme i lepším týmem, ale bohužel. Není to první zápas, který prohrajeme takhle nešťastně. Potřebujeme, aby se někteří hráči vrátili z marodky, tento stav už je dlouho a kluci toho mají už dost. V Příbrami jsme hráli s pěti beky, osmi útočníky a ještě nám pak dva odpadli. Dnes bylo k dispozici opět jen osm útočníků.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy