Kapitán Bican rozstřílel Velké Popovice

Nedělní utkání ligy juniorů zkřížilo cestu prvnímu a poslednímu celku tabulky - desátý Písek přivítal na svém ledě lídra z Velkých Popovic. Postavení v tabulce však žádnou roli na ledě nehrálo a byli to domácí, kteří od začátku tahali za delší konec. Přesto ještě ve třetí části, po snížení soupeře na 3:2, se museli svěřenci trenéra Šperla strachovat o výsledek, poté ale dvakrát během minuty ujeli při vlastním oslabení a rozhodli tak o osudu dvou bodů. V závěru ještě dokonal hattrick kapitán Jakub Bican a nezůstal jen u toho, svou čtvrtou trefou vyhnal tři minuty před koncem nešťastného gólmana hostí Zemánka z branky.
Doplněno o slova trenéra Miroslava Šperla.
Liga juniorů, sk. B, 19. kolo, ne 9.12.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Velké Popovice
7:3
2:1, 1:0, 4:2
Branky a nahrávky Písku: 3. Kouba (Kroupa), 15. Bican (Vráblík, Růžička), 39. Bican (Růžička), 51. Vácha, 52. Růžička (Kupčus), 55. Bican (Kouba, Růžička), 58. Bican (Růžička, Vráblík).

Rozhodčí: Pešina - Novák, Deim.
Vyloučení: 9:8 + Fára a Fiala (oba VP) 10 min.
Využití: 3:1. V oslabení: 2:0.
Diváci: 95.

Písek: Pošusta (Lukeš) – Vráblík, Cirilus, Kupčus, Tajbl, Dietz, Miňha, Petele, Dobeš - Bican, Vácha, Sýbek - Ingriš, Kouba, Kroupa - Růžička, Jícha, Kovář.
Miroslav Šperl, trenér juniorů Písku

Byl to z naší strany asi nejlepší zápas v sezoně. Kluci si dali říct, plnili taktické plány, co jsme si připravili. Prosadili jsme se i střelecky, také gólman nás podržel. Dvě třetiny to bylo podle našich představ. Řekl bych, třetí třetina nás ale zastihla trochu v nedbalkách. Začali jsme zase hrát ten náš hokej, kdy se tam objevovaly chyby a dostali jsme z toho gól na 3:2. Paradoxně nás na nohy postavilo naše oslabení, kdy jsme dvakrát ujeli a dali jsme z toho dva góly. Potom už jsme to, dá se říct bez problémů, do konce pohlídali. Nejvíce se prosadil náš první útok, hlavně Bican dal čtyři góly. Naše produktivita se zlepšila díky tomu, že akce směřovaly do brány místo do rohů a za bránu, útočná činnost byla daleko lepší než bývala.

V zápase jsme představili dvě posily, v brance Martina Pošustu z Litvínova a v obraně Davida Kováře ze Strakonic. S jejich výkonem jsem spokojen, gólman nás několikrát podržel a i David Kovář zahrál v obraně perfektně na to, že dosud hrál ve Strakonicích v juniorech krajský přebor a několik zápasů i za chlapy.

Obránce Andis Cirulis hrál ve třetí lajně centra a odehrál to také moc dobře, třetí lajna dnes hodně pomohla těm prvním dvěma, které to mužstvo netáhly samy jako v zápasech minulých. Na to, že se hrálo proti prvnímu týmu tabulky, tak se toho zápasu třetí lajna zhostila perfektně, takže se dá dneska za předvedený výkon pochválit, protože splnila svoji roli.

Zdravotní problémy máme stále, jde to na nás v posledním měsíci a půl ve vlnách. Když se jeden vrátil, tak dva jiní odpadli. Dneska jsme měli beky pohromadě, přijeli nám pomoci i Dietz a Vráblík z Budějovic. Takže z beků nám už chybí jenom Koloušek. Zato z útočníků nám dlouhodobě chybí Pešta, Silbernágl, Čáp, Kurz…

Dali jsme dva góly v oslabení, to se nám nestává často. Já to ale klukům připomínám, že z takových nenápadných vyhození bývají samostatné nájezdy nejčastěji. V obou případech předcházelo osvobozující vyhození o mantinel, náš hráč správně vystartoval a dostal se do samostatného nájezdu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy