Junioři Písku začínají doma zářit, pražská Kobra se u Otavy střelecky neprosadila

Junioři napravili páteční těsnou prohru v Rokycanech a na svém ledě čtyřbrankovým přídělem jednoznačně porazili pražskou Kobru. Do vedení se Jihočeši dostali již ve čtvrté minutě, když využil Kroupa špatné rozehrávky hostující obrany. Těsně před první přestavkou zvýšil po Tajblově přihrávce Ingriš . Po bezbrankové druhé třetině přišla další změna stavu v pětačtyřicáté minutě zásluhou Tomáše Růžičky. V závěru ještě přidal svoji druhou branku Ingriš, čímž zároveň uzavřel brankový účet. Poslední utkání před přestávkou čeká juniory v pátek na ledě Českého Krumlova.
Liga juniorů, sk. B, 21. kolo, ne 16.12.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
4:0
2:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky Písku: 4. Kroupa, 20. Ingriš (Tajbl), 45. Růžička (Kalečík), 59. Ingriš (Bican).

Rozhodčí: Ondřej - Zíka, Hák.
Vyloučení: 10:8.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 68.

Písek: Pošusta - Vráblík, Koloušek, Tajbl, Kupčus, Miňha, Dietz, Kovář, Kalečík, Bican, Růžička, Kouba, Sýbek, Ingriš, Petele, Kroupa, Jícha, Čáp.
Kobra Praha: Janiczek - Jechoutek, Ziegenfus, Jakerle, Dvořáček, Valenta, Řezníček, Červený, Hanek, Záhorovský, Krch, Rouček, Suchan, Kudláček, Čermák, Šikal.
Hosté trochu nevypočítali svou první rozjetou akci a skončili v offsidu. Na začátku druhé minuty šli Písečtí do čtyřech, když se provinil hákováním Petele. Domácí se oslabení postavili čelem a nenechali hosty proniknout do žádné šance. V čase 3:30 využil Kroupa špatné rozehrávky hostů a pohotově vsítil první branku – 1:0. V další písecké příležitosti přihrál Petele Sýbkovi, jehož střelu stačil Janiczek zachytit do lapačky. Z protiútoku zahrozil nahozením od modré čáry Hanek, Pošusta pro jistotu uklidnil puk v rukavici. V polovině osmé minuty přišel menší trest pro Bicana a domácí si zahráli opět ve čtyřech. V přesilovce Kobry hosté dlouho drželi písecké v jejich pásmě až do osvobození Vráblíka. Koloušek obral před útočnou modrou Kudláčka a po povedené kličce tvrdě vystřelil, Janiczek ramenem vytěsnil mimo klec. Vrablík vyjel zpoza domácí branku a krásnou přihrávku předložil na druhou modrou Koubovi, ten ale, dobře rozehraný kotouč, zužitkovat nedokázal. Kobra zkoušela na Pošustu střely z dálky, písecký brankář z extraligovými zkušenostmi však ukázal, že tohle na něho platit nebude. V zápětí se hosté hodně natlačili před branku a Kupčus proti Jakerlemu vyrukoval faulem. V oslabení ujel Kalečík ve dvojici s Bicanem, první jmenovaný zvolil nakonec střelu, kterou Janiczek zneškodnil pravým betonem. Kobře se ani třetí přesilovka nedařila podle představ, to vše podtrhlo vyhození Tajbla z obranné třetiny. Tento obránce byl hlavním hrdinou u druhého píseckého gólu, kdy dlouhým pasem poslal do nájezdu Ingriše, který přehodil pravý beton Janiczka - 2:0.

Úvodní buly vyhráli ve druhé třetině hosté. V situaci jeden proti jednomu se objevil Kudláček, jeho střelu přes domácího obránce si Pošusta pohlídal. Na začátku čtvrté minuty přišlo vyloučení hostujícího hráče a zároveň první písecká přesilovka. Písečtí se hodně tlačili před Janiczka, ani Bicanovi ani Růžičkovi se přidat branku nepovedlo. Důraz před brankou Kobry málem vyšel Růžičkovi, který mohl přetavit v branku nahození z rohu kluziště. Sýbkova klička připravila pro Ingriše slibnou příležitost, ten ale bekhendem těsně minul. Kobra byla pod tlak a vzápětí raději vyhodila na zakázané uvolnění. Kombinace Šikala a Řezníčka skončila již na útočné modré, kdy oba dva aktéři vjeli do offsidu. Naopak šancí před Janiczkem opět přibývalo, Růžičkova střela prošla hostujícímu gólmanovi mezi betony, do branky se ale nedokutálela. Písečtí hráli přesilovku ale ne příliš na dlouho, do jedenácti vteřinách byl vyloučen také Ingriš a pokračovalo se ve čtyřech na obou stranách. Menší počet hráčů seděl domácímu kádru, které si vytvořilo před Janiczkem další várku slibně vypadajících příležitostí. Když byla obě mužstva v plném počtu, přihrál Vráblík dobře najetému Bicanovi, který o fous skončil v offsidu. Ondřej si všiml Dietzovy hrubosti a Kobra hrála v přesilovce. Po půl minutě zbytečně hákoval Čermák a hrálo se opět ve čtyřech. Kalečíkův pas Vráblík nezpracoval a hra se přestěhovala před Pošustu.Když se vrátil Dietz na led, po dvanácti vteřinách si ho vyhlídl rozhodčí podruhé.

Poslední fáze odstartovala střelou Záhorovského od modré čáry, ta byla tečována a zhoupla se v síťce nad Pošustovou brankou. V polovině čtyřiačtyřicáté minuty usedl na trestnou lavičku hostující Červený. Kalečík tvrdě vybombil od modré, Janiczek vychytal jak jeho ránu, tak dorážku z Koubovy hole. Nedovolené podražení na Dietze rozhodčí okamžitě potrestal a domácí mužstvo před sebou mělo početní výhodu. V čase 44:50 se po Kalečíkově přihrávce připsal mezi střelce Růžička – 3:0. Po Kroupově přihrávce vystřelil z první Kouba, brankář Kobry byl ale úspěšnější. Šikal se tlačil před Pošustu, který se zmocnil kotouče a raději ho přikryl pod lapačku. Bican dobře přečetl hru a se získaným kotouč ujížděl na Janiczkovu branku. Akci mu překazil zapískaný offside. Následovala domácí přesilovka, po faulu Jechoutka, před kterou si písečtí trenéři vyžádali oddechový čas. Dvouminutová okupace kolem Janiczeka nakonec branku nepřinesla. Po skončeném trestu mohl jít Sýbek sám na branku, v poslední možné chvíli mu ale Jechoutek vypíchl puk z hole. Také Kobra se dočkala přesilovky, čtyři minuty před koncem byl vyloučený Ingriš po zákroku vysokou holí. Hosté nebyli v oslabení příliš aktivní a kotouč drželi častěji na hokejce Písečtí. Těsně po ohlášení posledních dvou minut vychytal vleže gólman Kobry Sýbka. Nápor pokračoval a v čase 58:20 se po Bicanově přihrávce dokázal Ingriš podruhé střelecky prosadit – 4:0. V závěru ještě hráli hosté přesilovku, Pošustovu nulu ale neohrozili. Písečtí junioři porazili Kobru 4:0!

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér Písku: „Podle mého názoru to bylo vyrovnané utkání i když jsme 4:0 vyhráli a ten výsledek tomu neodpovídá. V pátek jsem body zbytečně ztratili v Rokycanech, takže pro nás jsou tyto body hodně důležité. Za stavu 2:0 jsme si ve druhé třetině vytvořili poměrně dost příležitostí, kde jsme nastřelili tyčku a tam byla škoda, že se nám nepodařilo odskočit na výraznější odstup, protože ve třetí třetině jsme měli po odstoupení Čápa k dispozici pouze osm útočníků a dohrávali jsme utkání na dva útoky a šest obránců. Byl to zvláštní způsob ale nemoci a zranění nás k tomu nutí a my se musíme inspirovat. Ke konci bylo vidět, že toho kluci mají dost, přišla tam nějaká vyloučení, takže jsme silou vůle dokázali zápas udržet a ke konci ještě přidat branku. Výrazně nás podržel brankář, který podal špičkový výkon a po zásluze u nás vychytal první nulu. Nakonec tedy můžeme být spokojení, akorát jsme v posledních dvou zápasech ztratili další dva útočníky, což nám radost trochu kazí.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy