Junioři potřetí podlehli Českému Krumlovu

V páteční podvečer se odehrálo v písecké s.n.o.p. areně 31. kolo ligy juniorů. Předposlední Písek na svém ledě přivítal poslední celek z Českého Krumlova, ale důležitý duel nezvládl a prohrál 3:4. K bodu domácím nepomohly ani dvě branky útočníka Jana Sýbka a jedna trefa kapitána týmu Jakuba Bicana. V důležitém klání dvou posledních musžtev ligy bylo vyloučeno celkem 31 hráčů, z toho 16 hráčů Písku a 15 hráčů Krumlova. Krumlovští se tak v tabulce přiblížili Písku již na tři body, do konce zbývá ještě pět kol.
Liga juniorů, sk. B, 31. kolo, pá 15.2.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Český Krumlov
3:4
0:1, 1:2, 2:1
Branky a nahrávky: Sýbek (Kovář), Bican (Pešta), Sýbek (Pešta) Vyloučení: 16:15. Diváci: 84.
Písek: Pošusta - Cirilus, Kalečík, Koloušek, Miňha, Kupčus, Kovář, Tajbl, Bican, Pankratz, Slavík, Pešta, Vácha, Ingriš, Silbernágl, Kroupa, Sýbek, Ježek.
Český Krumlov: Dašek - Matlášek, Makovský, Budina, Dušek, Jýchym, Chrt, Janeček, Míšek, Ficek, Sekera, Vojta, Marek, Heřman, Hejna, Miler, Sumerauer, Svěchota
V první třetině se začalo hrát z jedné strany na druhou. Potom ale postupně začal vyvíjet tlak Český Krumlov a v 9. minutě skóroval. Během této třetiny se dobře ukazoval písecký hráč Jakub Bican. I přes mnoho šancí na obou stranách už nepadl ani jeden gól.

Ve druhé třetině se v první desetiminutovce předvedl písecký brankář Martin Pošusta. Po sedmi minutách se do branky hostí poprvé trefil Jan Sýbek a vyrovnal na 1:1. Radost z vyrovnaného zápasu netrvala dlouho, protože po dvou minutách umístil puk za píseckou brankovou čáru Radim Heřman z Krumlova, který již vstřelil svůj druhý gól. I přes velkou snahu domácích, kteří chtěli vyrovnat, skóre zůstávalo příznnivější pro hosty. Do konce třetiny však bylo ještě hůř - písecké branky se trefil i Petr Janeček, který už zvyšoval na 1:3.

Ve třetim dějství se Písek vytáhl a již po sedmi minutách snižoval stav Jakub Bican na 2:3 a hned po něm vyrovnal Jan Sýbek. Už to vypadalo nadějně, ale po několika chybách rozhodčího, kdy vyloučil dva písecké hráče za nic, tak Krumlov využil šanci přesilovky 5 na 3. Písečtí hráči se snažili až do posledních chvil něco s výsledkem udělat, ale už se jim to nepovedlo.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl: Jsem z toho dnešního utkání dost zklamaný, protože i když jsme kluky několikrát upozorňovali, že Krumlov teď třikrát za sebou vyhrát, tak jsme to utkání nezvládli. Já si myslím, že ten zápas nikdo z našich hráčů nehrál na 100%. Další věc, na co jsme hráče upozorňovali, je hodně faulů, ale bohužel dnes jich z naší strany bylo znovu hodně a to si myslím, že rozhodlo celý zápas. I když se pro nás zápas vyvíjel špatně, tak jsem i přes to zatlačili a povedlo se nám docela rychle srovnat, ale pak jsme se dostali do dvojnásobného vyloučení a soupeř toho využil. A taky si myslím, když furt budeme hrát ve třech, tak zápas nemůžeme vyhrát. Krumlov mě docela překvapil, měl dobrý pohyb na ledě a těžko se jim brali puky. Pro mě byl dnešní zápas opravdu nepovedený. A jak jsem říkal, nekázeň nás shazuje.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy