Junioři již po třetí za sebou získali tři body

V neděli odehráli písečtí junioři poslední kolo sezóny a loučili se jako vítězové. Nejlépe se v utkání předvedl písecký útočník Jan Sýbek, který se dostal do mnoha šancí a postaral se i o první gól domácích. Díky této výhře se písečtí junioři vyhnuli sestupu z první ligy. Písek se nakonec umístil na osmém místě tabulky.
Liga juniorů, sk. B, 36. kolo, ne 2.3.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
5:2
1:1, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: Sýbek (Pankratz), Pankratz (Ingriš), Pankratz (Ingriš), Silbernágl (Kroupa), Bican (Pankratz).

Vyloučení: 9:10.

Písek: Pošusta - Koloušek, Miňha, Kupčus, Petele, Kovář, Tajbl, Kodad, Bican, Pešta, Kouba, Silbernágl, Pankratz, Ingriš, Sýbek, Kroupa, Vácha, Měčíř, Hach
Tábor: Šelepa M. (Holarek) - Maryška, Hastrman, Čunat, Šelepa T., Zeman, Holom, Hraňo, Molárek, Růžička, Peckárek, Koloný, Fuňha, Jennik, Němec, Drda, Špárek
Hned na začátku vyhrál Písek buly a písecký kapitán Bican se vrhl na branku a vystřelil nebezpečnou střelu a hned po ní druhou, která mířila do tyčky. Poté si dvakrát za sebou vystřelil na branku Tábora Pankratz. I díky povedenému začátku si Písek udržel tlak, který hned i zužitkoval. Ve 2. minutě šel Pavel Kouba sám na branku, ale táborský gólman ho vychytal, ale poté již kapituloval. Ve 4. minutě se do sítě trefil Jan Sýbek. Martin Pošusta se prvního zákroku dočkal až v 7. minutě. Už zmiňovaný písecký útočník Jan Sýbek si ještě vytvořil spoustu příležitostí, ale neproměnil. Pak vyrobil písecký hráč Jan Petele skvělou individuální akci, ale neproměnil. Pak přišla velká rána. Tábor vyrovnal na 1:1. Písek si ale díky skvělému útočníkovi Janu Sýbkovi udržel tempo a převahu. Taky Milan Silbernágl si zaslouží pochválit za svou střelu, kterou neproměnil. Silbernágl si ještě vytvořil další dvě šance ale opět neproměnil. Mezi tím se blýskl písecký gólman Martin Pošusta, který celé utkání chytal výtečně. Písek byl celou třetinu v převaze a proto museli táborští hráči opětovně vyhazovat na zakázané uvolnění.

Ve druhé třetině se Písek dočkal první přesilovky, v níž se opět blýskl Jan Sýbek, jeho rána šla do tyče. Během přesilovky skóroval Petr Pankratz, hlavně díky Janu Sýbkovi, který celou šanci vymyslel. Po tomto gólu byla branka chlapců z Tábora v obležení, ale hostující brankář svému týmu držel naději. Poté se poprvé v tomto zápase hrálo vyrovnaně, ale netrvalo to dlouho. Opět Jan Sýbek ujel, jel sám na brankáře, ale neskóroval. Písek si pak opět vybudoval tlak a na Táborského gólmana padalo stále víc a víc střel. Poté si Písek zahrál svou druhou přesilovku, kterou nevyužil. Pak dostal Martin Hraňo z Tábora 10 minut za nesportovní chování. Jan Sýbek si opět vytvořil nebezpečnou šanci, ale opět neskóroval. I přes tlak Písku si Tábor vytvořil některé šance, ale ty zničil písecký brankář Martin Pošusta.

Třetí třetina začala hrou 4 na 3 pro Tábor, který šanci nevyužil. Přes toto oslabení se Písek i ve třech dostal ke střele a nebyla to jen tak nějaká střela, byla pořádná, bohužel ne gólová. Po přesilovce Tábora se do poloviny třetího dějství hrálo ze strany na stranu. Pak ale Písek vytvořil opět tlak a zatlačil Tábor před svou branku. Tak vypadala skoro celá třetí třetina a bylo to znát i brankově, protože do konce zápasu se do táborské branky trefili postupně Petr Pankratz, Milan Silbernágl a Jakub Bican. Táborským hráčům už v závěru tekly nervy, protože byli pořád pod tlakem domácích a často se uchylovali k faulům.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Miroslav Šperl : Myslím si, že dnešní zápas byl docela dobrý na podívání a byly i vidět pěkné góly. Bylo to dost vyhrocené a objevily se tam i dost zbytečné fauly a taky si myslím, že jsme to potvrdili, že se nám na konci sezóny dařilo. Jinak bych chtěl klukům poděkovat, že jsme nespadli, ale nechci jen poděkovat za dnešní výkon, ale i za celou sezónu a jsem rád, že jsme nespadli, jinak by to bylo pro písecký hokej špatné sestoupit. Ta sezóna bylo dost těžká a to i kvůli tomu, že jsme měli hodně zranění a je tu hodně mladých hráčů, kteří dostávali dost času na ledě. A myslím si, že už příští rok to bude lepší, protože tu jsou prvoročáci a ti si zvykli na tempo juniorů a myslím si, že to bude za rok lepší.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy