Vstup do sezóny se písecké juniorce nepovedl

P í s e k - Písecká juniorka bohužel nevstoupila do prvního soutěžního zápasu sezony na vlastním ledě úspěšně. Sice to byl velice pohledný hokej, ale ani přes spoustu gólových šancí na straně domácích a ani přes excelentní zákroky píseckého golmana Pavla Kantora se Písku první zápas vyhrát nepovedl. Ale je nutno podotknout, že i brankář z Hradec Králové předvedl několik výborných zákroků.
Liga juniorů , sk. B, 1. kolo, pá 12.9.2008, s.n.o.p. arena Písek
Písek
Hradec Králové
2:5
1:2, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: Gába (Sýbek), Předota (Kroupa) - Jezrk (Šimoníček, Zorkler), Seidl (Stehno), Fryda, Seidl (Berger), Svoboda (Vlček). Rozhodčí: Václav Němec, Milan Jindra, Stanislav Mertl. Vyloučení: 10:11.
Písek: Kantor - Miňha, Koloušek, Dvořák,M. Kučera, Předota, Kodad, Michálek, Bílek - Čáp, Vácha, Kroupa, Ingriš, Silbernágl, Jícha, Bican, Sýbek, Bernad, Dvořák J., Gába
Hradec Králové: Balajík - Seidl, Svoboda, Popler, Klemení, Flink, Šnejdr, Kotrč, Měšíček - Berger, Březina, Stehno, Zorkler, Šimoníček, Jezrk, Vlček, Fryda, Fiedler, Machaň, Šafránek, Kohout
Hned po vhazování se Písek tlačil do útočného pásma, kde vydržel dost dlouho, ale hned za začátku se jim nepovedlo překonat královehradeckého gólmana. Jenže se pak dostali do ´toku hosté a ti si vynutili faul. Tuto přesilovku sehráli nejlépe jak mohli a tak vstřelil po jedené minutě a čtyřiceti sekundách první gól. Jako by se Písek zalekl a dostal se opět do oslabení. Toto oslabení Písek zvládl nádherně. Během oslabení se skvělým obranným zákrokem může pyšnit Jan Sýbek, který odehrál kotouč z brankové čáry. Když se hra trochu urovnala tak se písecká juniorka dostala do tlaku a místama to vypadalo, že vyrovná. Jenže po menší chybě se dostali hráči z Hradce Králové do dvoubrankového vedení. Písek potom dostal ale skvělou šanci, hru v přesilovce. Tady přesilovka se Písek vydařila. Sice nevstřelili gól, ale skvěle zaměstnali hostujícího gólmana, který se nyní může pyšnit skvělými zákroky. Pak se dostal do obrovské šance písecký útočník Milan Silbernágl, který bohužel nechal puk za sebou. Jen co se odehrálo další buly v obraném pásmu hostů, tak se dostali do brejku, kde jel sám na gólmana. Písecký gólman Pavel Kantor se ale předvedl velmi dobře. Při přesilovce Hradce se Písek moc nedostával k puku a zdálo se, že ho nechá vstřelit branku. Poté ale přišla další přesilovka Písku, která se povedla velmi dobře. Byla korunovaná skvělým gólem Ondřeje Gáby. Tento gól jakoby nabudil hosty, kteří se dostali do tlaku a Písek mohl být rád, že má velké štěstí, protože spoustu střel od královehradečtích hráčů mířilo do růžku, ale písecký gólman nádherně zasahoval. Ke konci třetiny byl Písek sice pořád podtlakem, ale už nepadla ani jedna branka.

Hned ze začátku druhého dějství se opět blýskl písecký gólman Pavel Kantor a díky tomuto zákroku nabudil píseckou juniorku ke tlaku. Tento tlak vyústil, když byl nájezd 2 na 1, jenže ani velmi zkušený hráč Jakub Bican neprostřelil hostujícího gólmana. Ale i tak se Písku dařilo hrát v útočném pásmu, kde byla jedna střela za druhou, ale hostující brankář pořád všechno vychytával. Hradec byl pořád podtlakem, ale Písek ne a ne vstřelit důležitou vyrovnávací branku. Tento tlak skončil obrovskou šancí pro Písek, ale bohužel jsme se nemohli radovat z branky. Teď se potvrdilo přísloví ,,nedáš, dostaneš´´. Třetí gól hostů v čase 35:43 vstřelil Ondřej Fryda. I přes tento gól se Písek udržoval v tlaku, ale nic z něho nevyužil.

Hned na začátku třetí třetiny měl Písek výhodu přesilovky. Hned po buly se písecká juniorka tlačila do útočného pásma a snažila se vstřelit kontaktní gól. Tato přesilovka se Písku povedla náramně a jakoby hosty vyděsila branka v čase 40:59. Důležitý kontaktní gól vstřelil Ondřej Předota. V další přesilovce, která následovala po této měl Písek opět spoustu šancí. Největší byla, když jsme vstřelili bohužel jen brankovou konstrukci. Poté neprávem vyloučil rozhodčí píseckého hráče Jana Sýbka a Hradec opět zvyšoval skóre na 2:4. I přesto se Písek tvořil spoustu dalších šancí, ale jakoby byli všichni proti. Pak opět hrál Písek v oslabení, kdy dostal Lukáš Bílek 2 + 10 minut za nesportovní chování. Písek se snažil co mohl, ale pořád to tam nepadalo. a tak poslední slovo měli v čase 55:15 hosté, kteří upravili skóre na konečný stav 2:5. I přes obrovský tlak Písku, i přes spoustu skvělých gólových střel se Písku první zápas nepovedl vyhrát.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy