Juniorka si připsala první domácí výhru

P í s e k - Po vysoké výhře v Klatovech 8:3 se mohli radovat písečtí hokejisté i na domácím ledě. V utkání s Nymburkem kontroloval Písek hru o mnoho více než soupeř a dokázal nasázet do branky Nymburka šest branek. Sám kapituloval jen dvakrát, a to i díky skvělým zákrokům brankaře Pavla Kantora. Do tabulky si tak písečtí mladíci připsali další tři body, v neděli je čeká zápas na ledě Velkých Popovic.
Liga juniorů , sk. B, 3. kolo, pá 19.9.2008, s.n.o.p. arena Písek
Písek
Nymburk
6:2
2:1, 1:0, 3:1
Branky a nahrávky: Gába (Ingriš), Bernad (Javůrek), Vaniš, Předota, Ingriš (Bican), Jícha (Ingriš) - Hladík T. (Hladík J.), Hampl (Vlach). Vyloučení: 5:6. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 6:2.
Písek: Kantor - Koloušek, Miňha, Předota, Dvořák, Kodad, Bílek, Kučera, Kroupa - Vácha, Ingriš, Silbernágl, Čáp, Bernad, Sýbek, Jícha, Javůrek, Durčák, Bican, Gába, Vaniš
Nymburk: Rückel - Volf J., Vlach, Pánek, Houser, Moucha, Mýto, Bašus, Lenc - Volf L., Břetenář, Hladík J., Němeček, Hampl, Rys, Hladík T., Spalda, Kozák, Protivný
Písek se nenadál a už měl po dvanácti sekundách výhodu přesilovky pět na čtyři. V této přesilovce se Písek usídlil v útočném pásmu a tak se mu podařilo celkem po dvaceti osmi vteřinách skórovat. Písek si držel tlak do té doby než musel na trestnou lavici odejít David Čáp. Toto oslabení zvládli písečtí hráči na výbornou. Sice musel dvakrát písecký golman Pavel Kantor zasahovat, ale jinak Písek pořád vyhazoval až za bránu hostí. Pak dostala písecká juniorka další přesilovku, v které se Písku dařilo až na vstřelenou tyč ze strany Nymburku. Pak se ale Písek dostal opět do oslabení v němž se dobře vyjímal písecký brankář. Díky tohoto oslabení získal Nymburk menší tlak, ale ne dlouho, protože se do obrovské šance z brejku dostal písecký útočník Ondřej Gába. A díky tomuto brejku Písek získal vládu nad svým útočným pásmem, v kterém se mu podařilo vytvořit tlak, až se povedlo píseckému útočníkovi Jakubu Bernadovi skórovat. Nymburk se ale nechtěl vzdát. Hned po necelých čtyřiceti vteřinách snižoval Tomáš Hladík. Písek si i tak vynutil faul a tak do konce třetiny hrál přesilovku. Bohužel nic se už nestalo.

Hned po vhazování se Písek tlačil do útoku, ve kterém si opět vytvořil tlak a šel do vedení díky střele Marka Vaniše 3:1. Písek se neustále držel v obranném pásmu hostí, a tak si vynutil další faul. Tentokrát se písecké juniorce nepovedlo vstřelit gól, ale ne moc daleko k tomu měl současný hráč juniorky a A-mužstva Jakub Bican. Písečtí hráči se poté dostali opět do oslabení, v kterém si Nymburk vydřel i díky mimořádnému tlaku další faul a Písek šel do třech. Přesilovka Nymburku 5 na 3 se nymburským hráčům, až na jednu tyčku, nepovedla. Po oslabení se Písek opět dostal do obrovské šance, ale neproměnil. Písek si ale stále držel tempo a díky tomu měl i šanci dva na jednoho, kterou bohužel neproměnil.

Třetí třetina se Písku moc nevydařila až na pár gólových šancí. Hned na začátku se dostal Nymburk dostal do do tlaku ale i přesto si Písek donutil faul. Tato přesilovka se písečtím hráčům opět vydařila a byla zakončena skvělou ranou Karla Ingriše. Stav utkání 5:1 písecké juniorce moc dlouho nevydržel, protože na druhé straně snižoval Martin Hampl. Pak se opět Písek dostal do tlaku a vytvořil se další řadu šancí zakončenou dobrou ranou do sítě hostů. Do konce třetiny se hrál nepříliš zajímavý hokej, protože až ke konci se Písek dostal do obrovské šance, kterou proměnil Tomáš Jícha.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Miroslav Krupka:Do dnešního zápasu jsme vstupovali s tím, že se nesmí opakovat situace z předchozích utkání, kdy jsme vždy první třetinu prohráli. Což se nám také podařilo. Do utkání jsme měli dobrý nástup, jenž vyvrcholil využitou přesilovou hrou a od té doby jsme již měli zápas ve své režii až do jeho konce. Hráči se snažili plnit stanovené pokyny a může nás mrzet jen řada neproměněných vyložených šancí.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy