Juniorka si připsala již čtvrtou výhru v řadě

P í s e k - V pátečním utkání se střetla písecká juniorka s táborskou. Zápas probíhal dosti zajímavě, rozhodčí ještě k tomu pustil dost tvrdou hru. Ta tak byla plná střetů a srážek. Zatímco Písek vypadal po první třetině vyděšeně, nedá se to říci po druhé, ve které písečtí hráči dokázali otočit vývoj utkání z 0:1 na 5:1. A ve třetí třetině se Písku opět dařilo a tak konečný stav utkání byl 8:4. V celém zápase byl nejvíce vidět Jan Sýbek, který vsítil dva góly a na dva přihrál. Spoustu dalších šancí navíc neproměnil.
Liga juniorů , sk. B, 5. kolo, pá 26.9.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
8:4
0:1, 5:1, 3:2
Branky a nahrávky: Bernad (Sýbek), Gába, Sýbek (Bílek, Kodad), Bernad (Gába), Silbernágl (Kroupa), Sýbek (Gába), Gába (Sýbek, Bernad), Dvořák (Bernad), Hastrman (Heřmánek), Kolomý, Kolomý (Pechánek), Pechánek.
Vyloučení: 5:8
Písek: Mazanec - Koloušek, Miňha, Kodad, Dvořák, Bílek, Kučera, Kortan, Kroupa, Vácha, Ingriš, Silbernágl, Čáp, Bernad, Sýbek, Jícha, Gába, Měčíř
Tábor: Hnízdil - Šelepa, Srdínko, Kakos, Čunát, Maryška, Hastrman, Pechánek, Kolomý, Perník, Fuňka, Drda, Němec, Hrůša, Heřmánek, Růžička, Hraňo
Ze začátku hry se na hokej moc dívat nedalo. Pořád domácí nebo hostující tým vyhazoval na zakázané uvolnění, až do obrovské šance Písku, kterou vychytal táborský gólman Martin Hnízdil. Poté se hra opět přelévala ze strany na stranu až do vynikajícího zákroku Marka Mazance. Písek se i díky jistým zákrokům svého brankáře dostal do tlaku, který málem využil písecký útočník Tomáš Kroupa. Pak se však písecká juniorka dostala podtlak kvůli oslabení. Vynikajícně se ale opět předvedl Marek Mazanec, který zlikvidoval veškeré střely hostů. V patnácté minutě se začal radovat hlouček fandů z Tábora, protože hosté vstřelili první gól utkání. Písečtí hráči se ale nechtěli vzdát a hned poté si vynutili dvojnásobnou přesilovku, kterou i přes velké množství dobrých akcí a střel nevyužili.

Hned na začátku druhého dějiství měl Písek výhodu přesilovky. V této přesilovce se povedlo vyrovnat Jakubu Bernadovi. Pak se ale dostal do tlaku Tábor, který vstřelil tyč a i díky této akci se Písek dostal do dalšího oslabení. Toto oslabení se Písku vydařilo jak nejlépe mohlo, protože na 2:1 zvyšoval Ondřej Gába. Díky gólu si Písek vytvořil tlak, ze kterého si vynutil další přesilovku, kterou taktéž využil. Aby toho tuto třetinu nebylo málo, tak se povedlo zvýšit náskok na 4:1 Janu Sýbkovi. To ale stále ještě nebyl konec této třetiny, Písku se totiž podařilo navýšit skóre na 5:1. Tábor sice stihl ještě snížit na 5:2, ale to už byl konec druhého dějiství.

Od začátku poslední třetiny kanonáda pokračovala. Už to vypadalo, že písecká juniorka třetí třetinu vypustila, když snižoval stav na 5:3 Filip Kolomý. Ale rozdíl dvou branek netrval dlouho, protože se Písek sebral a další branku domácích vstřelil opět Jan Sýbek. Tlak Písku vydržel dost dlouho, písecká juniorka vstřelila břevno a k tomu další gól. Pak se do nájezdu dostal Jakub Bernad, ale toho zneškodnil táborský brankář. Poté se dlouho nic nedělo a tak se čekalo až se Písek dostal do přesilovky, kterou využil Marcel Dvořák. Pak se dostal do tlaku Tábor a snížil na rozdíl 4 branek. Posledních pět minut utkání se hrálo dost tvrdě a rozhodčí pořád vylučoval. Ale už se nikomu nepodařilo vsítit branku a tak konečný stav byl 8:4 ve prospěch domácích.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku pan Miroslav Krupka: Dnešní vítězství nebylo dosaženo vůbec lehkým způsobem, jak může napovídat konečný výsledek, jenž je pro soupeře dosti krutý, vzhledem k předváděné hře v průběhu celého utkání a především celou první třetinu byl ve všech směrech lepší a také ji po zásluze vyhrál jen těsným rozdílem a to jen díky výbornému výkonu našeho brankáře, kterému můžeme poděkovat, že brankový rozdíl nebyl vyšší. Ve druhé třetině, jenž byla rozhodující, jsme hru vyrovnali a dařilo se nám proměňovat vypracované šance a tím vytvořit potřebný náskok, který jsme již udržovali až do konce.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy