Juniorka si připsala další domácí výhru

P í s e k - Po prohraném utkání na ledě Kobry v minulém kole se junioři Písku opět představili před domácím publikem, soupeřem jim byli vrstevníci z Jindřichova Hradce. Již počtvrté v řadě se doma ukázali písečtí mladíci v dobrém světle a také tentokrát notně zatížili konto soupeře. O polovinu ze šesti branek se postaral útočník Jan Sýbek, nejlepším hráčem utkání byl ale gólman Pavel Kantor, který k zisku tří bodů přispěl mnoha výtečnými zákroky.
V dalším utkání se písecká juniorka představí na ledě vedoucího Hradce Králové.
Liga juniorů , sk. B, 9. kolo, pá 10.10.2008, s.n.o.p. arena Písek
Písek
Jindřichův Hradec
6:3
2:1, 1:1, 3:1
Branky a nahrávky: Sýbek (Bernad), Gába (Čáp, Bican), Čáp (Bican), Sýbek (Kroupa), Sýbek (Kroupa), Kroupa - Slavík (Piirainen), Schmidt (Bendík), Sekera (Janeček).
Vyloučení: 5:7.
Písek: Kantor - Koloušek, Miňha, Kodad, Kučera, Tajbl, Čáp, Vácha, Kroupa, Jícha, Silbernágl, Ingriš, Sýbek, Bernad, Javůrek, Mečíř, Křišťan, Dvořák, Gába, Bican
Jindřichův Hradec: Krásný - Pospíchal, Brož, Slavík, Grochal, Širhal, Dušek, Koller, Vondruška - Bendík, Schmidt, Piirainen, Körner, Sekera, Janeček, Bryol, Kubín, Hudler, Miler, Vodička, Skriner
Písek si v úvodu vynutil faul po individuální akci Zdeňka Javůrka, ale první přesilovka se domácím moc nevydařila. Během ní totiž ujel jeden z hostujících hráčů a nebýt gólmana Pavla Kantora, bylo by to 0:1. Poté přišlo vyloučení i na straně domácích a ve hře čtyř na čtyři se poprvé změnilo skóre. Po krásné přihrávce Bernada se po vyhraném buly nemýlil písecký útočník Jan Sýbek. Vedení domácích ale netrvalo dlouho, hned po buly se dostal Vajgar do obranného pásma Písku a od modré prvně překonal Kantora obránce Slavík.

Poté si písečtí hráči vynutili další faul a tuto přesilovku již proměnili v gólovou. Na 2:1 zvyšoval Ondřej Gába. V dalších minutách mohl Písek odskočit o několik gólů, protože si vytvořil velký tlak a slibné šance, leč skóre zůstalo nezměněno. Hosté ale mohli také z protiútoků vyrovnat, další skvělé zákroky však vytáhl Pavel Kantor a remízový stav oddálil. Na konci třetiny přišlo další oslabení domácích a hra se přešunula ke Kantorovi, ale málem udeřilo na druhé straně, kdy jeden z Hradeckých nešikovně couval za vlastní bránu, až narazil pukem na tyčku. Do konce třetiny byla hra trochu rozháraná a skóre se nezměnilo.

Hned na začátku druhé třetiny se z vyrovnání radovali hosté. Již po minutě se do brejku dostal Schmidt a skvělou kličkou prostřelil Kantora. Jako by se Písek neponaučil a Hradečtí se dostali opět do nájezdu. Tentokrát ale Kantor zasáhl výborně. Nevyužité sólo může hosty hodně mrzet, protože gól přišel zanedlouho na druhé straně, radovat se mohl David Čáp. Kantor musel následně svůj tým podržet při již třetím úniku vajgarských.Domácí měli také své příležitosti a své spoluhráče několikrát skvěle podržel brankář Jindřichova Hradce Krásný.

Do třetího dějství se obě mužstva dostávala pomalu. První šance se zrodila až v páté minutě, kdy se dalším zákrokem převedl hradecký Krásný. Pak se hosté potřetí mohli radovat z vyrovnání, kdy útočník Sekera se osamocen před píseckým gólmanem nemýlil. Kantor Písek ale opět podržel v dalších minutách, kdy měli hradečtí hráči více ze hry. A tak se skórem pohli opět domácí, po skvělé nahrávce píseckého útočníka Tomáše Kroupy se trefil podruhé Jan Sýbek. V další vyložené šanci se objevil David Čáp, jenže ztroskotal na brankáři hostí. Pak se dostal ke slovu opět Jan Sýbek a svým třetím gólem rozhodl utkání. Do konce utkání už moc nezbývalo, a tak trenér z Jindřichova Hradce odvolal brankáře. Hosté se sice na chvíli uzamkli v útočném pásmu, ale přišli o kotouč a Jakub Bican stanovil konečný stav velmi zajímavého utkání plného šancí na 6:3 pro domácí Písek.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy