Junioři Písku s přehledem smetli Klatovy

P í s e k - Zatímco juniorce Písku se v úvodu sezony daří a body sbírá vcelku pravidelně, klatovští mladíci jsou na tom opačně. V jedenáctém kole se současné herní rozpoložení obou týmů ve vzájemném zápase plně ukázalo. Písečtí na vlastním ledě nenechali od začátku nic náhodě a skóre vyhnali až na 5:0, teprve poté povolili soupeři alespoň korigovat. Nejlepším hráčem utkání byl bezpochyby písecký útočník Ondřej Gába, který vstřelil tři góly. Zdatně mu sekundoval také Jan Sýbek, který se zapsal jako autor dvou gólů a jedné asistence.
Liga juniorů , sk. B, 11. kolo, ne 19.10.2008, s.n.o.p. arena Písek
Písek
Klatovy
8:2
4:0, 3:1, 1:1
Branky a nahrávky: 3. Gába, 11. Bernad (Javůrek), 16. Javůrek (Sýbek), 19. Gába (Čáp), 24. Gába (Bernad), 29. Sýbek, 33. Sýbek (Čáp), 56. Kroupa (J. Dvořák) - Polívka (Šimek), Reithar (Šimek).
Vyloučení: 10:8.
Písek: Mazanec (od 40. min Tábor) - Kučera, Dvořák, Kodad, Tajbl, Kortan, Čáp, Gába, Kroupa, Jícha, Silbernágl, Ingriš, Sýbek, Bernad, Javůrek, Bican, Křišťan, Mečíř, Dvořák
Klatovy: Ulč (od 40. min Kunčar) - Pericat, Švec, Zhvakin, Horejš, Vondryska, Reithar, Straka, Babka, Sedláček, Vranješ, Dráždil, Turhobr, Malý, Polívka, Šimek, Jindra, Pitel
Hned po prvním buly utkání se Písek nacpal do útočného pásma a z následného tlaku si vynutil první přesilovku, kterou hned díky Ondřeji Gábovi využil. Gába si krásně s pukem nabruslil před bránu a gólman Klatov neměl šanci. Písek si v dalším průběhu držel neustálý tlak i díky skvělému forčekingu. Písecká juniorka si také vyzkoušela hru v oslabení, Klatovští si však s přesilovkou rady nevěděli. Naopak hned po návratu z trestné lavice ujel Jakub Bernad a zvýšil na 2:0. Ve druhé přesilovce ale domácí obrana zaváhala a pustila jednoho z klatovských útočníků do úniku. Jenže v brance Písku se vytáhl Marek Mazanec a nájezd zneškodnil.

Hra byla poté rozháraná a opět z toho těžil Písek, když se nenápadnou střelou trefil Zdeněk Javůrek. Pak došlo na další píseckou přesilovku, v které opět písečtí mladíci skórovali. Již na 4:0 zvyšoval opět Ondřej Gába.

Písek sice ve druhé třetině na začátku dohrával jednu minutu v oslabení, ale když se dostal do další přesilovky, tak se znovu prosadil střelec večera Ondřej Gába. Následně se mohli poprvé z gólu radovat i Klatovští, když puk do písecké branky dorazil Polívka. V další přesilovce si Písek vytvořil tlak, ale tentokrát se soupeř ubránil. Pak to ale přišlo. Jan Sýbek si dobře najel za obranu Klatov a nekompromisní střelou dostal puk za záda brankáře. Netrvalo to dlouho a Jan Sýbek se radoval z dalšího gólu, který znamenal zvýšení stavu na 7:1. Pak se hra rozhárala a po několika sériích vyloučení na obou stranách se rozezněla siréna ukončující druhou třetinu.

Do třetí třetiny nastoupili na obou stranách noví gólmani. Na straně Písku Václav Tábor a v brankovišti Klatov nahradil Ulče Kunčář. Při jednom z dalších oslabení Písku se povedlo Klatovům snížit díky Reitharovi na 2:7, ale to bylo vše, co se hostujícím hráčům povedlo. Ve třetí třetině toho nebylo moc k vidění až na pár rutinních zákroků na obou stranách. Jedna věc se ale nesmí zapomenout, a to že v padesáté šesté minutě stanovil konečný stav utkání Tomáš Kroupa, která zvýšil náskok na 8:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy