Písečtí junioři letos doma podruhé bez bodu

P í s e k - V nedělním zápase přivítala juniorka IHC Písek své vrstevníky z Kolína, s nimiž aktuálně soupeří o třetí místo tabulky. Bohužel svěřenci trenéra Krupky neudrželi vedení z první třetiny a potřetí v sezoně zaváhali na vlastním ledě, tentokrát soupeři odevzdali dokonce všechny body. Písek měl sice velký tlak, ale vyjádřit ho dokázal jen brankami Jana Sýbka a Karla Ingriše. Hosté skórovali třikrát a především díky svému brankáři Brázdilovi vezou z Písku cenné dva body.
Liga juniorů , sk. B, 15. kolo, ne 2.11.2008, s.n.o.p. arena Písek
Písek
Kolín
2:3
2:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 10:13 Sýbek (Tajbl), 12:52 Ingriš (Kroupa, Gába) - 7:17 Beňovský (Drobný), 37:44 Kráčmář (Minarčík), 48:43 Kapička (Kopecký, Drobný).
Vyloučení: 11:12. Diváci: 83.
Písek: Kantor - Kučera, Miňha, Kodad, Tajbl, Koloušek, Andrlík, Hřebíček, Kortan, Čáp, Javůrek, Bernad, Jícha, Silbernágl, Vácha, Sýbek, Kroupa, Ingriš, Gába, Dvořák, Mečíř
Kolín: Brázdil - Kopecký, Drobný, Barták, Pohl, Přibyl, Minarčík, Kráčmář, Pišta, Beňovský, Kapička, Šebek, Cerk, Pecka, Ježek, Nekvasil, Hloušek, Král, Hoyer
Na začátku první třetiny to vypadalo, že jde o exhibici, protože Písek celé tři minuty nepustil Kolín k puku a držel útočné pásmo. První přesilovka, kdy byl za hákování vyloučen kolínský Lukáš Nekvasil, se domácím nepovedla. A tak nadešlo i první oslabení. Kolín ukázal, že si dokáže v přesilovce vytvořit tlak a hned se mu povedlo skórovat. Trefil se Beňovský. Na řadu přišlo vyloučení na obou stranách a hra 4 na 4 se Písku povedla na výbornou, když v jedenácté minutě srovnal stav Jan Sýbek. Netrvalo to dlouho a písecký útočník Karel Ingriš si připsal gól a upravil skóre na 2:1. V další části hokeje nebylo tolik střel jako předtím, ale přece jen Ondřej Gába vypustil nebezpečnou střelu, která ale narazila na brankáře Kolína Jaroslava Brázdila. Do konce třetiny se stále vylučovalo a hra se rozhárala.

Do druhé třetiny vešli líp Kolínští, když nastřelili břevno branky Pavla Kantora. Pak se ujal slova Písek, kdy z jeho holí směřovala jedna střela za druhou, ale bohužel ani jedna za kolínského gólmana. Pak se objevila menší chybička písecké obrany, ale to vše napravil brankář Písku Pavel Kantor. V této třetině se ukázal v dobrém světle hlavně brankář hostí, který vychytal všechny možné střely, které na něho zamířily. Pak se ale ukázalo, že i Kolín dokáže zazlobit a teď to bylo při nájezdu z úniku, ale hráč Kolína nemířil přesně, a tak platil stále stav utkání 2:1. Mezi hráči to jiskřilo a tak v tomto utkání nechyběla ani bitka, do níž se zapojil z písecké strany Zdeněk Javůrek a z kolínské Jan Pohl. Rozhodčí udělil oběma hráčům stejný trest a to 2+2 minuty za hrubost. Mezi hráčema to stále jiskřilo a tak se opět objevily přesilovky na obou stranách. Zatímco se písecké juniorce moc v přesilovkách nedařilo, tak to kolínské ano. Kolín přeměnil jednu z přesilovek v gól a tak v čase 37:44 vyrovnal Tomáš Kráčmář.

V úvodu třetího dějství hrál Písek přesilovku dlouhou jeden a půl minuty. V této přesilovce se ale moc nedařilo. Pak se ale písečtí hráči dostali naopak do dvojnásobného oslabení. V přesilovce Kolín sice vstřelil branku, ale rozhodčí zapískal postavení útočícího hráče v brankovišti. Za chvilku se stejně radovali kolínští hráči z gólu. Písek taky dostal šanci dvojnásobné přesilovky, ale narozdíl od Kolína neuspěl. Do konce třetiny se Písku moc nedařilo ani ve střelbě, a tak utkání skončilo 2:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy