Juniorka si připsala první vysokou domácí prohru

P í s e k - V pátek měla na programu juniorská liga již devatenácté kolo. Písečtí mladíci se v něm střetli na domácím ledě s celkem HC VCES Hradec Králové, který doslova kraluje na prvním místě tabulky s náskokem deseti bodů na druhý tým Nymburku. V pátek stejně tak dominoval u Otavy, především co se střeleckých úspěchů týče. Domácí tým přehrál 9:2, přičemž góly domácího Písku si připsali Zdeněk Javůrek a Tomáš Hach.
Liga juniorů , sk. B, 19. kolo, pá 28.11.2008, s.n.o.p. arena Písek
Písek
Hradec Králové
2:9
0:1, 1:6, 1:2
Branky a nahrávky: Javůrek, Hach (Jícha)- Březina, Zörkler (JAvůrek, Měsíček), Stehno (Ježek), Stehno (Frýda, Ježek), Fiedler (Salava), Svoboda (Březina), Klement (Ježek), Březina (Berger), Ježek (Stehno). Vyloučení: 4:12. Diváci: 63.
Písek: Tábor (od 53:00 Doubek) - Kučera, Miňha, Kodad, Tajbl, Koloušek, Kortan, Dvořák, Čáp, Javůrek, Bernad, Jícha, Vácha, Ingriš, Sýbek, Bican, Měčíř, Hach
Hradec Králové: Alexa - Kotrč, Svoboda, Popler, Klement, Fink, Šnejdr, Valabek, Měsíček, Berger, Březina, Zörkler, Frýda, Stehno, Ježek, Macháň, Šafránek, Kohout, Javůrek, Salava, Fiedler
Hned ze začátku zápasu bylo jasné, že se bude hrát velmi tvrdě. Bodyčeky se rozdávaly na obou stranách. Do první větší šance se dostali hosté, ale snahu jim pokazil písecký gólman Václav Tábor. Pak se k puku dostali domácí, ale ke vší smůle trefili dvakrát pouze tyčku. Na první gól jsme si tedy museli počkat až do 15. minuty, kdy do poloodkryté branky vsítil puk hradecký Ondřej Březina. Písek se po tomto gólu trochu vzpamatoval a snažil se rychle odpovědět, ale marně, protože dobře zachytal brankář hostů Tomáš Alexa.

Druhou třetinu začínali písečtí přesilovkou 5 na 3, ale bohužel ji nevyužili. Pro všechnu smůlu se ve 23. minutě opět radovali hostí ze vstřeleného gólu a aby toho nebylo málo, už po další minutě to bylo 3:0 pro hosty. Písecké juniorce vrátil naději Zdeněk Javůrek, který ve vlastním oslabení prostřelil nenápadnou střelou hostujícího gólmana. Na další góly Hradce se nemuselo dlouho čekat, protože v 30. minutě skóroval Patrik Stehno. Ani tento gól nebyl poslední v této třetině. I přes menší tlak Písku v přesilovce se po jejím skončení opět radovali hosté. Navíc v poslední minutě druhého dějství byli hosté znovu při chuti a podařilo se jim ještě přidat další dva góly. Stav utkání po dvou třetinách byl tak 1:7.

Poslední dějství písecká juniorka nezačala špatně a težila z toho, že dostala k dobru spoustu přesilovek, ale ani to nepomohlo ke snížení. Během této třetiny se hrálo opravdu tvrdě a bylo vidět množství důrazných soubojů, z písecké strany v nich byl hodně vidět hlavně Jan Sýbek. Tvrdá hra ale Písku ke snížení nepomohla, naopak na 1:8 zvyšoval Ondřej Březina. Hned po vystřídání gólmanů na písecké straně se povedlo písecké juniorce snížit stav na 2:8. To bylo ale vše, co Písek v utkání ukázal, protože ve poslední minutě ještě dostal puk za záda Davida Doubka Jan Ježek. Po konci utkání na časomíře svítil hrozivý výsledek 2:9.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy