Junioři si připsali další důležitou výhru

P í s e k - Ve 27. kole ligy juniorů B se písecká juniorka střetla s týmem KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Písku se povedlo vyhrát druhé utkání ze tří vzájemných střetnutí. V prvním utkání Písečtí vyhráli 6:3, ve druhé prohráli 5:3 a dnes vyhráli 7:3. Páteční utkání se nejlépe povedlo útočníkovi Jindřichu Durčákovi, který si připsal celkem tři góly.
Liga juniorů , sk. B, 27. kolo, pá 9.1.2009, s.n.o.p. arena Písek
Písek
Jindřichův Hradec
7:3
1:1, 5:0, 1:2
Branky a nahrávky: 16:14 Durčák (Sýbek), 24:48 Dvořák, 28:12 Durčák, 29:14 Durčák (Bernad), 33:29 Bican (Gába, Koloušek), 35:21 Gába (Bican), 59:11 Gába (Ingriš, Bican) - 5:12 Miller (Sekera), 49:02 Janeček (Bendík), 56:46 Slavík. Rozhodčí: Hornáček - Černý, Šperl. Vyloučení: 4:9.
Písek: Tábor (od 50.minuty Kafka) - Tajbl, Dvořák, Koloušek, Kortán, Srb - Sýbek, Bernad, Křišťan, Silbernágl, Ingriš, Čáp, Mečíř, Hach, Jícha, Durčák, Gába, Bican.
Jindřichův Hradec: Melišík - Slavík, Pospíchal, Brož, Grochal, Koller, Širhal, Lang, Dušek, Vonduška, Bendík, Schmidt, Janeček, Miler, Korner, Skriner, Piirainen, Hudler, Sekera, Vácha, Bryol.
Na začátku utkání se hra střídala mezi oběma mužstvy až do prvního oslabení Písku. V této přesilovce se podařilo Vajgaru vstřelit vedoucí gól. Po tomto gólu získal Jindřichův Hradec tlak, ale všechny střely zlikvidoval písecký gólman Václav Tábor. Písek získal větší šanci až v patnácté minutě, když si mohl zahrát svoji první přesilovku. Tu sice neproměnili, ale brzy po ní zužitkovali následný tlak prvním gólem Durčáka. Vzápětí písecká juniorka opět hrála přesilovku, ale tu již neproměnila.

Ve druhém dějství si Písek zahrál opět další přesilovku, a v níž se jim podařilo opět skórovat zásluhou Dvořáka. Pak ale dostali šanci vajgarští, když jeli v úniku dva na jednoho. Vše vyřešil dobře chytající písecký brankář Tábor. Hned pak se mohl z další branky radovat Durčák, který si připsal již druhý gól. Netrvalo to dlouho a připsal si hattrick, tentokrát se nemýlil z úniku. Písecká juniorka dostala další šanci a to dvojnásobné přesilovky. Ta se jí povedla a z gólu se tentokrát radoval Jakub Bican. Za další dvě minuty, když se hrálo 4 na 4, se prosadil skvělou střelou také Ondřej Gába. Do konce třetiny se už jen vylučovalo.

Poslední část začalo další přesilovkou Písku. Ta se ale nepovedla, protože domácí nedokázali ani vystřelit. Po větším tlaku Vajgaru se mohli Hradečtí radovat ze snížení na 6:2. Další přesilovka Písku se opět nevyvedla a to opravdu nevyvedla, protože v ní inkasovala třetí gól. Ale ze snížení se nemohli Jindřichohradečtí radovat dlouze, protože je o iluze obral svým druhým gólem Ondřej Gába a to v poslední minutě.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy