Junioři ve svém posledním zápase sezóny na domácím hřišti prohráli s Kobrou 6:7

P í s e k - V neděli 15.2.2009 sehrála písecká juniorka svůj poslední letošní domácí zápas. V tomto utkání bohatém na góly ale prohráli s konkurentem o pátou příčku v tabulce 6:7, a to přestože ještě ve třetí třetině vyhrávali o dvě branky. Nejagilnějším hráčem IHC byl Ondřej Gába, který si připsal jeden gól a dvě asistence. Střelecky se dařilo Zdeňku Javůrkovi, autoru dvou gólů.
Poslední zápas sezony čeká písecké juniory v pátek, kdy zajedou do J. Hradce.
Liga juniorů , sk. B, 35. kolo, ne 15.2.2009, KOMTERM Arena
Písek
Kobra Praha
6:7
2:1, 2:2, 2:4
Branky a nahrávky: 2:37 Javůrek (Ingriš), 11:06 Gába, 25:37 Javůrek, 32:50 Měčíř (Gába), 42:57 Čáp (Dvořák M.), 56:46 Durčák (Gába) - 5:07 Nykl (Pechar, Šubrt), 30:49 Šubrt (Pechar), 37:59 Kudláček (TS), 45:43 Slanina (Havel), 48:56 Srkal (Dragoun), 53:27 Suchan (Kudláček), 59:53 Suchan (Kudláček). Rozhodčí: Mandrysz - Flegl, Šperl. Vyloučení: 7:5.
Písek: Tábor - Tajbl, Kodad, Koloušek, Dvořák M., Miňha, Srb, Javůrek, Ingriš, Gába, Jícha, Měčíř, Čáp, Křišťan, Durčák
Kobra Praha: Dorazil - Ziegenfuss, Jechoutek, Havel, Benák, Valenta, Suchan, Kudláček, Pechar, Šubrt, Reichel, Dragoun, Slanina, Srkal, Nykl
Hned v úvodu si Písek zahrál první přesilovku, která se domácím povedla a Javůrek poslal svůj tým do vedení. Brzy nato mohl zvýšit pořádnou střelou na brankáře hostů Ondřej Gába, ale udeřilo na druhé straně - hosté v šesté minutě vyrovnali díky Nyklovi. Poté se dostal do tísně písecký gólman Tábor, když se puk odrazil od plexiskla do brankoviště a málem skončil za čarou dalším odrazem od brankáře. Pak ale střelou pod víko vrátil Písku vedení Gába. Do konce třetiny se střídalo oslabení na obou stranách, leč bez změny skóre.

Na začátku druhého dějství si Písek získal náskok o dva góly povedenou forhandovou kličkou Javůrka. Ve třetím oslabení Písku po chvíli ujel Ingriš na gólmana Korby, ale bohužel pro domácí minul. Stav 3:1 nevydržel dlouho, protože na 3:2 snižoval hostující Šubrt. Na tento gól Písek dokázal svou přesnou trefou odpovědět Mečíř, ale další dvoubrankpvé vedení vydrželo Krupkovo výběru jen pět minut. Po faulu jednoho z píseckých beků na unikajícího hráče soupeře byl nařízen nájezd. Ten se povedl střelou pod víko hostujícímu Kudláčkovi.

Do třetí třetiny vstoupili domácí gólem, a to když na 5:3 zvyšoval Čáp. Pak se hrálo chvíli 4 na 4, ale když písecký Jícha nesouhlasil s trestem a byl vyloučen na 2 plus do konce utkání, v následné přesilovce 5 na 4 snížili hosté Slaninou stav na 5:4. Netrvalo to dlouho a hráči z Prahy se radovali už z vyrovnání, Tábora překonal Srkal, navíc po chvíli už hosté vedli díky Suchanovi. Na tento gól dokázal Písek ještě odpovědět Durčákem, ale 7 sekund před koncem vrátil vedení Kobře opět Suchan. Utkání tak skončilo 7:6 pro Kobru Prahu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy