Juniorka poprvé v sezoně remizovala

P í s e k - Čtvrtý říjnový den sehrála písecká juniorka utkání na domácím ledě s týmem HC Ždár nad Sázavou. Po výhře v Jindřichově Hradci 8:6 si tentokrát do tabulky ligy juniorů připsala pouze bod za remízu. Soupeř z Vysočiny si bod zasloužil, neboť zápas to byl opravdu vyrovnaný. Z píseckých hráčů byl nejvíce vidět Jakub Furch, který svému týmu pomohl dvěma trefami. O zbylé střelecké úspěchy mužstva trenéra Slabého se zasloužili útočníci Tomáš Jícha a Milan Silbernágl.
Z celku hostů se nejvíce dařilo Jiřímu Plchovi, který si připsal dvě trefy a jednu asistenci.
Liga juniorů, sk. B, 5. kolo, ne 4.10.2009, KOMTERM arena
Písek
Žďár nad Sázavou
4:4
2:1, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: Furch (Dvořák), Jícha (Mečíř, Kastner), Furch, Silbernágl (Sýbek, Bernad) - Mahel (Plch), Plch, Adam, Plch (Mach). Rozhodčí: Vladimír Šindler - David Jelínek, Martin Šperl. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 55. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4
Písek: Pavlů - Koloušek, Jícha, Kodad, Hlinka, Pavlíček, Srb - Dvořák, Sýbek, Silbernágl, Hrubý, Furch, Bernad, Homola, Mečíř, Kastner
Žďár nad Sázavou: Sláma - Adam, Mach, Svoboda, Černý - Šimon, Mahel, Šír, Sedlák, Klíma, Horký, Plch, Kunstmüller, Cirhan
Na prvních pět minut utkání se nedalo příliš koukat. Ale poté se objevilo pár pěkných akcí, třeba nádherná střela Jana Sýbka z úhlu, která ale nepropadla za gólmana hostů Jiřího Slámy. Pak si písecká juniorka dostala do oslabení, ale v početní nevýhodě hrála, jak nejlépe mohla, protože po dvaceti sekundách ve čtyřech Žďár inkasoval první gól z hokejky Jakuba Furcha.

Dále po větším tlaku mužstva ze Žďáru se Písku povedla další akce. Tentokrát ostře prostřelil brankáře Tomáš Jícha po pěkné nahrávce Lukáše Mečíře. Do konce třetiny si Písečtí ještě zahráli přesilovku, kterou ale nezužitkovali. Naopak v poslední vteřině píseckého gólmana Aleše Pavlů prostřelil žďárský Jakub Mahel.

Druhé dějství nezačala písecká juniorka dobře a už po patnácti sekundách se z vyrovnávacího gólu těšil Jiří Plch. Písek ale dlouho neotálel a po dalších dvaadvaceti sekundách navrátil jednogólový náskok píseckým hráčům Jakub Furch.

Poté nastala druhá přesilovka Písku, kterou ale opět neproměnili. V jedenácté minutě se mohli radovat Žďárští, ale nakonec zazněla jen tyčka za domácím gólmanem. Pak si Písečtí dostali do oslabení, které sice vydrželi, ale nakonec z velkého tlaku Žďár opět vyrovnal. Ke konci druhé třetiny se dostal do obrovské šance písecký Marcel Dvořák, který nadvakrát nepřekonal brankáře hostů. Proto zůstal stav po druhé třetině 3:3.

Na začátku třetí tetiny si písecká juniorka vynutila faul. Přesilovka dlouho ale netrvala, protože po faulu domácích se počet hráčů na ledě vyrovnal. Hra 4 na 4 se vydařila hostům, když po několika sekundách se dostali poprvé v tomto utkání do vedení. Pak následovalo několik vyloučení na obou stranách a až v přesilovce 5 na 3 pro Písek se prosadil domácí Milan Silbernágl po pěkné kombinaci. Posledních pět minut se opět vylučovalo a nikdo z obou mužstev neskóroval, a tak utkání skončilo nerozhodně 4:4.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy