Junioři otočili zápas s Velkými Popovicemi

P í s e k - Písecká juniorka v pátek uzavřela sérii tří domácích zápasů výhrou nad posledním mužstvem tabulky Velkými Popovicemi 4:2. Hosté byli před utkáním jasným outsiderem, přesto to byli oni, kdo vedl po 40 minutách hry 2:0. Domácí tým trenéra Karla Slabého měl po většinu zápasu převahu, ale gólově vyjádřit ji dokázal až v poslední třetině. V ní svůj tlak ještě vygradoval a ve skóre nastal zvrat, o který se postarali hned čtyři písečtí střelci - Marcel Dvořák, Milan Silbernágl, Zdeněk Javůrek a Vít Křišťan.
Jihočeši se s deseti body dělí s Benátkami a Táborem o čtvrté místo v tabulce.
Liga juniorů, sk. B, 11. kolo, pá 30.10.2009, KOMTERM aréna
Písek
Velké Popovice
4:2
0:0, 0:2, 4:0
Branky a nahrávky: Dvořák (Křišťan), Silbernágl (Srb), Javůrek (Durčák, Silbernágl), Křišťan - Žoha J., Žoha J. (Petráň). Rozhodčí: Valenta Jakub - Tvrdík Martin, Martinec Ota. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Průběh utkání: 0:2, 4:2.
Písek: Kafka - Jícha, Mečíř, Kodad, Hlinka, Pavlíček, Srb, Dvořák "A", Koloušek "C", Javůrek, Křišťan, Furch, Durčák, Kastner, Silbernágl "A", Žemlička
Velké Popovice: Slavík - Hanibal, Dvořák "C", Žoha J. "A", Kovář "A", Teč, Bareš, Pikhart, Vlasák, Decsy, Kratochvíl, Švehla, Žoha M., Křížek, Hanek, Petráň, Charvát, Rejna, Stejskal
Hned ze začátku se hrálo plynule, hra se přelévala ze strany na stranu a i proto přišlo první přerušení hry až ve třetí minutě, kdy brankář domácího celku musel zakročit proti nebezpečné střele jednoho z útočníků Velkých Popovic. Následovala první přesilovka Píseckých, kteří ji ale sehráli špatně. Po přesilovce měl Písek ještě tlak, ale ten také nezužitkoval. V rozmezí dvou minut měli písečtí junioři čtyři gólové šance. Nejprve těsně minul branku Zdeněk Javůrek, poté také Jindřich Durčák a Marcela Dvořáka s Lukášem Mečířem vychytal gólman hostů Filip Slavík. Ke konci si domácí ještě zahráli jednu přesilovku, která byla sehraná hodně špatně, protože se hosté dostali dvakrát za sebou do úniku dvou na jednoho. Pokaždé Písek zachránil brankář Tomáš Kafka.

Na začátku druhého dějství Písečtí ještě dohrávali přesilovku, kterou však neproměnili v gól. Do většího tlaku se dostaly i Popovice, na domácí branku letěla jedna střela za druhou, ale Tomáš Kafka stále držel. Na první gól jsme si museli počkat až do pětadvacáté minuty, kdy skóre otevřel obránce hostů Jakub Žoha střelou od modré čáry. Velké Popovice se díky tomuto gólu dostaly do obrovského tlaku, a tak si zahrály i první přesilovku, kterou se jim podařilo zužitkovat hned po buly v útočném pásmu, kdy se z první nemýlil opět Jakub Žoha. V následujících minutách se ukázali oba gólmani, kteří předvedli pár vynikajících zákroků. Na konci třetiny se Písečtí dostali ještě do oslabení, které se jim povedlo ubránit a naopak ještě mohli snížit, ale v obrovské šanci v úniku tří na jednoho zklamali.

Hned na počátku poslední třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, ve které se předvedli pár dobrými střelami, ale výborně chytající gólman Slavík zůstal nepokořen. Následovalo spoustu vyloučeních na obou stranách a až v přesilovce pěti proti čtyřem se Písku podařilo snížit utkání na 1:2 po gólu Marcela Dvořáka. Hned na to ještě Písečtí přidali další dvě branky a po gólech Milana Silbernágla a Zdeňka Javůrka se ujali dnes poprvé vedení. Do konce třetiny se dostali do drtivého tlaku, ale skórovat se jim podařilo až v poslední minutě. Čtvrtý gól IHC a zároveň i poslední gól utkání vstřelil Vít Křišťan.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy