Junioři těsně prohráli u Vajgaru

Takový zápas se jen tak nevidí. Derby ligy juniorů zkřížilo hokejky Písku a Jindřichova Hradce a rozhodně bylo na co koukat. V pátečním utkání se přelévalo skóre zápasu ze strany na stranu a až do samotného konce bylo rozhodně o co hrát. Písek u Vajgaru dvakrát vedl o dvě branky, nakonec ale těsně 6:7 prohrál. Nejvíce vidět byl na písecké straně útočník Zdeněk Javůrek, který vstřelil dvě branky.
Liga juniorů, sk. B, 22. kolo, pá 8.1.2010
Jindřichův Hradec
Písek
7:6
2:1, 2:4, 3:1
Branky a nahrávky: 18. Novák (Vácha, Schmidt), 19. Vácha (Schmidt), 31. Janeček (Körner, Miler), 40. Schmidt (Novák), 43. Miler (Körner, Dušek), 44. Miler (bez asistence), 55. Körner (Miler) - 4. Dvořák (bez asistence), 21. Javůrek (bez asistence), 24. Gába (bez asistence), 25. Křišťan (Durčák), 38. Javůrek (Gába), 46. Srb (Jícha). Rozhodčí: Mertl S. - Brůha, Němec. Vyloučení: 5:8, navíc Tajbl, Gába, Kodad (všichni PIS) 10 min. OT a Křišťan (PIS) OT do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 5:5, 6:5, 6:6, 7:6.
Jindřichův Hradec: Krásný - Dušek, Pospíchal, Grochal, Slavík, Koller - Novák, Schmidt, Vácha - Körner, Janeček, Miler.
Písek: Pavlů - Koloušek, Tajbl, Srb, Pavlíček, Žemlička, Hlinka, Kodad, Furch, Jícha, Dvořák, Durčák, Křišťan, Javůrek, Gába.
Úvod utkání patřil hostům z Písku, kteří se přesně po třech minutách hry ujali vedení brankou Marcela Dvořáka. Písek svůj tlak stupňoval, ale druhé branky se v úvodní třetině již nedočkal. V sedmé minutě hrál Vajgar přesilovku, od modré pálil Grochal a tutovku spálil Janeček. O dvě minuty později nevěděl aktivní Janeček co s pukem a po jeho pumelici od modré zazvonila tyčka branky Aleše Pavlů. Ve 12. minutě našel Schmidt zpoza branky Váchu, ale puk z jeho hole prolétl nad píseckou brankou. Stejná situace se opakovala o pár vteřin později, avšak v jiném personálním obsazení. Opět přihrával Schmidt, nepřesně zakončoval Novák. Na druhé straně kontroval Křišťan, který se tváří v tvář Krásnému neprosadil. O dvě minuty později trefil břevno Ondřej Gába. Branka padla na druhé straně. V 18. minutě nerozehrál Pavlů nejlépe, puk namazal Ivu Novákovi, který se nadvakrát prosadil – 1:1. Závěr třetiny byl velmi akční. Kodad vlétl do hradecké obrany, až se měl Krásný co otáčet, o minutu později nechal hradeckého brankáře vyniknout Durčák, který mířil na lapačku Daniela Krásného. Branka nakonec padla, ale opět na druhé straně. Pavlů neudržel kotouč, Tomáš Schmidt objel branku a Matěj Vácha uklidil se štěstím puk do branky – 2:1.

Vedení Vajgaru dlouho nevydrželo. Po 9 vteřinách druhé třetiny namazal Grochal přesně na hůl Javůrkovi a ten se trefil pod padajícího brankáře – 2:2. Ve 24. minutě upaloval sám na Krásného Gába a Dušek musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Sudí Mertl nařídil trestné střílení, které sám poškození s přehledem proměnil ranou švihem mezi betony – 2:3. A aby toho nebylo málo, tak o minutu později vedl Písek o dvě branky. Hradecký obránce trefil od modré před sebou stojícího Křišťana, který si dojel odražený puk a pohotovým blafákem nedal Krásnému šanci – 2:4. Ve 31. minutě hrál Vajgar přesilovku a navíc Javůrek vyhodil puk ze hřiště. Padesátivteřinovou dvojnásobnou přesilovku Vajgar využil, i když dlouho to vypadalo, že z početní výhody nic nebude. Na konce nezáživné kombinace byl Petr Janeček, který překonal píseckého gólmana z ostrého úhlu - 3:4. Ve 36. minutě málem potrestal Furch zmatky v obranném pásmu domácích. Dvě minuty před druhou sirénou si Novák vynutil faul, ale byli to hosté od Otavy, kteří se mohli radovat. Zdeněk Javůrek ujel po křídle, natlačil se před branku a ranou k tyči přidal pátou branku svého týmu. V závěru třetiny se hrálo čtyři proti čtyřem, Tomáš Schmidt se vydal do rychlého brejku proti jednomu obránci a nemastnou, neslanou střelou k tyči snížil na 4:5.

Ze třetí třetiny uběhly tři minuty a bylo srovnáno. Vajgar využil přesilovou hru, kdy Josef Miler zůstal na vteřinku nikým neatakován před brankou Písku. Zkušeně si počkal na první pohyb brankáře a do protipohybu zakončil – 5:5. A Josef Miler byl při chuti, když při oslabení o minutu později poslal svůj tým do vedení 6:5. Těsné vedení vydrželi hradeckým hokejistům dvě minuty. Ve 46. minutě ujeli hosté dva na jednoho a za značného přispění domácí obrany se prosadil Jan Srb – 6:6. O minutu později domácím zatrnulo. Pospíchal tak dlouho rozehrával, že málem přišel o puk až nakonec musel faulovat. V 50. minutě nečekal Novák prudký pas a nezakončil. Na druhé straně to na brankáře Krásného zkoušeli Gába nebo Dvořák. V 54. minutě se dral do zakončení Schmidt a vykoledoval si faul. Vajgar tuhle přesilovku využil, když se ranou švihem prosadil Daniel Körner – 7:6. Hostující střídačka byla v této fázi dosti nervózní, za což byla odměněna dvouminutovým trestem. Hosté v samotném závěru zkusili hru bez brankáře, minutu před koncem trefil Javůrek tyčku, ale skóre se již nezměnilo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy