Písecké juniory doma přehrálo mužstvo Popovic

P í s e k - Písecká juniorka se v neděli 26. září poprvé představila na domácím ledě. Po remíze v Nymburce a výhře ve Žďáru nad Sázavou byla v zápase s juniory Velkých Popovic mírným favoritem, ale na dvoubodový zisk z Vysočiny navázat nedokázala a prohrála v poměru 3:5. Velké Popovice tak po Táboru vyhrály i v Písku a naznačily, že loňské beznadějně poslední místo ve skupině se již nebude opakovat. Prohře týmu trenéra Mazance nezabránil ani dvoubodový útočník Jan Sýbek, autor gólu a asistence.
Liga juniorů, sk. B, 3. kolo, ne 26.9.2010, KOMTERM arena
Písek
Velké Popovice
3:5
1:1, 0:1, 2:3
Branky a nahrávky: 19. Korous (Javůrek, Sýbek), 52. Sýbek (Pavlíček), 53. Javůrek (Korous) - 1. Descy (Sládek), 24. Dvořák (Descy, Žoha), 44. Slavík (Žoha), 49. Lhoták (Saller, Descy), 55. Bícha (Kovář, Lhoták). Rozhodčí: Mertl Stanislav - Hák Jiří, Zíka Michal. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5.
Písek: Doubek (36. Lehečka) - Sýbek "A", Srb, Žemlička, Tajbl, Dupač, Pavlíček "A", Kodad, Hrubý, Kafka, Korous, Volf, Furch, Javůrek "C", Radosta
Velké Popovice: Honc - Dvořák, Kovář, Jeništa, Roh, Saller, Provázek, Lhoták, Teč, Švehla, Šulej, Bícha, Řežáček, Slavík, Sládek, Žoha, Descy, Srdinko

Začátek zápasu se píseckým juniorům hrubě nepovedl. Již v čase 0:39 otevřel skóre hostující David Descy. V následující minutě se domácí dostali do oslabení, které však odehráli velmi dobře a nepustili celek hostí do útočného pásma. Poté se hrálo v počtu čtyřech hráčů na obou stranách. V této části hry měli Písečtí více ze hry, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Do obrovské šance se v desáté minutě dostali hostující hráči, když ujížděli v úniku dvou na jednoho. V gólu jim zabránil vynikajícím zákrokem domácí gólman David Doubek. Ke konci prvního dějství dostal Písek výhodu přesilové hry, kterou v devatenácté minutě proměnil v gól. Po krásné přihrávce Zdeňka Javůrka se mezi střelce zapsal Václav Korous.

Začátek druhé třetiny byl podobný úvodu utkání. Hostům se opět povedlo vstřelit rychlý gól, jmenovitě Dvořákovi. Po tomto gólu se hosté dostali na koně a zavřeli písecké hráče do obranného pásma. Jako spasení přišlo pro Písek vyloučení hostující hráče Pavla Srdinky. Tuto přesilovku Písečtí nesehráli vůbec špatně. Vypracovali si spoustu střel, drželi se v pásmu, ale nakonec se jim nepovedlo tuto výhodu využít. V následujících minutách se juniorka Velkých Popovic dostala do dvou úniků, ale ani v jednom případě nepřetavila šanci v gól. V sedmatřicáté minutě si první vynikající zákrok připsal krátce předtím nastoupivší domácí brankář Vít Lehečka. Ke konci třetiny se ještě dostala juniorka hostů do obrovské šance. Marek Žoha se sám objevil před domácí bránou. Po bekhendové kličce nenamířil puk dobře a letěl mimo branku. A tak zůstal stav utkání 1:2.

Aby toho nebylo málo, tak i na začátku třetího dějství vstřelil gól hostující celek. Tentokrát zásluhou Jakuba Slavíka. Poté dostala písecká juniorka výhodu přesilové hry, kterou opět nevyužila. Následovalo několik vyloučení na obou stranách. V polovině poslední třetiny využili hosté svojí přesilovku a zvýšili stav utkání na 4:1. Tento gól ale paradoxně "nakopl" píseckou juniorku. V rozmezí dvou minut se Janu Sýbkovi a Zdeňku Javůrkovi povedlo snížit stav utkání na rozdíl jediného gólu. S hostujícím mužstvem to vypadalo hodně špatně, ale jako blesk z čistého nebe přišel gól Mikuláše Bíchy, který tak vrátil Velkým Popovicím dvougólový náskok. V posledních třech minutách se písecký trenér Milan Mazanec rozhodl odvolat brankáře, ale ani přes drtivý tlak Písku se skóre nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (IHC KOMTERM Písek): My jsme se připravili o vítězství vlastními chybami. Myslím si, že nám zbývalo ještě dostatek času to zvrátit, ale bohužel, každý zápas se nepovede. My jsme vlastně dnes prohráli poprvé v sezóně. Musíme si z toho vzít ponaučení, že zápas se musí odehrát celý naplno a hlavně bez školáckých chyb.

Zdeněk Javůrek (kapitán IHC KOMTERM Písek): Myslím, že soupeři hráli velmi dobře, ale nechali jsme si dát tři rychlé góly na začátcích třetin a pak už jsme to nemohli stáhnout, protože bylo málo času. Děláme velké chyby v obraně, což musíme do dalších zápasů zlepšit.

František Turek (HC Slavoj Velké Popovice): Do Písku jsme přijeli s pokorou a s tím, že jsme čekali daleko agresivnější hru Písku. Ale já jsem věřil, že to naši kluci uhrají, po pátečním utkání s Nymburkem jsem si myslel, že bychom mohli v Písku uspět. Kluci mě přesvědčili o tom, že na tuto ligu mají. Hlavně musím ocenit kvality píseckého mužstva, hlavně pana trenéra Milana Mazance. Snad poprvé jsem viděl takhle kvalitní zápas ze strany soupeře, hráče i trenéra. Já se budu určitě těšit na další utkání s Pískem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy