Mizérie juniorky pokračuje, tentokrát byli nad jejich síly hráči Kolína

P í s e k - V pátek 15. září se na domácím ledě střetnula písecká juniorka proti kolínským Kozlům. Zápas sice domácí začali menším tlakem, ale kdo se první radoval z gólu byli hosté. Nejlepším hráčem na domácí straně byl obránce David Homolka, který jeden gól dal a na jeden přihrál. Na druhé straně se pak dobře prezentoval Martin Ježek rovněž za jeden gól a jednu asistenci.
Liga juniorů, sk. B, 7. kolo, pá 15.10.2010, KOMTERM arena
Písek
Kolín
3:5
0:1, 2:2, 1:2
Branky a nahrávky: 38. Homolka (Korous), 39. Homola (Javůrek), Volf (Korous, Homolka) - 8. Herwig, 22. Přibyl (Ježek), 36. Musil (Přibyl), 55. Ježek (Musil), 60. Král. Rozhodčí: Mertl - Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.
Písek: Kafka T.– Homolka, Cifreund, Žemlička, Tajbl, Dvořák, Pavlíček „A“, Sýbek „A“, Hrubý, Kafka J., Korous, Volf, Furch, Javůrek „C“, Homola, Dupač, Vajshár
Kolín: Svoboda – Pecka, Barták, Přibyl, Výborný, Skalník, Vala, Herwig, Musil, Vágner, Král, Šebek, Ježek, Kapička, Nekvasil, Flídr, Cerk, Kračmar, Tvrdík, Vaněk

Ze začátku zápasu byl Písek více aktivní a brankář hostů musel být hodně pozorný, ale na gól nedošlo. V páté minutě dostali Písečtí první výhodu přesilové hry. Již po sedmi vteřinách mohl otevřít skóre Zdeněk Vajshár, ale po krásné přihrávce Daniela Homoly těsně minul poloprázdnou klec. Do konce přesilovky se již nic nestalo. Následně v osmé minutě otevřel skóre hostující Adam Herwig, když si objel domácího beka a vymetl pavučinku v rohu. Poté se do samostatného úniku dostal písecký kapitán Zdeněk Javůrek, který nadvakrát nepřekonal gólmana Kolína. Další dvě minuty se písecká juniorka dostala pod velký tlak. Naštěstí ho přerušilo vyloučení hostujícího Martina Vágnera. Písečtí sice rozjeli přesilovkový kolotoč, ale nakonec se z gólu neradovali. V poslední minutě vytáhl perfektní zákrok písecký Tomáš Kafka po střele Daniela Šebka. Do konce třetiny se již nic neudálo.

Hned na začátku druhého dějství se dostala písecká juniorka do oslabení. Netrvalo to dlouho a hosté vedli 0:2. Následně si Písek zahrál přesilovku, kterou opět nevyužil, už jen kvůli tomu že se pořádně ani nedostal do útočného pásma. V dalších šesti minutách se hra rozkouskovala a pár zákroků si připsali oba gólmani. V šestnácté minutě si pohrál s pukem hostující Pavel Musil a bekendovou kličkou nedal šanci domácímu brankáři Tomáši Kafkovi. Ke konci třetiny ještě dostali hostující výhodu přesilové hry. V tomto oslabení se Písek dostal do úniku a kličkou do forhandu snižuje stav na 1:3 David Homolka. To ještě nebylo vše. V následném úniku 2 na 1 se nemýlil Daniel Homola. V posledních dvaceti vteřinách dostal Písek výhodu přesilové hry, kterou si přenesl do poslední třetiny.

V této přesilovce si Písek vytvořil obrovský tlak, vypálil mnoho nebezpečných střel, ale ani tentokrát výhodu nevyužili. Hned poté si zahráli přesilovku i kozlové. Písecká juniorka v tomto oslabení nepustila hosty ke střele. Po této přesilovce se Kolín udržel v tlaku, ale nepodařilo se jim vytvořit větší šanci ke vstřelení gólu. K dalšímu tlaku jim pomohla přesilovka, ale písecký tým podržel brankář Tomáš Kafka. Tak přece jenom v pětapadesáté minutě zvýšili kozlové stav na 2:4. Po dalších dvou minutách dal píseckému celku naději Radek Volf, který snižil stav utkání na 3:4. Minutu a půl před koncem vytáhl vynikajícím zákrokem domácí brankář hostujícího útočníka, který ujel písecké obraně. V poslední minutě hrál Písek bez gólmana a to se mu nevyplatilo, protože hned po buly vstřelili gól Kolínští střelou přes celé hřiště. V posledních vteřinách se ještě na ledě hráči do sebe pustili, ale vše vyřešili rozhodčí.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (trenér IHC KOMTERM Písek): Je to naše stará bolest, to že začínáme hrát, až když nám teče do bot. Sami hráči si to teďkom po zápase vyhodnotili a je to tak. Analyzujeme, proč to tak je, myslím, že máme schopnosti a kvalitu minimálně na střed tabulky, ale jenomže ten přístup není dobrý. Hrajeme, až když nás to nutí hrát o výsledek. Řekl bych, že je to tím, že není v mužstvu konkurence. Je nás patnáct a jakmile není konkurence, tak ti hráči nejsou namotivovaní na utkání, aby byli schopni podat maximální výkon v tom potenciálu, co mají.

Zdeněk Javůrek (kapitán IHC KOMTERM Písek): Opět jsme dostali dva rychlé góly a pak to celý zápas dotahujeme. Děláme úplně zbytečné fauly, z čehož padají góly. Jinak máme špatnou obranu a útok není produktivní. Musíme vždycky začít už první třetinu a ne až když dostaneme dva góly.

Bohumil Lupínek (asistent trenéra SC Kolín): Z mého pohledu na utkání si myslím, že to bylo vyrovnané. Trošíčku se štěstím jsme vyhráli, velkou roli hrála nedisciplinovanost domácích. Konec je pro nás šťastný, ale i zasloužený.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy