Písecká juniorka nezvládla zápas s Nymburkem

P í s e k - Písecká juniorka 23.1.2011 sehrála svůj druhý domácí zápas tohoto týdne. Nejprve v pátek porazili dlouholetého rivala z Tábora, a nyní prohrála s celkem z Nymburka 2:4. Mezi nejlepší písecké hráče tohoto utkání byli Václav Korous a Filip Vlček, každý si připsal jeden gól a jednu asistenci. Na straně Nymburka patřil k nejlepším brankář Lukáš Beneš.
Liga juniorů, sk. B, 28. kolo, ne 23.1.2011, KOMTERM arena
Písek
Nymburk
2:4
1:1, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 4. Korous (Vlček), 28. Vlček (Korous) - 5. Hirnšal (TS), 21. Protivný (Cicvárek), 47. Kozák (Protivný), 59. Hladík (Protivný). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Písek: Kafka T – Homolka, Křišťan, Radosta „A“, Srb, Hlinka, Turek, Homola „A“, Hrubý, Kafka J., Korous, Pavlíček „C“, Volf, Furch, Vlček, Kellner, Dvořák
Nymburk: Beneš – Pánek, Hladík „C“, Hirnšal, Nový, Kysela, Petráš, Hejtmánek, Hloušek, Najman, Protivný, Kuzďas, Moucha, Velechovský, Cicvárek

Do začátku zápasu vstoupili lépe hosté. Již ve druhé minutě se totiž hostující Jakub Hirnšal objevil sám před píseckým brankářem, ale nedokázal ho prostřelit. Po této akci Nymburka si Písek vytvořil tlak, který Václav Korous proměnil v gól. Hned v dalším protiútoku se hostům podařilo nastřelit břevno písecké brány. Z následujícího tlaku si Nymburští vynutili faul, za který bylo nařízeno trestné střílení. Bohužel pro domácí z nájezdu vyrovnal nymburský Jakub Hirnšal. Následně dostali výhodu přesilovky domácí. Písecká juniorka se dostala do několika šancí během této přesilovky, ale gól se jí nepodařilo vstřelit. V polovině první třetiny se písečtí hokejisté dostali do oslabení, ale ani juniorce z Nymburka se nepodařilo skórovat. Poté, hned po skončení trestu Nymburských dostala další výhodu písecká juniorka, ale skóre zůstalo stejné. V další písecké šanci se objevil Jan Srb, bohužel pro písecký tým nastřelil pouze břevno. Do konce prvního dějství se nic zajímavého již nestalo.

Jen co začala druhá třetina, tak se už hosté po 33 sekundách radovali z vedoucí branky. Do velké šance se poté dostal písecký David Pavlíček. Objevil se sám před gólmanem, ale nedokázal ho prostřelit. Hned po této akci se dostal Písek do oslabení. Po uplynutí trestu Píseckých se do oslabení dostali i nymburští junioři. V osmé minutě se Písek mohl radovat z branky. Na 2:2 vyrovnal Filip Vlček. Po tomto gólu se dostali Písečtí na koně. Ve čtyřiatřicáté minutě dostal Písek další výhodu přesilové hry, kterou nevyužil. Do konce druhého dějství se již nic závratného nestalo.

Ve třetí minutě třetí třetiny si písecká juniorka vytvořila větší tlak. Měla spoustu nebezpečných střel, jenže všechny vychytal gólman hostů Lukáš Beneš. Písek si díky tomuto tlaku vybojoval další i přesilovku. Bohužel již po osmnácti vteřinách se začalo hrát 4 na 4, za údajný faul domácích. Do úniku dvou na jednoho se dostali písečtí Václav Korous a Filip Vlček. Zmiňovaný Václav Korous po přihrávce Filipa Vlčka střílel z první, jenomže střelu zneškodnil brankář hostů. Hned z protiútoku zahrozili hosté, ale střela Filipa Velechovského šla do tyče. Z následného tlaku nymburský Miloš Kozák svojí bekhendovou střelou vsítil důležitý gól. V další šanci se objevil písecký Daniel Homola, ale ani jeho střela neskončila gólem. Do samostatného úniku se dostal opět Filip Vlček. Bohužel pro píseckou juniorku jeho dělovku do víka opět vychytal gólman hostů. Poté se hra začala kouskovat. Ke konci poslední třetiny si písecká juniorka vytvořila jednotný tlak. V poslední minutě se Písečtí odvážili hrát powerplay, ale to se jim vymstilo. Jakub Hladík , zvýšil přesnou ranou do prázdné brány na 4:2.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (hlavní trenér IHC KOMTERM Písek):S Nymburkem jsou vždy kvalitní a vyrovnané zápasy. Tento zápas byl ve velkém tempu. My jsme dostali branky po našich chybách, jako je například trestné střílení nebo špatné střídání. Taky ta chyba při powerplay. Dle mého názoru soupeř neudělal žádné chyby, my jsme si museli každý gól vybojovat. A neproměnili jsme to. V tom byl velký rozdíl.

Pavel Soudský (hlavní trenér NED Hockey Nymburk):My jsme letos hráli s Pískem vyloženě vyrovnané partie. Tři zápasy skončili remízou a já jsem rád, že se nám to povedlo dotáhnout do vítězného konce. My jsme nebyli v kompletní sestavě, někteří hráči chybí, někteří hrají za áčko, ale měli jsme tady patnáct kluků, který za to vzali a vybojovali vítezství až v samotném závěru. Já si myslím, že toto utkání bylo na juniorský hokej velmi kvalitní.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy