Starší dorost si připsal třetí výhru v řadě

Písečtí starší dorostenci prožívají dobré časy. Ze sobotního utkání s Mladou Boleslaví vyšli opět vítězně. V desáté minutě sice poslal domácí do vedení Podsedníček, to bylo ovšem ze strany domácích vše, góly zaznamenávali už pouze hosté. Písečtí se trefili do černého celkem čtyřikrát a největší podíl na výhře 4:1 měl Miroslav Indrák, který vstřelil dvě branky.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 8. kolo, so 1.10.2011
Mladá Boleslav
Písek
1:4
0:1,0:1,1:2
Branky a nahrávky: 10. Podsedníček (Šulc, Marek) - 15. Indrák, 31. Indrák (Reiniš), 45. Vlk (Hanus, Bernad), 45. Janásek (Hřebíček). Rozhodčí: Vokřál - Horinek, Tasch. Vyloučení: 8:6, navíc Podsedníček (MBL) 10 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Mladá Boleslav: Ašenbrenner - Plíšek, Hercig, Kochubej, Serbus, Pokorný, Kurka, Chmelař - Marek, Bašus, Podsedníček, Dlugoš, Borovec, Šulc, Brzák, Boček, Verner.
Písek: Havelka - Švanda, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek - Březina, Schwamberger, Indrák, Vlk D., Dudák, Březina, Vlk J., Reiniš, Paukner.

Začátek utkání zvládla Mladá Boleslav aktivněji a tlačila se do útoku. První útočné akce se přihlížející diváci dočkali již v první minutě zápasu. Ale ani Písečtí se nenechali zahanbit a o chvíli později zahrozil hostující Březina. Celá třetina se odehrávala v bojovném duchu a hráči se po hřišti proháněli ze strany na stranu.

Prvního gólu se diváci dočkali až v 15. minutě. Boleslavští ztratili puk po chybě obránce ve středním pásmu a již se nedokázali vrátit, aby zabránili samostatné akci Miroslava Indráka, jenž si objel brankáře a zakončoval téměř do prázdné boleslavské klece.

Druhou třetinu lépe začali hosté, to když jim Boleslavští hned v úvodu darovali přesilovou hru. Mladá Boleslav ale oslabení ustála a ihned po jeho skončení se tlačila do útoku, čímž si vytvořila několik slušných šancí. V polovině druhé třetiny se do protiútoku hnali Miroslav Indrák s Kevinem Reinišem a první jmenovaný z přečíslení dva na jednoho vstřelil gól. Tři minuty před koncem třetiny obdržel písecký hráč dvouminutový trest za držení a Boleslav sehrála velmi povedenou přesilovou hru, z níž ale žádná branka nepadla.

Úvod třetiny byl ze strany Píseckých aktivnější. Dva slepené góly hostí pohřbily veškeré naděje domácího celku na úspěch. Na začátku 45. minuty se trefil Dominik Vlk, který využil přesilovou hru pět na tři. Další gól padl po 42 vteřinách, když se odražený puk dostal k Petrovi Janáskovi, jenž se ocitl sám v mezikruží před brankářem a prostřelil ho těsně pod lapačku.

Dvougólový příděl domácí zlomil natolik, že se po většinu utkání už jen bránili a k ohrožení písecké klece se dostali jen místy. Z vyrovnaného utkání se tak rázem stal cvičný zápas. Domácí hráči téměř rezignovali a pár minut před koncem si málem vstřelili vlastní gól. Brankář si povyjel z brány a přihrál puk, aby spoluhráčům usnadnil přechod do útočné třetiny, Písečtí projektil zastavili na modré a hnali se proti brankáři, jeho zákrok však nebyl jistý a málem si puk srazil do vlastní sítě. V 55. minutě přišla ještě drobná úprava skóre, to když Boleslavští Šulc a Marek zpracovali puk a přihráli jej volnému Patriku Podsedníčkovi, který dělovkou z mezikruží nedal Havelkovi šanci.

Utkání se hrálo ve vysokém nasazení, ze začátku byly oba dva celky vyrovnanými soupeři. Na Boleslavských byla vidět chuť po vítězství a chtěli konečně prolomit předchozí neúspěchy. Zato soupeř z Písku pokračoval na vlně vyhraných zápasů a nedal si vzít ani další bodový příděl od boleslavských Bruslařů.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner - trenér BK Mladá Boleslav: Je to smutné. Těžko se hodnotí utkání, které prohrajete 4:1 nedisciplinovaností vlastních hráčů. Zápas rozhodly přesilovky pět na tři, pět na čtyři. Tam nám odskočili na 0:4 a bylo po utkání. První dva góly, které jsme dostali, byly po individuálních chybách našich hráčů. Pak už pracovaly nervy, hráči neunesli frustraci, měli jsme spoustu vyloučených. Odvíjí se to jedno od druhého.

Roman Heindl, trenér IHC Komterm Písek: Přijeli jsme sem po zápase s Českými Budějovicemi jako favoriti, jelikož jsme porazili první manšaft. Na hráčích to bylo znát, věřili si. Hráli jsme na malé hale, kde hraje Boleslav hodně tvrdě do těla. První třetinu jsme ustáli. Z ničeho nic jsme dali druhý gól, což Boleslav položilo. Pak jsme to ubojovali a díky tomu jsme vyhráli 4:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy