Starší dorostenci oplatili Hradci porážku ze třetího kola stejnou mincí

Po smolné porážce z Havlíčkova Brodu čekala naše starší dorostence výzva v podobě silného mužstva z Hradce Králové. Jihočeši ovšem potvrdili, že od Otavy se body vozí jen málokdy. Pod výhru 5:2 se největší měrou podepsal kanonýr našich dorostenců Miroslav Indrák, který vstřelil dvě branky a na jednu přihrál. Dobře si vedl také David Bernad (1+1) a nemůžu zapomenout ani na výkon gólmana Martina Havelky, který předvedl 39 úspěšných zákroků.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 10. kolo, so 8.10.2011
Písek
Hradec Králové
5:2
2:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 6. Indrák, 13. Bernad (Indrák), 25. Březina Jan (Schwamberger), 36. Indrák (VLK Dominik, Bernad), 60. Ciboch - 40. Půlpán (Štědrý, Brida), 45. Štědrý (Procházka). Rozhodčí: Souček - Šperl, Jílek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Písek: Havelka - Březina J., Schwamberger, Indrák, Švanda, Ciboch, D. Vlk, Žáček, Dudák, Březina P., Hřebíček, Reiniš, Bernad, Novotný, Volf, Hanus, Janásek.
Hradec Králové: Hejda - Suk, Matějček, Konečný, Rejl, Štědrý, Souček, Ouzký, Půlpán, Pilař, Jebavý, Bury, Dostálek, Kastner, Procházka, Brida, Bartoň, Nedvídek, Klemenc.
Do zápasu vstoupili aktivněji domácí a v čase 5:20 Miroslav Indrák zachytil chybnou přihrávku hostů a poté z mezikruží zamířil přesně pod horní tyč, 1:0. O rychlou odpověď se pokoušel Štědrý, ale Havelkova lapačka byla proti. V osmé minutě si Indrák vybruslil až před hostující bránu a snažil se dotlačit kotouč za Hejdova záda. Gólman Hradce udržel kotouč ještě před brankovou čárou. O čtyři minuty později se brankář Hradce blýsknul třemi dobrými zákroky za sebou. Kapituloval až v čase 12:34, kdy David Bernad umístil svou střelu do horní části hradecké brány a domácí se tak dostali do dvoubrankového vedení, 2:0. V dalších minutách se hrálo nahoru, dolu. Oba brankáři, jak Havelka, tak i Hejda už do konce první třetiny gól nedostali.

Na začátku druhé periody se Souček snažil překvapit Havelku střelou na bližší tyč, domácí brankář dokázal svou svatyni uhlídat. V čase 24:36 se Písečtí dostali do tříbrankového vedení, zasloužil se o to svým gólem Jan Březina. Kdo čekal, že se Písek stáhne do obrany, byl na omylu. Jihočeši útočili i nadále, Hejda ovšem rovněž předváděl solidní zákroky. V polovině zápasu mohl snížit Procházka, brankář Písku proti jeho střele zasáhnul vyrážečkou. V čase 35:35 měl snadnou pozici Miroslav Indrák, který zakončoval do odkryté klece, 4:0. Hradečtí se přeci jen dočkali. V čase 39:10 se ve zmatku před domácím brankářem se nejlépe zorientoval Tomáš Půlpán, který snížil na rozdíl tří branek.

Do třetí periody vstoupili jednoznačně aktivněji hosté a v čase 44:23 Michal Štědrý vykřesal jiskru naděje Hradeckých, na bodový zisk, 4:2. O tři minuty později mohlo být na straně hostů ještě veseleji, ale Havelka proti střele Procházky vytáhnul nádherný zákrok lapačkou. V padesáté druhé minutě se hosté dostali do přečíslení 2 na 1, ale z akce nic nebylo, protože Bartoňovi střela nesedla a vystřelil nepřesně. Hosté tlačili i nadále a Havelka se měl v písecké svatyni co ohánět, aby domácí udrželi vedení. Nakonec v čase 59:23 David Ciboch při hře bez brankáře hostů pojistil výhru Písku gólem do prázdné brány, přes celé kluziště. Písek tedy na svém ledě přehrál celek Hradce Králové 5:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy