Gólovou přestřelku zvládli lépe písečtí mladíci

Starší dorostenci si připsali výhru po pohledném utkání, bohatém na nádherné góly. Písečtí sice neudrželi tříbrankové vedení z první třetiny, ale ve třetí části dokázali portvrdit, že tři body zůstanou u řeky Otavy.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 39. kolo, pá 17.2.2012, KOMTERM Arena
Písek
Třinec
6:3
3:0, 0:3, 3:0
Branky a nahrávky: 15. Ciboch (Reiniš), 18. Hanus (Bernad), 19. Hanus (Ciboch), 45. Indrák (Dudák), 48. Ciboch (Indrák), 52. Reiniš (Hanus) - 21. Jaroš (Samek), 26. Jašek (Cienciala D., Samek), 31. Dernkowski (Rataj) . Rozhodčí: Dvořák - Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 6:3.
Písek: Havelka (Škuta) - Březina, Schwamberger, Indrák, Švanda, Banci, Ciboch, Vlk, Žáček, Dudák, Hřebíček, Reiniš, Bernad, Volf, Novotný, Hanus, Janásek.
Třinec: Cieslar (21. Němec) - Cienciala D., Kovarčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Valíček, Rataj, Derkowski, Němec, Cieslar, Cienciala A., Heider, Zahradníček, Jašek, Ohera, Malyjurek, Jaroš.
Úvod zápasu nenabídl hrstce přihlížejících nikterak pohledný hokej. Hru obou týmů provázela řada nepřesností. Jak domácí, tak hosté sice zahrozili v přesilových hrách, ale brankáři byli pozorní a vše nasvědčovalo tomu, že úvodní část skončí bezgólovou remízou. O to překvapivější byl úder Píseckých, kteří v poslední pětiminutovce úvodní periody dokázali vsítit hned tři branky. V patnácté minutě se nejprve v přesilové hře prosadil Reiniš, přibližně tři minuty po něm potrestal další faul hostů Hanus a stejný hráč prostřelil Cieslara i v čase 18:30. Jihočeši tak z bleskového náporu vytěžili tři branky a tento náskok si odnesli i do první přestváky.

Hosté do druhé části vystřídali gólmana, Cieslera vystřídal Němec. Ještě než se stačili domácí rozkoukat, Třinečtí se radovali z důležitého gólu. V čase 20:49 se po Samkově pasu střelou k tyči prosadil Jaroš a upravil tak stav na 3:1. Po této trefě se obě mužstva probudila a u Otavy se začal hrát celkem pohledný a svižný hokej. Navrch měli ovšem hosté. Odměnou jim bylo rychlé snížení na rozdíl jediné branky. Ve dvacáté šesté minutě zakončil do prázdné branky pohlednou kombinaci hostů Jašek. Tlak Třineckých poslal domácí do kolen a vyrovnávací branka doslova visela ve vzduchu. A hostům se to přeci jen podařilo. Vyrovnání třígolové ztráty přišlo ve třicáté první minutě, když se po rychlé kombinaci radoval z gólu Derkowski. Více zasáhů už hráči obou týmů nepřidali a druhá třetina skončila vyrovnaným stavem 3:3.

Domácí mladíci se ze ztráty tříbrankového vedení dokázali oklepat a od úvodu třetí části začali opět vystrkovat růžky. V čase 44:31 ujeli do přečíslení dva na jednoho Dudák s Indrákem a druhý jmenovaný si z obrovskou šancí s přehledem poradil - 4:3. Z aktivity Písku plynuly chyby hostů a tak se puk třepetal v Němcově brance znovu, když Ciboch, ve čtyřicáté osmé minutě, zužitkoval dlouhou přihrávku za obranu a v samostatném úniku přakonal brankáře pod levý beton. Domácí hráli s přehledem a Třineckým nedovolovali nebezpečnější útočné manévry. Moravskoslezští dorostenci se sice snažili o změnu nepříznivého stavu, ale domácí obrana, v čele s gólmanem Havelkou, působila jistě a nezdálo se, že by dopustila dramatický závěr. Zhruba děvet minut před koncem třetí třetiny už svítil na světelené tabuli stav 6:3, když Hanusovu střelu dorazil do odkryté klece Reiniš. Po zbytek utkání si Třinečtí a ani Písečtí žádnou velkou šanci ke skórování nevytvořili a zápas tak skončil přesvědčivým vítězstvím Jihočechů.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy