Starší dorostenci prohráli v přímém souboji o první místo s Bílými Tygry

Jihočeští mladíci byli dvě třetiny mírně horším týmem, ale skvělým nástupem do poslední třetiny se vrátili do hry. Na vyrovnání a otočení zápasu však velké úsilí nestačilo.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 12. kolo, so 13.10.2012, ZS Písek
Písek
Liberec
2:3
0:1, 0:2. 2:0
Branky a nahrávky: 41. Šuhaj (Volf), 42. Schwamberger (Dudák)- 4. Lakatoš (Šír), 26. Havlas, 29. Lakatoš (Hrníčko). Rozhodčí: Dvořák - Jindra, Brůha. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 29:22. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Písek: Mazuch (41. Pechek) - Hájek, Rod, Hřebíček, Červinský, Horažďovský, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Vlk, Dudák, Březina, Duchoň, Sýbek, Šuhaj, Volf, Marcilis, Točík.
Liberec: Stezka - Babec, Šťáva, Šír, Klinger, Havlín, Kupčík, Zedek, Divila - Kalfiřt, Hrníčko, Chlapík, Král, Gecko, Lakatoš, Škoda, Havlas, Heřmánek, Račický, Bělohorský.
Do utkání vstoupili výrazně lépe hosté z Liberce, kteří se ujali vedení hned ve čtvrté minutě, když se z bezprostřední blízkosti prosadil Dominik Lakatoš. Do konce první dvacetiminutovky měli gólmani na obou stranách kluziště plné ruce práce, ale žádný ze střelců už se prosadit nedokázal a hráči se rozešli do šaten za jednobrankového vedení hostujícího celku.

Ve dvacáté šesté minutě udeřili Bílí Tygři podruhé, když vedení svého týmu zdvojnásobil Vojtěch Havlas. A za chvíli bylo s domácími ještě hůře. Svou druhou trefu v utkání si na své tempo připsal aktivní Dominik Lakatoš a zdálo se, že Liberečtí už si průběh utkání pohlídají.

Ale to, co předvedli Písečtí v úvodu závěrečného dějství bylo vskutku úctyhodné. Za minutu a jedenáct vteřin se mladíci od řeky Otavy dostali na dostřel jediného gólu. Nejprve zužitkoval přesnou přihrávku spoluhráče Jakub Šuhaj a chvilku po něm snížil na rozdíl jedné branky Daniel Schwamberger. Více už se ale Písku nepodařilo, hlavně díky skvělému výkonu brankáře libereckého celku.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka (asistent trenéra IHC Písek): Utkání jsme si prohráli sami v prvních dvou třetinách, když jsme nedali gólové šance a soupeře jsme pustili do tříbrankového vedení. Musíme hrát celý zápas, protože jenom v poslední třetině se hokej hrát nedá. Kdyby jsem hráli celé utkání tak, jako posledních dvacet minut, mohli jsme být šťastnější my. Liberci pomohl výborný gólman, na kterém ztroskotali všechny naše šance. Za výkon ve třetí třetině bych chtěl chlapcům poděkovat.

Jan Šťastný (trenér TJ Bílí Tygři Liberec): Zápas byl samozřejmě těžký. Po zkušenostech z minulých let jsme věděli, co čeho jdeme. Po minulém play-off, které se tu hrálo někdy v březnu, víme, že zápasy zde jsou specifické. Mužstvo Písku má velkou kvalitu, je hodně nepříjemné a nevyzpytatelné a na to jsme se připravovali. Ze začátku se nám vše dařilo, i za stavu 3:0 jsme upozorňovali naše hráče, že pořád není nic hotového, což se nakonec potvrdilo. Asi jenom se štěstím a s obětavostí jsme utkání zvládli, ale myslím si, že mužstvo, jako je Liberec, by si takovýto chladný nástup do třetí třetiny nemělo dovolit.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy