Junioři derby zvládli nejtěsnějším rozdílem

P í s e k - Po nepříliš pohledném utkání se radují domácí hráči, když vstřelili jednu branku v úvodu třetí části.
Liga juniorů - sk. střed, 25. kolo, pá 18.1.2013
Písek
Strakonice
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 42. Křivonoska (Novák). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 1:0.
Písek: Škuta - Vejda, Sebris, Volf, Hanus, Michel, Paukner, Švanda, Flégl, Jirků, Šmejkal, Klemš, Suda, Císař, Křivonoska, Novák, Banci, Homolka.
Strakonice: Doubek - Andrle, Křenek, Hrubý, Fedor, Hřebíček, Gross, Mála, Vavřík, Kurečka, Topinka, Papež, Kordík, Kubeš, Bazgier.

Utkání s nálepkou derby začalo spíše ve vyčkávacím tempu, i přesto byli vidět šance na obou stranách, jako například u píseckého Volfa a strakonického Bazgiera. První třetinu provázela řada vyloučení na obou stranách, nejvýraznější bylo to Kubcovo, které trvalo dokonce čtyři minuty, poté co spustil svým zákrokem krev z obličeje Volfovi. Kromě krvavého incidentu nic výraznějšího první třetina nenabídla a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Druhá třetina byla ihned od úvodu poznamenána vyloučením, po jehož skončení nabralo utkání úplně jiné obrátky a aktivita obou týmů byla znatelná. Písek nabídnuté přesilovky využil ke zvýšení tlaku do branky Doubka, ale ke změně skóre však nikoliv. Naopak na druhé straně se ke konci třetiny mohli radovat hosté – Andrle jel sám na brankáře, ale nepřekonal Škutu. Druhá třetina skončila stejným stavem jako ta první a to 0:0.

Třetí třetinu odstartovali Písečtí přímo skvěle. Křivonoska propálil Doubka mezi betony a poprvé změnil ukazatel skóre – 1:0. Po řadě vyloučení se hra urovnala a byl k vidění vyrovnaný hokej. Konec utkání ještě poznamenala vyloučení, která zamezila hostům jakoukoli korekci výsledku. Utkání tak skončilo výsledkem 1:0.

Ohlasy trenérů

Radek Volf (asistent trenéra IHC Písek): I když jsem vyhráli, tak musím konstatovat, že utkání se nám vůbec nepovedlo. Soupeř bojoval, my jsme ho technicky nezvládi a trápili jsme se prakticky celý zápas. Ještě ke všemu máme z tohoto zápasu dva zraněné hráče, což nám taky moc nepřidá. Celkově jsme podali špatný výkon, takového soupeře musíme porazit výraznějším rozdílem a hlavně ve větším herním a psychyckém klidu.

Jiří Beneš (HC Strakonice): Utkání bylo určitě vyrovnané, rozhodl o něm jeden gól. Soupeř byl šťastnější než my. Klíčové byly momenty, ve kterých jsme nedokázali proměnit šance, které jsme měli. Neprosadili jsme se ani v přesilových hrách a inkasovali zbytečný rozhodující gól.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy