Juniorka vstoupila do ligy skvěle. Doma otočila zápas s Třebíčí

Také písečtí junioři vstoupili do mistrovské soutěžě. Hned v prvním kole zavítal do Písku tradičně silný tým z Třebíče, který v zápase vedl už 2:0, ale stejně mu to nestačilo. Domácí se dokázali zvednout a skvělým výkonem otočili zápas!
Liga juniorů, sk. střed – 2013/2014, 1. kolo, pá 20.9.2013
Písek
Třebíč
5:2
0:1, 2:1, 3:0
Branky: 25. Horažďovský, 32. Vlk, 52. Banci, 59. Březina, 60. Zimmermann – 3. Horký, 21. Juráň. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:2, 5:2.
Písek: Škuta – Jirků, Kadlec, Švanda, Banci, Horažďovský, Březina, Novák, Vejda, Šimandl, Koupal, Zimmermann, Hanus, Flegl
Třebíč: Máj – Roupec, Sčerban, Brusmann, Juráň, Pelikák, Jirák, Vlašín, Kučera, Marek, Tvarůžek, Hotař, Horký, Fortelný, Pavlas, Abrahám, Mašek

V první třetině byli aktivnější domácí junioři, kteří hýřili aktivitou. Jenomže ti se narozdíl od Třebíče nedokázali dlouho prosadit. Už ve třetí minutě překonal Škutu David Horký - 0:1. Dobrý výkon Písku pokračoval až do první sirény, ale ani Hanus a ani Koupal nedokázali vyrzát na gólmana Máje.

Po dvaadvaceti vteřinách druhé třetiny přišla další studená sprcha pro Jihočechy - od modré čáry se trefil Marcel Juráň a bylo to 0:2. Za čtyři minuty přišlo ale zasloužené snížení. To se v přesilovce trefil Daniel Horažďovský - 1:2. Další početní výhodu využil ve 32. minutě Josef Vlk, který uplatnil důraz na brankovišti - 2:2.

Do poslední části vstoupili hosté nervózně. Role favorita byla smazána a ve vzduchhu visel gól, který by vedení převážil na jednu nebo druhou stranu. Osm a půl minuty řed koncem vybuchla radostí střídačka domácích - Marek Banci od modré čáry otočil stav na 3:2. V 57. minutě měl na hokejce vyrovnání hostující Vlašín, ale ze stoprocentní šance trefil jen Škutu. Výhru Písku pak v závěru pěčetili Patrik Březina a Josef Zimmermann.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy