Proti Rebelům junioři na body nedosáhli - prohráli těsně

Písečtí junioří vyjeli ke svému druhému mistrovskému zápasu na led Havlíčkova Brodu, kde chtěli opět zaskočit tým, se kterým se jim dlouhodobě nedaří. Na domácí výhru s Třebíčí se jim ale nepdařilo navázat, i přes to, že s Rebely drželi krok a v druhé třetině dokonce o gól vedli.
Liga juniorů, sk. střed – 2013/2014, 2. kolo, ne 22.9.2013
Havl. Brod
Písek
4:3
2:1, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Hynek (Kozlík), 20. Kozlík (Hynek), 30. Hlídek, 48. Brebera (Hynek) – 7. Koupal (Šimandl, Březina), 25. Březina (V. Novák), 29. Šimandl (V. Novák). Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.
Havl. Brod: Č. Novák – Kříž, Ludvík, Křesťan, Motl – Hlídek, Brebera, Kozlík, Krajhanzl, Mozr, Kittler, Hynek, M. Přibyl, Skotar
Písek: Škuta (od 31. Sedlák) – Jirků, Švanda, Banci, Horažďovský – Březina, V. Novák, Šimandl, Koupal, Zimmermann, Vlk, Hanus, Flégl, Malovec

Mladí Rebelové měli do zápasu doslova raketový nástup, když už po osmnácti sekundách hry otevřel gólový účet zápasu střelou z prostoru pravého kruhu Martin Hynek. Hosté se nechtěli nechat zahanbit a hnali se za vyrovnáním, kterého se dočkali v 7. minutě, když Martin Šimandl našel svým pasem mezi kruhy číhajícího Martina Koupala, jenž ranou bez přípravy zavěsil pod horní tyčku. Hlavní roli v následujících minutách musel zaujmout hlavní rozhodčí, který na lavici hanby posílal jednoho hráče za druhým. Ve velké příležitosti se potom ocitl Václav Novák, který se prosmýkl za brodské beky, ale v dobré palebné pozici o kousek minul branku. Velkou šanci si vytvořili i domácí, ale Vít Křesťan pálil zblízka o pár centimetrů vedle. Hodně krutý byl potom hokejový osud k Jihočechům, když pouhou sekundu před první sirénou skóroval mezi Škutovy betony David Kozlík.

Do prostřední části naskočili lépe Písečtí, kteří slavili rychlé vyrovnání. Václav Novák projel středem útočného pásma a naservíroval přesný pas Patriku Březinovi, který z mírného úhlu na straně trefil prostor pod ramenem Čeňka Nováka. Mladí hokejisté od řeky Otavy byli na koni a i nadále diktovali tempo hry, za což byli odměněni vedením. Do střelecké listiny se zapsal Martin Šimandl, když vyslal z mezikruží nechytatelnou dělovku. Písecká radost ještě ani nestačila pořádně doznít a opět v Kotlině platil nerozhodný stav, když se pohlednou individuální akcí prezentoval Ondřej Hlídek. Tentýž hráč mohl poslat svůj tým mazanou tečí do vedení, ale brankář Škuta puk vyrazil betonem. Na druhé straně střílel z dobré pozice Josef Zimmermann, ale jeho dělovce scházela větší přesnost.

V úvodu závěrečného dějství mohl překlopit misky vah zpět na píseckou stranu Václav Novák, ale gólovou radost mu zkazil skvělým zákrokem jeho jmenovec Čeněk, když vykopl z odkryté brány puk betonem. Na opačné straně ledové plochy si vylámal zuby na brankáři Sedlákovi Štěpán Mozr, který neuspěl ani nadvakrát. Mrzet ho to ale dlouho nemuselo, protože Martin Hynek vybídl ke skórování pěknou nahrávkou Lukáše Breberu, který poslal kotouč přesně k tyčce. Hosté si potom vytvořili obrovský tlak, ale gólman Novák držel skvělými zákroky nejtěsnější náskok Rebelů. Písku nevyšla ani závěrečná power-play, a všechny body tak zůstaly v Kotlině.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy