Derby zvládli lépe Kohouti. Rychlý gól nakonec Písku nepomohl

Třetí kolo Ligy juniorů nabídlo jihočeské derby. Písek přivítal na svém ledě táborské Kohouty - nováčka soutěžě, který si postup vybojoval v minulé sezóně. Domácí šli rychle do vedení, ale nebylo jim to nic platné. Tři body bere Tábor.
Liga juniorů, sk. střed – 2013/2014, 3. kolo, pá 27.9.2013
Písek
Tábor
2:3
1:1, 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 1. Suchánek (Novák), 24. Novák (Malovec) – 15. Šimák (Hošek), 23. Bílek (Kutlák), 35. Šimák (Zayml). Rozhodčí: Bejček - Jílek, Svobodová. Vyloučení: 3:3, navíc Zayml (TAB) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Písek: Sedlák – Jirků, Banci, Kadlec, Malovec, Hanus, Horažďovský, Březina, Novák, Suchánek, Šimandl, Koupal, Zimmermann, Vlk, Paukner, Flegl
Tábor: Drachovský – Rejthar, Šimák, Zayml, Hošek, Šašek, Bílek, Roubíček, Pejša, Žilinčík, Hájek, Kutlák, Novotný, Hikš, Koutský, Pospíchal, Hlaváč, Hlaveš, Petr Dudák, Michálek, Pavel Dudák

Utkání dostalo ten správný bojovný nádech už v samém začátku. Čtyřiceti šesti sekundách se k u branky Tábora dostal k puku Kamil Suchánek a překvapivě rychle dostal Písek do vedení - 1:0. První třetina nabídla sice svižný a tvrdý hokej, ale vyložených šancí k vidění tolik nebylo. Vyrovnávající branka Kohoutů přišla zhruba pět minut před první sirénou, když se v přesilové hře trefil kapitán Jakub Šimák - 1:1.

Druhá třetina nabídla o poznání lepší podívanou a také tři další branky. Ve 23. minutě ujel táborský Tomáš Bílek, obhodil si vyjíždějícího gólmana a i přes snahu píseckých beků zakončil do prázdné branky - 1:2. Na vyrovnání se ale nečekalo dlouhou. Za více než minutu si s přehledem ostříleného mazáka poradil na brankovišti Václav Novák, který nechal Drachovského udělat rozklek, potáhl si puk a zakončil do odkryté části branky - 2:2. Dvě minuty před koncem druhé části trefil vítězný gól Tábora Jakub Šimák, který zakončil samostatný únik bekhendovým blafákem - 2:3.

Závěrečné dějství už gól v síti jednoho či druhého týmu nepřineslo. Písečtí sice hráli s mírnou převahou, ale naráželi na zformovanou obranu Kohoutů. A když už přeci jenom zahrozili, stál proti nim spolehlivě chytající brankář Drachovský. Nic nepřinesla ani závěrečná power-play. Za zmínku možná stojí hrubý zákrok táborského Zaymla - hráče se zkušenostmi z A týmu, který předvedl zároveň se závěrečnou sirénou nevybíravý zákrok hokejkou proti domácímu bekovi a vykoledoval si zápis trestu 5+OK.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy