Hradec Králové byl nad síly staršího dorostu

Píscký starší dorost se stále nachází na poslední příčce tabulky. Odraz ode dna ale nepřišel ani po zápase s Hradcem, který hosté vyhráli 4:1. Za stavu 2:1 pro Východočechy se ale Písečtí ještě vzmáhali k náporu, ten ovšem zhatila přesilová hra 5 na 3 v podání Královský Lvů.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 10. kolo, so 4.10.2014
Písek
Hradec Králové
1:4
0:2, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 44. Javůrek (Turek) – 6. Zahradník (Malík), 7. Matouš (Matějček, Hidveghy), 46. Zahradník (Chalupa, Malík), 55. Matouš (Matějček). Rozhodčí: Valenta – Jílek, Kotyza. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Písek: Hauser – Stodolovský, Turek "C", Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný "A", Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík "A", Pixa.
Hradec Králové: Groh – Lier, Fanderlik, Luštinec, Hronek, Hroudný, Veselý – Exner, Matouš, Zahradník, Malík, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Šmída, Kynčl, Moník, Hejna.

První třetina nabídla vesměs vyrovnaný hokej spolu s okamžiky hradeckého tlaku. Ten dík krátkému půlminutovému rozmezí, kdy vstřelili branky Tomáš Zahradník a Dominik Matouš, odskočil na rozdíl dvou branek. Písek si také vytvořil pár slibných pozic ke vstřelení gólu, ale ani jednu z nich nevyužil.

V první polovině druhé třetiny se hrál jednostranný hokej. Hradec vyvíjel stále větší tlak na píseckou branku. V polovině třetiny se hosté domáhali vstřelené branky, která se řadila mezi vysoce sporné. Hlavní sudí po poradě s čárovými rozpažil. Od tohoto momentu se do hry dostával více i Písek. Hrálo se nahoru dolu a hokej nabral velmi vysoké tempo. Hradec ale na ledě vládl díky svým vycvičeným kombinacím.

Ve třetí třetině přišla nečekaná zápletka. Leoš Javůrek snížil a utkání dostalo nový náboj. Hradec ale znovu odskočil v přesilové hře 5 na 3. O přesilovkovou trefu se postaral Tomáš Zahradník. Poslední trefu utkání, již čtvrtou, vstřelil Dominik Matouš, který tak rozhodl o konečné podobě skóre - 1:4.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy