Písek zdolal havlíčkobrodské Rebely a obhájil první místo v tabulce

Písečtí junioři se utkali se soupeřem z Havlíčkova Brodu. Ve vyrovnaném duelu se několikrát dostávali do vedení, avšak hosté si nenechávali soupeře utéct. Z nerozhodného stavu 3:3 v poslední desetiminutovce dvěma góly rozhodli Josef Vlk a Daniel Bartůněk.
Liga juniorů, sk. střed, 14. kolo, pá 30.1.2015
Písek
Havl. Brod
5:3
1:1, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 1. Duchoň (Hřebíček), 22. Volf (Vlk, Duchoň), 24. Paukner (Frühauf), 49. Vlk (Volf, Hřebíček), 57. Bartůněk (TS) – 20. Ludvík (Kuchta), 39. Krajcigr (Hlídek), 42. Kuchta. Rozhodčí: Mertl - Vavruška, Vondráček. Vyloučení: 8:11, navíc Koutenský (PIS) - 10 minut osobní trest za nesportovní chování + TS pro PIS. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Průběh utkání: : 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3.
Písek: Kolář – Koutenský, Frühauf, Hřebíček „C“, Šmíd, Bartůněk, Kubička, Turek – Paukner „A“, Dědič, Ciboch, Duchoň, Vlk, Volf, Nevolný, Pouch, Horažďovský „A“, Skala, Klas, Pokorný.
Havl. Brod: Spáčil – Němec, Lobo, Mendl, Motl, Semrád, Vlček, Krajcigr, Pazourek, Ludvík „A“, Hlídek, Brebera „C“, Drobný, Kittler, Málek, Polák, Kuchta „A“.

Tento zápas byl pro oba týmy klíčový. Pro domácí z hlediska udržení jednobodového náskoku nad HC Slovan Ústí nad Labem a vedení v tabulce, kdežto hostům šlo o snížení tříbodové ztráty s týmem PZ Kladno a boj o playoff.

V první třetině se předvedl především domácí celek. Již v první minutě ho svým průnikem dostal do vedení Jiří Duchoň. V rychlosti se dostal do útočného pásma a z pravého kruhu vypálil na bránu. Brankář zareagoval lapačkou, ovšem nedokázal udržet puk pod kontrolou a tak se stav utkání rychle změnil na 1:0. Domácí se skoro celou třetinu drželi na puku a předváděli kombinace s nebezpečnými střelami. Až v závěrečné části první třetiny se k šancím začali dostávat i hosté. Písečtí hokejisté zlikvidovali téměř všechny pokusy Rebelů, až na ten poslední, při kterém havlíčkobrodský Tomáš Ludvík vstřelil branku "do šatny" půl minuty před koncem třetiny – 1:1.

Začátek druhé třetiny byl opět v režii domácích. Ve dvacáté druhé minutě v situaci 2 na 1 Josef Vlk poslal puk Jakubu Volfovi, který s přehledem zakončil do horního rohu – 2:1. Krátce poté ve čtyřiadvacáté minutě osamocený Filip Paukner dorazil střelu obránce Josefa Frühaufa a dostal domácí až do dvougólového vedení – 3:1. Zbytek třetiny probíhal celkem vyrovnaně s vysokou rychlosti a ostrými šancemi na obou stranách. Závěr třetiny byl pro domácí kritický. Necelé tři minuty před koncem se dostali do oslabení 3 proti 5, které hosté proměnili. Jan Krajcigr lehce zvedl puk pod horní tyč po střele Ondřeje Hlídka. Stav utkání po druhé třetině byl 3:2.

Na rozdíl od předchozích dvou herních částí, začátek závěrečného dějství se poprvé povedl hostům. Píseckým se nepodařila přesilovka a hostující Petr Kuchta proměnil šanci při samostatném úniku 3:3. Ve druhé polovině třetí třetiny se domácí opět vrátili do hry. Nejprve ve čtyřicáté deváté minutě Josef Vlk šťastně tečoval dobře mířenou Volfovu střelu v přesilovce – 4:3. Ve zbytku utkání excelovali domácí. Hráči Písku se neustále dostávali do šancí. Daniel Bartůněk byl podrážen při samostatném úniku, po čemž logicky následovalo trestné střílení, které sám faulovaný hráč proměnil bleskovou střelou – 5:3. Poslední minuty se dohrály v klidu a stav utkání se dále neměnil.

Písecký mančaft tak splnil svůj úkol a obhájil první příčku v tabulce. Havlíčkův Brod naopak neuspěl, a tak stále nestačí na čtvrté místo.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Radek Volf: „Prakticky z druhého střídání jsme dali góla, nevím, jestli to nám spíš neublížilo, ale řekl bych to takhle: byli jsme vždycky chvilku lepší, chvilku horší. V té hře nebylo moc nasazení, ale zaplať pánbůh za body, řekl bych, že jsme utrpěli tři body. Někdy je to lepší, někdy horší, ale zase si cením toho, že kluci se do třetí řetiny, když už soupeř vyrovnal, alespoň nahecovali a šli za vítězstvím.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy