Junioři doma přetlačili rezervu Karlových Varů

Na píseckém ledě se odehrál odložený zápas juniorů proti týmu HC Energie Karlovy Vary "B". Domácí otočili dvougólovou ztrátu a nakonec přestříleli soupeře 7:4. Do tohoto zápasu domácí šli jako favorité tabulky s pořád jednobodovým náskokem nad HC Slovan Ústí nad Labem a ambicemi na co nejlepší umístění před zahájením play-off. Naopak hostům šlo o snížení bodové ztráty na čtvrté mužstvo PZ Kladno.
Liga juniorů, sk. střed, 16. kolo, čt 12.2.2015
Písek
Karlovy Vary
7:4
0:1, 3:2, 4:1
Branky a nahrávky: 24. Flegl (Hřebíček, Horažďovský), 31. Vlk (Duchoň, Hřebíček), 34. Duchoň (Vlk, Horažďovský), 42. Vlk (Duchoň, Volf), 50 Dědič (Ciboch, Březina), 52. Vlk (Duchoň), 58. Šmíd (Paukner) - 9. Hubáček, 21. Novák M. (Dimitrov, Csamango), 27. Csamango, 51. Csamango (Pfister). Rozhodčí: Valenta - Štofa, Karda. Vyloučení: 10:8. Využití: 4:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4, 7:4.
Písek: Kolář - Koutenský, Frühauf, Hřebíček "C", Šmíd, Bartůněk - Dědič, Paukner "A", Ciboch, Vlk, Duchoň, Volf, Horažďovský, Skala, Flegl, Březina.
Karlovy Vary: Frček - Binas, Priškin, Truhlář "A", Vávra, Pastier - Klíma "C", Dimitrov, Pfister, Novák J., Novák M., Csamango "A", Sus, Juránek, Hubáček.

Hned od začátku zápas ovládli hráči IHC Písek. Nedařilo se jim však v zakončení, kdežto hosté proměnili jednu z mála šancí. V deváté minutě Pavel Hubáček jel v situaci 2 na 1, ale domácího Koláře se mu povedlo překonat až z druhé vlny – 0:1. Průběh hry to však neovlivnilo a Písek stále tlačil na bránu hostů. Celou první třetinu je ale doprovázela střelecká smůla a tak se jim do konce úvodního dějství nepovedlo odemknout karlovarskou bránu.

Začátek druhé třetiny byl pro domácí hořký. Hned v jedenadvacáté minutě hosté opět ujížděli v situaci 2 na 1, při níž Jakub Novák dorazil do prázdné brány střelu Marka Dimitrova – 0:2. Ani druhá obdržená branka nerozhodila písecký mančaft a již ve čtyřiadvacáté minutě Martin Flegl skóroval v přesilovce, asistoval mu Milan Hřebíček – 1:2. Karlovarští si nenechali jen tak vzít dvougólový náskok a v sedmadvacáté minutě Štěpán Csamango bez pomoci svých spoluhráčů objel dokola celé útočné pásmo a prostřelil Koláře – 1:3. Nicméně, byl to jeden z posledních slavných okamžiků hostů. Ve třicáté první minutě Josef Vlk dostal nahrávku od Jiřího Duchoně, prokličkoval se před bránu a šikovně překonal brankáře – 2:3. Krátce poté stejná útočná formace vyrovnala na 3:3. Jiří Duchoň objel bránu a zakončil do horního rohu, přihrávali mu Josef Vlk a Daniel Horažďovský . Druhá polovina druhé třetiny byla celkem vyrovnaná, ovšem v poslední minutě oba týmy svými nebezpečnými akcemi zvedli diváky na nohy. Poprvé David Ciboch těsně minul bránu v situaci 2 na 1 a poté Štěpán Csamango trefil horní tyč písecké branky. Písečtí útočili na karlovarskou bránu ještě jednou, ale puk vlétl do sítě až po pískání, tedy gól nemohl platit.

Závěrečné dějství suverénně ovládli domácí. Ve dvaačtyřicáté minutě z asistencí Jiřího Duchoně a Jakuba Volfa skóroval Josef Vlk – 4:3. V průběhu další desetiminutovky hosté neměli šanci na úspěch a v padesáté minutě David Ciboch, Patrik Březina a Daniel Dědič sehráli krásnou kombinaci v útočném pásmu, kterou poslední proměnil dorážkou do prázdné brány – 5:3. V jednapadesáté minutě hosté učinili poslední pokus o návrat do hry, při němž Štěpán Csamango dorazil střelu Tomáše Pfistera a proměnil přesilovku – 5:4. Jednogólové vedení netrvalo dlouho a Písečtí se vrhli dopředu. Minutu poté Jiří Duchoň přihrál Josefu Vlkovi zpoza branky a ten v klidu zakončil do horního rohu – 6:4. Definitivní vítězství Písku zajistil Petr Šmíd přesnou dorážkou střely Filipa Pauknera – 7:4.

Je nutné podotknout, že v tomto zápase skvělým hattrickem a jednou asistenci vynikl Josef Vlk a čtyřmi body (1+3) Jiří Duchoň.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Radek Volf: „Zápas bych ohodnotil dobře, protože jsme vyhráli. Myslím si, že od prvního střídání aktivita byla na naší straně, bohužel jsme se dostali do problémů tím, že jsme neproměňovali šance a z prvních dvou - tří střel soupeř nám utekl, ale pořád jsem věřil tomu, že to otočíme z toho tlaku, který jsme měli, což se potvrdilo. Čtrnáct dní jsme nehráli, bál jsem se toho, že kluci nebudou v tempu, ale myslím si, že tempo bylo dobré a že předvedli dobrý výkon.“

Trenér Karlových Varů Milan Čejka: „Z naší strany se zápas moc nepovedl. Přestože jsme se ze začátku dostali do vedení 3:1, celé utkání jsme hráli špatně, neplnili jsme taktické věci, ale přesto nás držel dvě třetiny brankář. Výsledek byl nerozhodný po dvou třetinách a ve třetí třetině to vygradovalo: tři oslabení – tři góly, je po zápase, jedeme domů.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy