Písek v derby jedenácti góly rozstřílel Vajgar

Asi málokdo čekal tak jednoznačný průběh prvního jihočeského derby. Páté kolo proti sobě svedlo týmy Písku a jindřichohradeckého Vajgaru. Obě mužstva šla do zápasu posilněna ziskem tří bodů v předchozích utkáních a čekala se vyrovnaná bitva. Mírným favoritem byl vzhledem k aktuálním výkonům celek od Otavy, který od samého začátku diktoval tempo hry. Písečtí v průběhu celého zápasu navyšovali skóre, které se zastavilo až na stavu 11:0. Jindřichův Hradec se kromě několika šancí, které zlikvidoval Michael Panec v brance, nedostal do souvislejšího tlaku.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 5. kolo, po 28.9.2015, ZS Písek
Písek
Jindřichův Hradec
11:0
3:0, 6:0, 2:0
Branky a nahrávky: 3. Marek (Urbanec, Hanus), 11. Vlček (Marek, Sýbek), 15. Urbanec (Vlček, Sýbek), 25. P. Procházka (Vlček), 25. Bernad (Mošovský), 28. Mošovský (Hřebíček, Bernad), 32. Urbanec (Vlček), 35. Vlček (P. Procházka), 36. Mošovský (Ciboch, Bernad), 48. Novák (Marek, Vlček), 52. Bernad (Mošovský, Ciboch). Rozhodčí: Kostourek – Černý, Fiala. Poměr střel: 43:15. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 652. Průběh utkání: 11:0.
Písek: Panec – P. Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Hrubý, R. Volf, Koutenský – Sýbek, Vlček, Urbanec – Růžička, Ciboch, Bernad – Suchan, Ferebauer, Marek – Mošovský, J. Volf, Novák.
Jindřichův Hradec: Švihálek (32. Fogl) – Stehlík, Kohút, Tržil, Koňařík, Kadlec, Pípal, Popelka, Šanda, Voříšek, Brabec, Hložek, Tomšík, Šesták, Košťál, Drda, Bednařík, Fencl, Bárta, Šafář, Heřmánek

Hokejisté Písku svého soupeře od prvních vteřin nešetřili a poměrně se brzy se také dočkali úvodní branky zápasu. Samostatnou akcí se probil před branku Vajgaru Ladislav Marek a ranou pod horní tyč nedal Švihálkovi šanci – 1:0. Převahu si hráči od Otavy udržovali také v dalších minutách hry, avšak na další brankový moment si diváci museli počkat až do 11. minuty. Po Markově přihrávce se ocitl sám před Švihálkem Filip Vlček a nabídnutý prostor dokonale využil – 2:0.

Prvních dvacet minut přineslo ještě jednu změnu skóre. Třetím úspěšným střelcem zápasu se stal v 15. minutě Josef Urbanec, kterého křížnou přihrávkou z rohu hřiště hezky našel Vlček a první jmenovaný zakončoval takřka do prázdné branky. Také hosté se nejednou objevili v teritoriu střeženém brankářem Pancem, domácí strážce branky měl ale podstatně méně práce než jeho hradecký oponent.

Druhá třetina zápasu byla gólově nejplodnější. Dalším úspěšným střelcem se stal kapitán Pavel Procházka, který namířil puk přesně k levé tyči a zvýšil na 4:0. Pár vteřin po něm se radoval z další branky Jakub Bernad, jenž vystihl rozehrávku soupeře a následně se prosadil ranou na lapačku. Píseckým se střelecky dařilo i nadále. Hřebíčkovu střelu dorazil do odkryté klece Karel Mošovskýa završil tak půltucet branek v síti Vajgaru.

V polovině utkání hosté získali možnost dlouhé početní výhody 5 na 3, ani to ale hráče Vajgaru nedokázalo vzpamatovat. Branku Písku ohrozil z bezprostřední blízkosti pouze Bárta, píseckého gólmana ale nepřekonal. Skóre zápasu se naopak měnilo na druhé straně hřiště. Domácí přečkali těžké chvilky ve třech a nikým nepokrystý Josef Urbanec tváří v tvář proti Švihálkovi uspěl ranou mezi betony a donutil hradeckého brankáře ke střídání.

Do druhé sirény se skóre zápasu měnilo ještě dvakrát, a tak to neměl ani náhradník Fögl vůbec jednoduché. Osmá branka následovala po střele Pavla Porcházky od modré čáry, kdy úspěšně dorazil kotouč Filip Vlček. Devátý gól pak obstaral v čase 35:26 Karel Mošovský, kterému ideálně předložil puk před branku Ciboch a zkušený útočník zakončoval takřka do prázdné brány.

Fanoušci Písku se dožadovali „desítky“ a písecká lavička je vyslyšela. Přesněji Václav Novák, který zaokrouhlil skóre ve 48. minutě, kdy dostal před brankou soupeře velké množství prostoru a patřičně jej dokázal využít. Hokejisté Jindřichova Hradce byli i nadále pod tlakem. Marek orazítkoval horní tyč, Jakub Bernad se vzápětí ale již nemýlil a v čase 51:15 ranou k tyči upravil na 11:0.

K dalším změnám mohlo dojít ještě při šancích domácího Cibocha či Koutenského, do slibné pozice se dral na druhé straně také Brabec, další korekce skóre ale již nenastaly. Písečtí tak v jihočeském derby porazili vysoko Vajgar Jindřichův Hradec 11:0 a v tabulce se posunuli na pátou příčku.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: Upozornil jsem hráče na to, že soupeř oproti přátelskému zápasu udělal nějaké změny v sestavě, takže jsem nevěděl co od toho čekat. Předpokládali jsme, že kvalita půjde trochu nahoru, ale to se nestalo a my jsme k tomu zápasu přistoupili opravdu zodpovědně, zlepšili jsme koncovku, zjednodušili jsme hru – to co jsme chtěli, ale nedařilo se nám v zápasech předešlých, co jsme hráli tady s Kláštercem a Pelhřimovem, takže tentokrát už je to opravdu dobré zatím. Uvidíme, jak to půjde všechno dál.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy