Obrat ve druhé třetině vynesl Písku vítězství

Utkání sousedů v tabulce vyšlo od úvodu lépe středočeskému Nymburku, který byl v první třetině aktivnější a v prostředním dějství se dostal i do vedení. Písečtí však dokázali zmobilizovat síly a s jistým gólmanem v zádech otočili stav. Zápas pak dokázali dotáhnout do vítězného konce.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 11. kolo, st 28.10.2015, ZS Písek
Písek
Nymburk
2:1
0:0, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 29. Sýbek (Vlček, Procházka), 31. Procházka (Sýbek) - 23. Novák. Rozhodčí: Sýkora – Oudes, Horažďovský. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 570. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Písek: Panec - Procházka, Jirků, Škopek, Hřebíček, Pavlíček, Hanus, - Urbanec, Vlček, Sýbek, Mošovský, Suchan, Marek, Ferebauer, Růžička, Slavík
Nymburk: Frodl – Kříž, Loučka, Knesl, Novák, Rittig, Saňa, Eis, Stehlík, Šimek, Bičiště, Čapek, Barbora, Jindra, Smejkal, Kuzďas, Brzák

Po vyrovnané první třetině se obě mužstva rozešla za bezgólového stavu. Opticky více ze hry měli nymburští hráči, kteří si zahráli i dvě přesilové hry. Žádnou ale nevyužili. Největší příležitosti hostujících Loučky a Barbory zlikvidoval domácí gólman Panec. Na druhé straně kluziště se nebezpečným zakončením prezentovali Sýbek, Mošovský nebo Škopek.

Druhé dějství bylo o poznání živější, než první třetina. Do vedení se dostali hosté, když Marek Novák využil zmatky v domácí obraně a zblízka překoval jistého Pance – 0:1. Pak ale Jihočeši zaveleli k obratu. Tedy až po tom, co Panec v oslabení zneškodnil samostatný únik Bičištěho. V další početní výhodě se po Vlčkově přihrávce bez přípravy prosadil Jan Sýbek a zhruba za tři minuty otočil stav utkání povedou střelou z mezikruží nad Frodlovo rameno kapitán Písku Pavel Procházka – 2:1.

Ačkoliv to byli hosté, kteří se v zápase ujali vedení, nakonec se z plného bodového zisku radovali zaslouženě hráči v modrých dresech. Písečtí měli také více šancí. Po závaru pět minut před koncem se dokonce puk dostal za záda gólmana pražské Slavie Frodla, ale pro postavení hráče v brankovišti nemohl být uznán. Suchan pak v další šanci těsně přestřelil. V power-play zase Mošovský netrefil odkrytou klec.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: Po výpadku ve třetí třetině v Děčíně jsme si s klukama udělali takový pohovor a vysvětlili jsme si, že takhle hrát nemůžeme. Myslím si, že to pochopili. Dneska byl soupeř velmi dobrý. Odevzdali jsme ale taky kvalitní výkon a zaslouženě vyhráli. Důležitým momentem byl chycený samostatný únik v naší přesilovce, ale Panec měl víc výborných zákroků. My jsme měli dva samostatné úniky a nedali jsme ani jeden. Mohlo to pak být třeba 4:1, ale takhle jsme se pořád měli v hlavách, že vedeme jen o jeden gól a soupeř může vyrovnat.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy