Písek poprvé zvládl nájezdy a porazil Děčín

Byl to zápas pro silné povahy. Po první třetině to skoro vypadalo, že utkání mezi Pískem a Děčínem bude jen formalita a domácí dokráčejí k vítězství. Hosté ale dokázali, že nehodlají body jen tak odevzdat a dvakrát smazali dvoubrankovou ztrátu. Ve třetí třetině se dokonce ujali vedení a Písek se hodně nadřel na vyrovnání. Zápas dospěl do samostatných nájezdů, které až v sedmé sérii rozhodl písecký útočník Jan Sýbek. Pro celek od Otavy je to vůbec první letošní výhra v nájezdech.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 27. kolo, so 16.1.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Děčín
7:6sn
3:1, 2:2, 1:3 - 0:0
Branky a nahrávky: 2. Růžička (Pašek, Ferebauer), 8. Urbanec (Vlček), 10. Vlček, 37. Vlček (Urbanec), 38. Sýbek (Novák, Bernad), 57. Škopek (Pavlíček, Růžička), rozh. náj. Sýbek – 5. Buďa (Patzelt), 22. Faigl (Patzelt), 27. Zika (Brandejský), 45. Brandejský (Sýkora, Vaněk) 47. Hašek (Patzelt, Faigl), 51. Patzelt (Faigl, Kaltenböck). Rozhodčí: Jechoutek - Vavruška, Oudes. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 615. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:6, 6:6, 7:6sn.
Písek: Panec – P. Procházka, Jirků, Hřebíček, Koutenský, Škopek, Pavlíček – Bernad, Vlček, Sýbek, Urbanec, Slavík, Ferebauer, Pašek, Růžička, Novák, Duchoň
Děčín: Lavinger – Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Vaněk, T. Procházka, Chmel – Kment, Hašek, Volráb, Vacek, Vykouk, Oliverius, Zika, Faigl, Buďa, Patzelt, Chovanec, Brandejský, Sýkora

Sobotní utkání nabralo na prvních brankových změnách poměrně rychle. Odražený kotouč vyslal ve 2. minutě Písecké do přečíslení, při kterém vzal koncovku na sebe Pašek, úspěšně mezi střelce se ale zapsal až z dorážky Tomáš Růžička - 1:0. Písečtí si i nadále drželi herní převahu, chybnou rozehrávkou ale darovali hostům vyrovnání, které Děčínu v čase 4:36 zařídil zkušený Milan Buďa. Ovšem na první branku Severočechů uměli hráči Písku reagovat. Na začátku 8. minuty adresoval Vlček milimetrovou přihrávku Josefu Urbancovi do jízdy a druhý jmenovaný forhendovou střelou k tyči vrátil v brejku domácím vedení.

Zdálo se, že Písek pevně převzal otěže zápasu do svých rukou. Přesně v polovině už totiž svěřenci trenéra Slabého vedli o dvě branky. Individuální akcí se probojoval s pukem před bránu Filip Vlček a úspěšně si počínal také proti děčínskému brankáři - 3:1. Před první sirénou si vypracoval brankovou příležitost také Jakub Bernad, jeho střela ke vzdálenější tyči ale mířila jen mimo branku.

Nástup do druhé třetiny se ovšem Písku vůbec nepovedl a po zásluze přišel trest. A opět soupeř Jihočechů těžil z chybně rozehrávaného puku. Na 3:2 snížil pár chvil po přestávce kapitán Michal Oliverius a v 27. minutě z podobné akce dorovnal skóre zápasu Lukáš Zika, který před lety právě v Písku působil. V dalším průběhu druhé části čekaly Písecké hned čtyři přesilové hry, přičemž jedna z nich se takřka na celé dvě minuty proměnila ve dvojnásobnou, domácím se ale proti oslabenému počtu soupeřových hráčů vůbec nedařilo.

Tým proměnil až svou poslední zmiňovanou přesilovou hru, kdy se k odvážnému zakončení v pádu odhodlal Filip Vlček a kotouč se ku překvapení všech zastavil až v síti - 4:3. Protrápenou třetinu Písečtí nakonec završili ještě jedním gólem, který následoval ani ne minutu do Vlčkově trefě. Před druhou sirénou se po závaru před brakou Děčína prosadil Jan Sýbek a situace vypadala pro domácí opět trochu růžověji.

Jenže nástup Jihočechů do závěrečné dvacetiminutovky byl velmi podobný jako do té předešlé a Děčín se postupně vrátil do zápasu. V rozmezí 45. - 47. minuty hosté zařídili vyrovnání. Nejprve úspěšně pálil od modré Jiří Brandejský a krátce po něm srovnal na 5:5 Jaroslav Hašek z dorážky. Hosté v tu chvíli vycítili, že by proti Písku mohli uspět jako v prvním vzájemném utkání a na konci 51. minuty dokonal obrat, ku překvapení všech, Martin Patzelt.

Písečtí rázem ztráceli a cestu k vyrovnání jim nezjednodušovala ani hra v následném oslabení. Jihočeši ji ovšem ustáli a šesté branky se v základní hrací době zápasu přece jenom dočkali. Na modré čáře napřáhl Václav Škopek nikým netečovaný kotouč zamířil do horní části Lavingerovy branky. Zápas se přes pětiminutové prodloužení dostal až k samostatným nájezdům. V nich začal za domácí úspěšně v první sérii Urbanec, na což odpověděl ve druhé sérii Patzelt. Poté se ale na branku čekalo dlouho. Teprve v sedmé sérii přisoudil bod navíc Písku ranou k tyči Jan Sýbek.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Chtěli jsme dneska odčinit porážku s Trutnovem. A ani v Bílině to od nás nebyl žádný závratný hokej. Pořád se do toho nemůžeme dostat, chybí nám také pár hráčů. Alespoň, že zápas s Děčínem skončil takhle, protože co my jsme schopní udělat ve svém pásmu, to je hrozné. Asi nám chybí zkušenosti a starší hráči si to zase nedovedou pohlídat. Soupeř hrál chytře a trestal nás za to."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy