Juniorka na úvod přehrála Kolín

Nová sezona začala již také juniorům, kteří své mistrovské zápasy začali ze všech kategorií nejdéle. Úvodní utkání na píseckém ledě odehráli kolínští Kozlové. Ti propadli hlavně v první teřtině, kdy Písek vedl již 3:0. Poté ale hosté utkání zdramatizovali, ale bodový zisk se jim z Písku odvést nepodařilo. Písek vyhrál první utkání 4:3.
Liga juniorů - Střed, 1. kolo, pá 25.9.2015
Písek
Kolín
4:3
3:0, 0:1, 1:2
Branky Písku: 5. Vlk, 14. Kozák, 20. Nevolný, 43. Frühauf. Rozhodčí: Mertl - Šperl, Oudes. Vyloučení: 3:1. Diváci: 80. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3.
Písek: Kadlec - Ruda, Kajtman, Frühauf, Turek, Klas, Kozák - Vlk, Duchoň, Jiřinec, Koupal, Pouch, Nevolný, Rod, Skala, Dědič, Javůrek.

Ihned na samém začátku utkání se do brejku dostali hostě, Kadlec ale situaci s přehledem ustál. Po rychlém začátku přebrali iniciativu domácí a vydržela jim celou první část. Nejprve se zkraje utkání trefil Josef Vlk - 1:0. Od první branky měli domácí jasně navrch. Dokazovaly to i neproměněné šance. Druhý gól vstřelil Kozák střelou od mantinelu - 2:0. Na závěr třetiny ještě přidal branku Aleš Nevolný a do kabin se šlo za jednoznačného stavu pro domácí - 3:0.

Druhá třetina připomínala spíše bitvu ve středním pásmu. Písek měl více ze hry a tlačil se do branky. Hosté ale také zahrozili a Kadlec neměl jednoduchou práci. Z nenápadné akce se podařilo hostům snížit, když se po řadě brejků trefili do černého tři minuty před koncem prostřední části - 3:1. Ještě do konce třetiny byly k vidění šance hostí, ale Kadlec své spoluhráče podržel.

Ihned po nástupu do třetí třetiny vstřelil Josef Frühauf uklidňující branku od modré čáry - 4:1. Písek se tlačil dopředu a skvěle takticky ovládal celé hřiště. Zhruba v polovině třetiny ale přišla komplikace a hosté opět snížili na rozdíl dvou branek - 4:2. Hosté svůj tlak stupňovali a tři a půl minuty před koncem dokázali stáhnout na nejmenší rozdíl - 4:3. Písek ale závěr uhlídal hrou u soupeřovy branky a nedovolil komplikaci v podobě ztráty bodů.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, trenér Písku: S vítězstvím jsme spokojeni. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, protože Kolín je vždy silný soupeř. Začali jsme dobře a vedli 3:0. Ve druhé třetině jsme to začali tahat a dali soupeři čuchnout. Zklamaly opory, od kterých se čeká kvalita. Dělaly největší chyby, hrály si svůj hokej a ne pro tým. Teď nás čeká Vajgar Jindřichův Hradec. O soupeři toho zatím moc nevíme. Věřím ale, že máme větší kvalitu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy