Paráda! Junioři pěti góly skolili Havlíčkův Brod

Vítěznou sérii prodloužili junioři IHC Písek na šest zápasů. Tentokrát loupili modro-žlutí mladíci na Vysočině, kde si vyšlápli na Havlíčkův Brod. Hráči Bruslařského klubu nedokázali na svém ledě vstřelit ani jednu branku. Jihočeši si z Havlíčkova Brodu odvezli přesvědčivou výhru 5:0.
Liga juniorů - Střed, 6. kolo, pá 16.10.2015, ZS Kotlina
Havl. Brod
Písek
0:5
0:2, 0:3, 0:0
Branky a nahrávky: 11. Duchoň (Vlk, Klas), 18. Klas (Duchoň, Vlk), 31. Vlk (Ruda), 34. Vlk (Duchoň, Klas), 38. Volf (Koupal). Rozhodčí: Pokorný – Huryta, Krejčí. Vyloučení: 2:4, navíc Bušek (HBR) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:5.
Havl. Brod: Kekula – Semrád, Motl, Suchý, Vacek, Bancíř, Bušek – Jelínek, Hlídek, Polák, Hubert, Přibyl, Křížek, Kittler, Cejpek
Písek: Kadlec – Koutenský, Stodolovský, Ruda, Frühauf, Vlk, Kajtman, Kozák, Turek – Koupal, Javůrek, Jiřinec, Polanský, Duchoň, Klas, Volf, Voves, Skala

Písek od úvodního vhazování potvrzoval svou velkou kvalitu a v 11. minutě se dočkal vstřelené branky. Havlíčkobrodská obrana trestuhodně zaspala, když po vyražené střele Tomáše Klase nechala dorážet Josefa Vlka a Jiřího Duchoně, přičemž druhý jmenovaný už měl snadnou úlohu zblízka doklepnout puk do prázdné brány. Hosté se potom ještě více uklidnili v závěru první dvacetiminutovky, když dokonale rozebrali soupeřovu defenzivu. Jiří Duchoň se blížil bráně a šikovně naznačil střelu, ale místo ní předložil lahůdkový pas před brankoviště na volného Tomáše Klase, jenž neměl problém svižnou ranou prostřelit přesouvajícího se gólmana Kekulu.

Havlíčkův Brod si vytvořil slibné příležitosti v první půlce 2. třetiny, ale Martina Poláka skvěle vychytal svou hrudí brankář Kadlec a Ondřej Hlídek nezúročil gólově skvělou práci Lukáše Křížka, když o kousek minul soupeřovu bránu. A jak už to tak po nevyužitých tutovkách bývá, trest na sebe nenechal dlouho čekat. David Ruda se protáhl až k bráně a po jeho nahrávce chladnokrevně propálil bezmocného brankáře Kekulu Josef Vlk.

A to nebylo vše, když zanedlouho udělal obrovskou chybu brodský obránce. Při rozehrávce namazal puk přímo na hůl Tomáše Klase, který přihrál Jiřímu Duchoňovi. Ten šikovně vytáhl gólmana Kekulu ven z brány a posunul hrací předmět na Josefa Vlka, jenž zavěsil pod víko. A když hosté ještě využili přesilovku po trefě Josefa Volfa, o výhře Písku už asi nepochyboval vůbec nikdo.

O čestnou branku Havlíčkova Brodu se mohl postarat Tomáš Cejpek, který ve 39. minutě získal puk a uháněl na brankáře Kadlece. Pokusil se ho rozhýbat, ale to se mu nepovedlo. Jihočeši si v závěrečném dějství vytvořili ještě dvě velké šance, ale Josef Frühauf nastřelil bekhendem jen hruď brankáře Adama, který nahradil mezi tyčemi svého kolegu Kekulu, a v 55. minutě neuspěl ani ve spolupráci s Martinem Koupalem. Písek si tak odvezl z Kotliny všechny tři body za přesvědčivou výhru 5:0.

Ohlasy trenérů

Petr Jansík (BK Havlíčkův Brod): Soupeř byl nadmíru kvalitní. My jsme v první třetině nestíhali bruslit. Ve hře bez puku jsme to občas podceňovali a nešli do toho úplně naplno. Pak se to hodně zlepšilo, ale koncovka u nás byla mizerná. Ti hráči, co koketují s áčkem, jsou dost přetížení. Nemá to ten drajv a v koncovce chybí dynamika. Kluci se musí rozhodnout, zda chtějí hrát v áčku, nebo tady v juniorech, ale obojí nejde dělat celou sezonu. Ti kluci by se zatavili a uškodilo by jim to. Jsme rádi za zápas s takovýmto soupeřem. S minulým zápasem se to nedalo vůbec srovnat. Tenhle soupeř nám aspoň něco dal. Sice jsme 0:5 prohráli, ale nevidím to vůbec negativně. Pro nás to byl až krutý výsledek, protože my jsme si ty šance vytvořili, ale písecký brankář měl dneska super den.

Radek Volf (IHC Písek): Jeli jsme sem trochu oslabení. Někteří hráči si plní povinnosti v áčku, někteří jsou zase zranění a nemocní. V této sezoně je nás celkem hodně, takže se mi to nahrazuje snadněji než v minulých letech. Myslím si, že jsme podali perfektní výkon a kvalita dnes byla na naší straně.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy