Junioři Písku vybojovali výhru v Kotlině

Další těžkou zkouškou si prošli mladíci z píseckého juniorského týmu. V neděli cestovali do Kotliny, kde na ně čekali Bruslaři Havlíčkova Brodu. Favorizovaný Písek, který vede svou soutěž, se na těsnou výhru 3:2 hodně nadřel. Bojovně naladění Bruslaři měli hodně elánu a jihočeskému týmu utkání dost znepříjemnili. Písek ale těžký zápas zvládl, i když někteří svěřenci trenéra Volfa odehráli tři zápasy ve třech dnech. Někteří vypomáhají druholigovému áčku, jiní nastupují za Sokol Radomyšl v krajské lize.
Liga juniorů - Střed, 24. kolo, ne 17.1.2016
Havl. Brod
Písek
2:3
1:2, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 16. Drobný (Cejpek), 29. Křížek (Mendl) – 16. Voves, 18. Voves (Koupal, Hadrava), 36. Koutenský (Duchoň). Rozhodčí: Homola – Kuřítko, Krejčí. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Havl. Brod: Adam – Bušek, Lacina, Bancíř, Mendl, Semrád – Cejpek, Drobný, Jelínek, Kraučuk, Křížek, Motl, Abbrent, Polák, Přibyl
Písek: Kadlec – Frühauf, Koutenský, Hadrava, Hřebíček, Ruda – Polanský, Březina, Vlk, Duchoň, Volf, Koupal, Voves, Skala, Rod, Jiřinec

Písečtí vstoupili do utkání aktivně a hned v úvodních minutách nebezpečně hrozili. V největších šancích se dvakrát ocitl Martin Koupal, Jiří Adam se proti němu ovšem blýskl přesnými zákroky. Nakonec se hosté přeci jen dostali do vedení. Jan Voves vypálil z levého kruhu a trefil se přesně do protějšího horního rohu havlíčkobrodské klece. Stačil ale malý okamžik a bylo vyrovnáno. Tomáš Cejpek vyhrál buly a Jiří Drobný střelou bez přípravy rozvlnil síť za zády Luboše Kadlece. Jihočeši pak získali vedení zpět, když Martin Koupal zpoza brány přihrál Janu Vovsovi, který zblízka pokořil gólmana domácích.

Ve druhém dějství měli nebezpečnější šanci havlíčkobrodští junioři. Jakub Kraučuk vybídl v přečíslení 2 na 1 k zakončení Lukáše Křížka, ten ale zblízka našel jen betony Luboše Kadlece. Bruslaři byli i nadále aktivní a po střele Jiřího Drobného ještě dorážel Tomáš Cejpek, ani on puk do sítě ovšem nedostal. Domácí tým se nakonec vyrovnání dočkal. Dušan Mendl přihrál na levou stranu Lukáši Křížkovi, jenž si sjel na vrcholek levého kruhu a vyslal parádní ránu zápěstím, která zasvištěla přesně do horního rohu u vzdálenější tyče. Jihočeši si ovšem vedení vzali zpět. Kotouč se dostal na modrou čáru k Davidu Koutenskému, jehož střela si našla cestičku klubkem těl před brankovištěm a zapadla pod horní tyč.

Vyrovnaná bitva pokračovala a celek vedený trenéry Alešem Kraučukem a Petrem Adamem se hnal za vyrovnáním. Michal Přibyl z pravého kruhu cpal puk na vzdálenější tyč, tam se ale zjevila mrštná vyrážečka brankáře Kadlece. Do slibné pozice se dostával také Jakub Kraučuk, který si povedenou kličkou roztáhl hostujícího brankáře, puk za jeho záda ale neprostrčil. Ani žádná z následujících dorážek se neujala. Na druhé straně mohl přinést klid na hokejky svého mužstva Josef Vlk, ten ale zblízka nepřekonal rychle se přesouvajícího Jiřího Adama. Bruslaři si v závěru vytvořili ještě tlak při hře bez brankáře, Písek se ovšem dokázal ubránit a poslat puk v posledních sekundách pryč, aby si z Kotliny odvezl těsné vítězství.

Ohlasy trenérů

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): Písek vede tabulku a zatím jen jednou prohrál. Sice jsme prohráli 2:3, ale musím kluky pochválit. Zápas výborně odmakali a myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. ukazuje to i poměr střel na bránu, ve třetí třetině jsme soupeře přestříleli 13:6. Měli jsme asi pět vyložených šancí a zhruba čtyři samostatné úniky, ale nedokázali jsme toho využít. Neproměnili jsme šance, a proto jsme prohráli. Kluky musím ale pochválit. Samozřejmě jsou důležité výsledky, ale také předvedená hra, a tu jsme dnes předvedli perfektní.

Radek Volf (IHC Písek): Řekl bych, že dnes jsme utrpěli vítězství. V první třetině jsme byli jasně lepší, ale ve druhé třetině už to bylo takové rozhárané. To, co jsme chtěli hrát my, jednoduchou hru a nastřelovat puky na brankáře, tak nakonec hráli domácí. My jsme byli hodně nezodpovědní, přitom jsme si chtěli hru užít. Moc nechybělo k tomu, aby soupeř vyrovnal. Několik kluků bylo včera hrát za áčko, jiní zase nastoupili za naši farmu. Odehráli tak tři zápasy během tří dnů, takže byli hodně přetížení. I tak jsme ale s víkendem spokojení, protože jsme vyhráli dva těžké zápasy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy