První zápas předkola zvládl lépe Havlíčkův Brod

Písečtí hokejisté i přes dobrý začátek v Havlíčkově Brodě prohráli první třetinu o dvě branky. Na začátku druhé periody pak domácí rychle skórovali a odskočili na rozdíl tří branek. Písečtí bohužel ze série přesilovek vytěžili jen jeden gól a naopak dovolili domácím další úspěšné trefy. Prostřední dějství rozhodlo o osudu úvodního zápasu předkola play-off.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, PK1, čt 25.2.2016, ZS Kotlina
Havl. Brod
Písek
6:3
2:0, 3:1, 1:2
Branky a nahrávky: 8. Ludvík, 12. Endál, 21. Třetina (Ludvík, Endál), 37. Třetina (Endál, Kořínek), 40. Chlubna (Kondratěv), 53. Endál (Třetina, Ludvík) – 30. Urbanec (Vlček), 54. Vlček (TS), 60. Pašek (Urbanec, Vlček). Rozhodčí: Veselý – Špringl ml., Špringl st. Vyloučení: 9:8, navíc Sýbek (PIS) 10 min osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 850. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:3..
Havl. Brod: Novák (Zvolánek) – Kořínek, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Lacina – Ludvík, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, lček, Vlasov, Kondratěv – Hlídek, Cejpek, Pejchal – Přidal
Písek: Panec (41. Pipek) – Hřebíček, Jirků, Procházka "C", Pavlíček, Škopek, Hrubý, Koutenský – Urbanec, Vlček, Pašek – Volf, Bernad, Sýbek "A" – Ciboch, Ferebauer, Růžička "A" – Strnad

Utkání začalo v dobrém tempu a oba brankáři se měli co ohánět. Jak hostující Michael Panec, tak především domácí Čeněk Novák řešili několik nebezpečných situací. Oba ovšem předváděli přesné zákroky a drželi bezbrankové skóre. I když měli mírně navrch hosté, byli to Bruslaři, kdo šel do vedení. V přesilové hře dokázal na brankovišti dorazit puk do sítě Tomáš Ludvík. Havlíčkův Brod své vedení dokázal dokonce ještě navýšit, když Lukáš Endál ujel ve vlastním oslabení píseckým obránců a dotlačil černý kus gumy za Pancova záda.

Nástup do druhé třetiny vyšel Bruslařům na výbornou. Hned v úvodní minutě se dostal k dorážce Miroslav Třetina a zvyšoval už na rozdíl tří gólů. Následně měl obrovskou převahu Písek, jelikož hrál několik minut v dvojnásobné početní výhodě. Vytěžil z toho jednu branku, když snižoval Josef Urbanec. Pak se ovšem taktovky ujali opět domácí, a po přihrávce Lukáše Endála se do polo odkryté klece trefil znovu Miroslav Třetina. V závěru druhého dějství se ještě dostal do úniku Tomáš Chlubna a dovršil bůra v hostující síti.

Další branka padla až v polovině třetí periody, kdy dostali Bruslaři výhodu přesilové hry. První útočná formace dostala hosty pod tlak a Miroslav Třetina naservíroval skvělý puk Lukáši Endálovi, který zblízka navýšil havlíčkobrodské vedení. Za necelou minutu ovšem svítilo červené světlo také na druhé straně. Filip Vlček byl ve svém úniku zastaven nedovoleně a z následného trestného střílení našel mezírku mezi betony Čeňka Nováka. Písečtí hokejisté v poslední minutě utkání ještě kosmeticky upravili skóre střelou z levé strany Václava Paška.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (BK Havlíčkův Brod): "Jsem dnes spokojený jenom s dvěma věcmi, a to s výsledkem a s tím, že minimálně ještě zápas budeme hrát doma v Kotlině. V sérii hrané na dva vítězné zápasy začínat doma, to s sebou přináší vždy velký tlak, protože celou sezonu bojujete o dobré umístění, a když ten zápas ztratíte a jedete do Písku, tak to je špatné. Bylo to na nás znát. Myslím si, že naše disciplína nebyla dobrá. Jestli takhle budeme pokračovat, tak pro nás v pondělí skončí sezona. Takhle jsem to řekl týmu v kabině. Dělali jsme fauly na brankovišti a na modré čáře po odpískání, a to i v oslabení zkušení hráči. Místo toho, abychom se ve třetí třetině nastartovali a udrželi nějakou nasazenou laťku, tak jsme začali přetahovat střídání, odehráli jsme to nezodpovědně a katastrofálně. Mrzí mě to, musíme si to uvědomit. Nerad to používám, ale dnes to bylo o štěstí, byli jsme šťastnější. Soupeř dal tyčku a my jsme vzápětí vstřelili gól. Kdyby to nebyla tyčka, ale branka, tak bychom dnes prohráli. Samozřejmě jsme rádi za první bod v sérii, ale byl to od nás jeden z nejhorších zápasů. Nelíbila se mi herní stránka ani disciplína, dnes jsem spokojený opravdu jenom s výsledkem. Zítra musíme tvrdě pracovat a ukázat si nějaké věci, protože takhle se play-off nemůže hrát. Jak říkal kolega, je to přesně o těch zkušenostech, my jsme na tom podobně. Trápí nás to. Abych končil pozitivně, jsem rád, že vedeme na zápasy 1:0. Nesmíme být na druhou stranu neskromní."

Karel Slabý (IHC Písek): "Myslím si, že první třetinu jsme začali velmi dobře. Soupeř hrál doma, proto jsme čekali, že na nás vlétne. My jsme to zvládli a vytvořili jsme si několik střeleckých příležitostí, které jsme neproměnili, což se bohužel opakuje. Vždy dobře začneme a máme šance, ale nedáme je a potom přijde trest. Udělali jsme faul a soupeř toho využil. Pak v naší přesilovce jsme dostali druhý gól a potom už se nám nedařilo se z toho dostat. Hráči, které v týmu máme, jsou hodně mladí a sbírají zkušenosti. Doufám, že jim to něco do budoucna dá. Někteří z nich hráli play-off úplně poprvé, takže je to pro ně docela těžké. Docházelo k několika zbytečným vyloučením, za protesty a podobně. A to se jednalo o zkušené hráče, kteří by měli ty mladší podpořit. To se nesmí stávat. Sýbek dostal osobní trest na 10 minut, oslabil tým a musel nastoupit hráč ze staršího dorostu, kterého jsme vzali s sebou, protože momentálně jiné hráče nemáme. Bylo to první utkání, uvidíme, jak to bude vypadat, až budeme hrát v sobotu doma. Někteří hráči se nám do sestavy vrátí, pokusíme se sem ještě sérii v pondělí vrátit. Ještě to zkusíme."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy