Odměna za bojovnost? Dva body z Pelhřimova

Dva body pro písecké bojovníky! IHC Písek svedl na ledě týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov vyrovnanou bitvu, ve které celý zápas dotahoval. Třikrát vyrovnal vedení medvědů a v prodloužení udeřil! Dvakrát se trefil Filip Vlček, v závěru vyrovnal kapitán Martin Parýzek a výhru v prodloužení vystřelil Jan Polata.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 5. kolo, st 26.9.2018, Zimní stadion Pelhřimov
Pelhřimov
Písek
3:4p
1:0, 2:2, 0:1 - 0:1
Pelhřimov: Holata – Vrátný, Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, Kasalý D., Hadrava Marek, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Heinrich, Šulák, Kasalý F., Hadrava Martin, Kadlec
Písek: Hauser - Hanus, Parýzek, Suda, Bílek, Červinský, Turek, Hora, Houdek - Sýbek, Hučko, Polata, Ciboch, Koupal, Vlček, Strnad, Jabůrek, Rod, Novák, Stauber

Do zápasu pátého kola vstoupili lépe domácí Lední Medvědi, kteří hned od prvních minut zaměstnávali mladého brankáře Písku Martina Hausera. Ten držel čisté konto až do 13. minuty, kdy se Pelhřimov propracoval do přečíslení, které úspěšně zakončil Martin Vysloužil a poprvé rozjásal fanoušky na zimním stadionu. Písečtí se pak z tlaku domácího celku oklepali a začali hrozit u jejich branky. Do první pauzy se už ale skóre neměnilo.

Toho se Jihočeši dočkali na začátku druhé periody, kdy se zaskvěla druhá útočná formace. Po přihrávkách Davida Cibocha a Martina Koupala se do úniku dostal Filip Vlček a zakončil přesně pod víko - 1:1. PO sérii šancí na obou stranách kluziště se krátce po polovině hrací doby prosadili opět Lední Medvědi. Písecké obraně pláchl Kasalý, který předložil výborný pas střelci Martinu Hadravovi a ten se z dobré pozice nemýlil. Vzápětí ale přišla dobře sehraná přesilovka Písku a krásná vyrovnávající bomba Filipa Vlčka. Jenže Pelhřimov našel ještě do přestávky odpověď, která mohla písecké hokejisty hodně mrzet. Ve skrumáži před Hauserem se těsně před druhou sirénou prosadil opět Martin Hadrava a bylo to 3:2.

Zajímavá podívaná pokračovala i ve třetím dějství. Písečtí začali přikládat pod kotel a neúnavně útočili na branku střeženou gólmanem Holatou. Velmi nadějná byla přesilovka sedm minut před koncem, při níž už se Písek radoval z vyrovnání, ale euforii zastavil hvizd sudího, který si všiml hry vysokou holí. O půl minuty později brankář Holata vytáhl puk z brankové čáry a opět znejistěl odhodlané hosty. Ti ale ve své snaze nepolevili a odměnou jim bylo vyrovnání necelé tři minuty před koncem, které přišlo z hole dobře hrajícího kapitána Martina Parýzka. V prodloužení tří proti třem pak Písek dokonal cenný obrat. Nejprve sice neproměnil velkou šanci Sýbek, v čase 61:22 ale ukončila zápas vítězná trefa Jana Polaty, kterému přihrával Martin Parýzek.

Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Václav Šrámek pro web jchokej.cz: „Úvodní část se nám nevydařila. Nabízeli jsme soupeři spoustu šancí. Naštěstí nás ohromně podržel gólman. Od druhé třetiny jsme hráli čím dál líp a těžili z bojovnosti všech hráčů. V závěru už to byl výborný výkon a uválčili jsme vítězství. Pochvalu zaslouží kapitán Martin Parýzek, podílel se na třech ze čtyř gólů."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy