Junioři přežili příbramské inferno, v nadstavbě zůstávají neporaženi

Pochopitelně, každé měření sil nemůže končit deklasováním soupeře či probíhat k maximální spokojenosti, tohle však zdaleka nebyl jejich zápas. A to ani vyválčenému vítězství navzdory. Písečtí junioři mají v nohách utkání, které je stálo spoustu sil. A to zejména těch psychických. Do nedělního duelu sice svěřenci trenéra Volfa vstoupili přesně podle svého gusta a brzy se těšili z dvoubrankového vedení, záhy však znovu nechali úřadovat svůj skoro už obvyklý nešvar. Svůj pracně vydobytý náskok během několika málo chvil lehkovážně ztratili a opět tak museli vývoj původně dobře rozehraného klání obracet. A nejen to: vyjma vyrovnávání se se svým pochybením a dohánění ztraceného museli ještě navíc čelit postupnému uvolňování příbramských mravů, jež mělo za následek řadu vyhrocených situací, potyček a především zbytečné a četné udělování trestů. To jim však v konečném součtu přišlo více než vhod, soupeřovu nedisciplinovanost potrestali hned čtyřikrát, v důsledku čehož se využití početní převahy vedle tradiční ozdoby píseckého výběru, jíž je neutuchající bojovnost, stalo jedním z klíčových faktorů celého střetnutí. Svůj obrat hráči IHC i tentokráte dokonali až v závěrečném dějství zápasu, čímž mimo jiné stvrdili, že třetí třetiny jsou zkrátka a dobře jejich disciplínou. Hektické a vypjaté zápolení s výběrem Příbrami nakonec zvládli v poměru 5:3 a v nadstabové části soutěže tak zůstávají i nadále neporaženi.
Liga juniorů, 5. kolo, ne 18.11.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Příbram
5:3
2:1, 1:2, 2:0
Písek: Buchta (Kříž) - Houdek, Pelant, Hora, Kajtman, Tampier, Kacbunda, Kurfürst - Žák, Fríd, Šuhaj "C", Matašovský, Novotný, Smetana, Novák, Přibyl "A", Pechlát, Petřík, Brož
Příbram: Zoluděv (Kodad) - Sentenský, Makovec, Erben "A", Vinš, Pokorný - Smejtek, Straka, Kraus, Výrut, Jalúvka, Ebenstreit, Macek, Furch "C", Sirotek "A"

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy