Třetí výhra v baráži. Juniorka doma přetlačila válečníky z Brna

Třetí zápas - třetí výhra. Písecká juniorka zvládla skvěle první polovinu baráže o extraligu. Baráže, ze které ale není možné postoupit, o čemž nedávno rozhodl hokejový svaz. Kdo by si ale pomyslel, že týmy odkloužou poslední zápasy sezóny jen z povinnosti, byl by na omylu. Tady se hraje o primát celkového vítěze ligy. Nedělní zápas Písku a Warriors Brno nabídl pohlednou podívanou a těsnou výhru domácích 2:1. Za Jihočechy dvakrát skóroval Matěj Přibyl.
Liga juniorů, 3. kolo, ne 24.3.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Warriors Brno
2:1
1:1, 0:0, 1:0
Písek: Kříž (Buchta) - Houdek, Pelant, Hora, Kocour, Tampier, Řezáč, Kacbunda, Kurfürst, Fríd, Šuhaj, Novotný, Smetana, Novák, Přibyl, Pechlát, Petřík, Brož, Lamač
Warriors Brno: Atanasiadis (Geidl) - Furch, Miloš, Klimeš, Sedláček, Žák, Mudrchy, Kunst, Karpíšek, Holotík, Mrkvica, Kubíček, Vysloužil, Rašovský, Marčík, Malý, Bocián, Mahdal

První třetina utkání třetího kola kvalifikace začala pěkně zostra. Písečtí byli v úvodních minutách aktivní a zaslouženě šli do vedení, když po sérii šancí propadla za brněnského brankáře střela z vrcholu levého kruhu, kterou těsně před gólmanem tečoval Matěj Přibyl. Hosté se postupně rozehrávali a za pár minut našli na trefu domácích odpověď. Zrychlili hru a vypracovali si řadu šancí. Jednu takovou proměnil z dorážky Václav Rašovský - 1:1.

Warriors pak byli výrazně lepším týmem a písečtí se museli hodně snažit, aby do přestávky udrželi vyrovnaný stav. Brňané lépe bruslili a hráli důrazně. Klid do hry Písku vnášel jistými zákroky brankář Richard Kříž. V prostřední periodě se obraz hry srovnal, ale diváci žádnou branku neviděli.

Rozhodnutí tak padlo až v 52. minutě, když dostal puk z pravého rohu kluziště Matěj Přibyl, který rychlou střelou z brankoviště poslal Písek do rozhodujícího trháku. Domácím ale ještě bylo pořádné horko, když tři minuty před koncem schoval v brankovišti puk do rukavice jeden z domácích hráčů. K nařízenému trestnému střílení se postavil brněnský Klimeš, ale kličkou do forhendu jistého Kříže nepřekonal. Hosté pak ještě tlačili při své power-play, stav už se však nezměnil. Písek si připsal třetí tříbodovou výhru v baráži, ve které vyhrál všechny zápas o jediný gól.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Radek Volf: "První třetinu jsme byli horší. Je to kvalitní soupeř, na což nás jsme byli upozorňováni. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, byli jsme víc na puku a zápas se vyrovnal. Ve třetí třetině jsme dali gól a bojovali jsem o udržení výsledku. Pochvala pro kluky za bojovnost. Je to těžké finále soutěže. Kvalita v zápasech je a rozhoduje každá chyba. Zaplať pánbůh, že Ríša Kříž chytil na konci trestné střílení, které jsme zavinili z přemíry snahy."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy