Píseckou jízdu kvalifikací dokázalo zastavit Ústí nad Labem

Písečtí junioři přivítali na svém ledě Ústí nad Labem se kterým se v kvalifikaci už potkali a lépe z toho vyšel tým od zlatonosné řeky, který zvítězil těsně o jednu branku. V tomto duelu bylo ale vše jinak. Ústí si dokázalo vybudovat tříbrankové vedení, které sice domácí rychle stáhli, avšak jejich soupeř si ho vzal zpět a ještě k tomu vstřelil jednu branku. Ústí k výhře pomohla i menší skupinka hráčů, kteří v letošní sezóně sbírali zkušenosti v Chance lize. Písek tedy v posledním domácím zápase kvalifikační části padl.
Liga juniorů, 5. kolo, pá 29.3.2019
Písek
Ústí nad Labem
1:5
0:1, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 33. Novák (Fríd) – 13. Harkabus (Gottfried), 25. Tůma (Čermák, Mareš), 32. Šindelář (Čermák), 37. Tůma, 47. Gottfried (Harkabus, Dörner). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: .
Písek: Kříž (Buchta) – Houdek, Pelant, Hora, Kocour, Tampier, Řezáč, Kacbunda, Kurfürst – Fríd, Šuhaj "C", Novotný, Smetana, Novák, Přibyl "A", Pechlát, Petřík, Brož, Lamač
Ústí nad Labem: Volke (Brňák) – Štěpánek, Tůma, Šešina, Stuchlý "A", Mareš "C", Polata – Tot, Šindelář, Dörner, Čermák, Harkabus, Dohnal, Janoušek, Benda, Tůma, Gottfried "A"

Ihned v úvodu zápasu se dostal do dobré příležitosti Adam Janoušek, ale v rozhodující chvíli mu selhala mířidla a nedokázal usměrnit kotouč do téměř prázdné brány. Vojtěch Šuhaj, který letošní sezónu nastupoval i v A-týmu našel vynikající přihrávkou rozjetého Kocoura, jehož střelu nakonec zastavil brankář Ústí. Ve velmi aktivní pasáži první třetiny, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou padla branka o kterou se postaral Matěj Harkabus.

Necelých pět minut po začátku druhého dějství se mohla lavička Ústí opět radovat, neboť tvrdá a přesná střela Jana Tůmy prosvištěla do sítě. Vzápětí dostalo Ústí přesilovou hru během které hned dvakrát cinkla tyč brány Richarda Kříže. Ústečtí hokejisté zásluhou Víta Šindeláře získali tříbrankové vedení, které ale vzápětí smazal Adam Novák, který zakončil nádhernou individuální akci povedeným gólem. Ke konci druhé třetiny se vedení o tři branky hostům vrátilo zásluhou Jana Tůmy.

Ve třetí třetině se vyznamenal hlavně brankář Volke, jenž svým akrobatickým zákrokem udivil celý zimní stadion. Písečtí se nechali zbytečně dvakrát vyloučit v krátkém sledu po sobě a pro hosty se tak naskytla příležitost přesilové hry pět na tři, kterou dokázali využít díky Pavlovi Gottfriedovi. Ústí nad Labem si své vedení dokázalo pohlídat až do samotného konce a jakožto první tým v kvalifikaci dokázalo porazit Písek.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, trenér Písku: "Soupeř má sílu. I když se nám utkání u nich povedlo otočit, i tam bylo vidět, že Ústí nad Labem je hokejovější. Dneska jsem byli všude pozdě, soupeř navyšoval vedení a věřil si. Nepředvedli jsme dobrý zápas. Nevěřili jsem si na rozehrávce, zmatkovali jsme."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy