Písek slaví druhou výhru v přípravě! Podruhé přehrál Milevsko

Písečtí mají za sebou další přípravný duel. Tentokrát se utkali opět s Milevskem, se kterým v prvním případě vysoko vyhráli. Tento zápas byl však úplně jiný. Velmi ofenzivní, svižný a tvrdý hokej byl k viděni na zimním stadionu v Písku. Písek nakonec ve velmi těsném duelu zvítězil 4:3. Dvakrát se prosadil Adam Novák, který vstřelil opravdu nádherné branky. První formace dostala pro tento duel volno.
Příprava A-týmu, 4., čt 22.8.2019
Písek
Milevsko
4:3
1:1, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 12. Přibyl (Novotný), 27. Novák (Paule), 33. Novák, 43. Strnad – 20. Hastrman, 28. Šimák, 46. Záhora (Šimák). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Písek: Štrobl (32. Kříž) – Pelant, Turek, Šafář, Tampier, Ružek, Kukla, Tintěra, Volf, Novák, Rod, Paule, Strnad, Novotný, Přibyl, Paukner, Stauber
Milevsko: Čunát (Buchta) – Štych, Hájek, Gřegořek, Havran, Hastrman, Čunát – Fořt, Muller, Bílek, Fencl, Suchan, Radosta, Pouch, Pletka, Šimák. Záhora

Písek dostal hned ze začátku první třetiny dvě výhody přesilové hry, ale žádnou z nich nedokázal využít. Nejblíže brance byl v ten večer dvougólový Novák, ale v tváří v tvář Čunátovi neuspěl. O pár minut později se to domácím už povedlo. Adam Novák byl za brankou a přesnou přihrávkou našel úplně volného Matěje Přibyla, který usměrnil kotouč do sítě. Písečtí se ale nechali ke konci první třetiny vyloučit a jejich soupeř toho dokázal využít. Konkrétně Václav Pouch dokázal dostat puk za záda Štrobla.

Druhá část se nesla v podobném duchu jako ta první. Akce střídala akci, oba týmy šly rychle do útoku. Adam Novák byl tím, který dokázal pláchnout a nádherným blafákem vrátil svému týmu vedení. To však netrvalo příliš dlouho, neboť ani ne minutu poté vyrovnal stav utkání na 2:2 Jakub Šimák. O pár momentů déle se ale opět radoval tým od zlatonosné řeky. Kotouče se totiž ujal Adam Novák, jenž podruhé dokázal vykoupat brankáře Čunáta. Stav utkání mohl být po chvilce opět vyrovnaný, protože Richard Křiž, který nahradil Štrobla přihrál kotouč přímo na hůl Radosty, kterému ale naštěstí selhaly mířidla a úplně prázdnou bránu minul. Závěr druhé třetiny okořenil pěstní souboj mezi Turkem a Mullerem.

Písek do třetí periody vstoupil nejlépe jak mohl. Karel Strnad dokázal poslat puk za záda brankáře Milevska. To by ale nebylo Milevsko, aby o pár minut rovněž neskórovalo. Tentokrát to byl Martin Záhora, který dostál přesnou přihrávku od Šimáka, ujel všem obráncům a s Křížem si hravě poradil. Tlak Milevska se po vstřelené brance zvedal a sahal po vyrovnání. Velmi blízko byl hráč, který to v Písku moc dobře zná - Jakub Suchan, ale jeho střelecký pokus výborným zákrokem zlikvidoval Kříž. V závěru utkání to Milevsko zkoušelo v šesti mužích na place, ale Písek se velkému nátlaku dokázal ubránit a vítězí tak ve velmi vyrovnaném duelu o jednu jedinou branku.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Karel Herr: "Jednu lajnu jsme dnes nevzali do utkání a hned jsme viděli, že to byl vyrovnaný zápas s účastníkem krajského přeboru. Je to pro nás těžké zjištění a vidíme, že to bude náročná sezona. Vidíme, jak celky ve skupině posilují a my budeme muset tým také vhodně doplnit. Bude těžké to postavit, abychom byli schopni to odehrát. Budeme muset mít perfektní systém a obětavost. Teď jsme viděli, že někteří hráči nebyli k tomu, aby to odehráli i proti Milevsku. Budeme se podle toho muset zařídit."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy