Králové berou bod. Výhru o jediný gól rozhodl Šteiner v prodloužení

Na led Kobry přijeli uprostřed pracovního týdne Králové. Hokejisté z hlavního města šli do zápasu v roli papírového favorita, kdy kromě úvodní výhry proti Písku na jejich ledě se nacházeli na druhém místě. Písečtí se po dvou výhrách dostali na šestou příčku. Oba celky předvedly vyrovnanou bitvu, kterou nakonec vyhrála domácí Kobra v nastaveném čase.
2. liga mužů - sk. Střed, 9. kolo, st 16.10.2019, Zimní stadion Kobra Praha, Praha 4 (Braník)
Kobra Praha
Písek
4:3p
2:1, 1:1, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 9. Kohút (Tondr, Bříška), 10. Hlinka (Šťastný), 36. Novák D. (Šťastný), 62. Šteiner – 7. Volf (Paule, Šaršok), 24. Bednařík (Suda, Čížek), 49. Čížek (Bednařík, Tintěra). Rozhodčí: Zavřel – Tasch, Kettner. Vyloučení: 7:6. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2,3:3, 4:3.
Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Valík, Knesl, Antoš, Šmíd, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl – Kohút, Hlinka, Petrov, Netolický, Tondr, Novák D., Heldák, Plíhal, Bříška (A), Hrubý, Šťastný, Antončík (C), Smejkal.
Písek: Hamalčík (Kříž) – Houdek, Suda (A), Hanus, Růžek, Šafář, Šaršok, Turek – Bednařík (A), Strnad, Čížek, Tintěra, Přibyl, Rod, Volf, Karbulka, Paule, Novák A., Egert.

Jihočeši měli v úvodu zápasu převahu, kterou dokázali proměnit v úvodní gól v 7. minutě, kdy se po nahrávce Pauleho trefil Volf. Pražané otočili vývoj během necelé jedné minuty, kdy vsítili dvě branky. Nejprve v deváté minutě srovnal na 1:1 Kohút, který se vrátil z trestné lavice a dostal přesnou přihrávku. Tu dokázal zužitkovat a z blízkosti propálil brankáře Písku. Za necelou minutu už písecký gólman lovil ze své sítě další puk. Tentokrát se v útočném pásmu Kobra usídlila, kdy po několika kombinacích zvýšil ranou Hlinka. Na konci první třetiny mohl vyrovnat Bednařík, ale zakončení mezi betony si pohlídal Sochůrek. V poslední minutě se oba hráči střetli znovu, ale gólman Kobry si připsal další úspěšný zákrok.

V druhé části Králové srovnali po čtyřech minutách, kdy domácí obrana zaspala. Jejich zaváhání využil Bednařík, který uklidil kotouč za Sochůrka a srovnal na 2:2. O tři minuty později mohli jit Středočeši znovu do vedení, ale Šťastný nedokázal překonat Hamalčíka. V čase 31:55 podrazil Růžek v šanci Bříšku a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, které domácí hráč nakonec nevyužil, protože jeho pokus zlikvidoval Hamalčík betonem. Kobra šla znovu do vedení v 36. minutě. Po vhazování vypálil tvrdou ránu Novák a hostující brankář na ní nedokázal dosáhnout. Po čtyřiceti minutách se šlo do kabin za stavu 3:2 pro hokejisty z Prahy.

Ve třetím dějství se jedenáct minut před koncem třetiny radovali znovu Králové. Ve vlastním oslabení srovnali na 3:3, kdy branku vsítil Čížek. V padesáté minutě měl Písek obrovské štěstí, protože na konci oslabení domácí celek nastřelil tyčku a od vedoucí branky chybělo několik milimetrů. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny mohl dát kuriózní branku Steiner, kdy brankář Písku rozehrál z kruhu přímo na hůl domácího hráče. Ten poslal puk na odkrytou klec, ale Hamalčík se dokázal do brankoviště vrátit a připsat si další zákrok. Po šedesáti minutách svítil na tabuli nerozhodný stav a po krátké pauze se šlo do prodloužení.

V nastaveném čase měli převahu hokejisté z hlavního města, kteří v čase 61:26 rozhodli zápas. S pukem se dostal před píseckého brankáře Šteiner a trefou rozjásal své spoluhráče.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy